Kizlar merhaba ben içli koftenin herşeyini hazırlayıp şekil versem yarın sabah da pişirmeyi ve haşlaması kalsa olur mu buzdolabında üstünü kapatıp o şekilde muhafaza etsem hamuru çatlar mi bir sorun olur mu
Acilll içli kofteee
fistikli_gaymakli_baklava internette o kadar arama yaptım soruma cevap bulamadım yardımcı olur musunuz bana 🙏🙏
Canım yap buzluğa koy
Sabah çıkar çözülsün yarım saat bile sürmez yeni yapmışsın gibi olur ıslak olur kuru olmadığı için asla çatlama olmaz. Ben öyle yapıyorum 🙃
- Düzenlendi
Flamme teşekkürler onu da düşündüm ama yapıp dondurayim çözülmeden mi pisireyim geri
fistikli_gaymakli_baklava misafirlerim için yaptığım zaman tepsi ile yan yana dizip buzluğa atıyorum tepsi sığmaz ise buzluğa düz zemin ayarla fırın kağıdı koy sonra yan yana köfteleri koy sabah ta kızarmadan 1 saat evvel çıkar garanti olsun senin olsun kızar ya da haşla hiçbirşey olmaz
fistikli_gaymakli_baklava benim annemde bazen geceden yapıp buzdolabina koyuyor. Genelde kapaklı saklama kaplarina koyuyor, ama bir kac defa üzerine hafif nemli bez örtüpte koydugunu gördüm. Kapakli saklama kaplarina koy bence, yoksa streç filmle sar
Flamme anladım çözülürse bişi olmaz dimi
fistikli_gaymakli_baklava yok çözülmesini bekliyorum ben en az 15 dk Öyle olunca zaten yumuşacık yeni yapmışsın gibi oluyor ve dağılmıyor
fistikli_gaymakli_baklava hiç buzlu pişirmedim her zaman biraz çözülmesini bekledim canım
Sedaa buzdolabında hamurunda iftara kadar yumuşama çatlama olmaz dimi şimdi yapsam herşeyin hazır şekil vermeyi bekliorum nasıl muhafaza edeceğimi bilemedim ☺️
Flamme çok teşekkürler denicem herşeyin hazır bir şekil vermeyi bekliorum nasıl muhafaza edeceğimi bilemedim çocukla yarın sabah yapması zor olur diye 🙏☺️☺️
fistikli_gaymakli_baklava annem ertesi gün pişirecekse hic buzluğa atmiyor, ertesi günde hic çatlama kuruma oldugunu görmedim ben 😊 üstü açık kalirsa kurur belki ,tepsiye diz, üzerine strec sar, yoksa poşeti kesipte sarsan olur.
Sedaa çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için denicem şimdi 🙏🙏☺️☺️
fistikli_gaymakli_baklava sen buzluga koy canım hıc risk alma :)) yarında normal buzdolabı kısmına koyarsın yavas yavas çözülür
fistikli_gaymakli_baklava geceden yapıp dolaba koymuştum bir şey olmadı 🙂
- Düzenlendi
fistikli_gaymakli_baklava Yapıp buzluga at kaynayan suya 3 4 tane limon tuzu at dağılmaz Allah’ın izniyle
fistikli_gaymakli_baklava Benim annemde direkt dolaba koyuyor üstü falan açık tepside , hiçbirşey olmuyor diğer güne kadar . Çatlamıyor yani
bitterdelisi24 valla burdaki yorumlardan yola çıkarak denicem valla yarısını buzluğa yarısını buzdolabina koyacak bakicam nasıl oluomus diye ☺️☺️☺️
Kuzulkurt denicem inşallah olmaz ya zaten zor yapımı birde boşa uğraşmış olmim ☺️☺️tepsinin altını unlayip koyuyoruz dimi