Çocuğuna sinirlenen annelere tavsiyeler.. Hocam çocuğuma çok kızıyorum hatta bazen bacaklarına veya popo kısmına vuruyorum bu durum karşısında çok üzülüyorum neler yapmalıyım diye soruyorsan Çetin bir emekten sonra Allah Teâlâ, büyük bir sevap vermektedir. Ne kadar sabrederseniz o kadar kazanacaksınız. Çocuğunuza her el kaldırışta o büyük sevap kaynağından birazını azaltıyorsunuz. Sabır yolunu biraz daha koşun. Ve en gergin olduğunuz zamanlarda, bulunduğunuz odanın kapısını kapatın. Siz yıllar sonra mezarda iken, doğurduğunuz o çocuğun bir seccadenin başında sizin için istiğfar edip dualar ettiğini ve meleklerin anında size bunu bir ikram olarak getirdiklerini düşünün. Biri şehit olup size şefaate erdirecegi anı düşünün. Onlardan birinin Kuran hizmetleri ile sizi ve babasını ihya ettiğini düşünün. Sonra da yaşlı bir halde iken onların eline bakmak zorunda kalabileceğinIz anı düşünün. Tesbihata alışın. ‘Lâhavle vela kuvvete illa billah’ demeye alıştırın dilinizi. Çok sinirlenince Ayetelkürsi’ yi okuyun. Daha da rahatlayamazsanız, çocukların bulunmadığı bir odada biraz ağlayabilirsiniz, ağlamak insanın tesellilerindendir. Sabır ayetlerini ve tefsirlerini okumaya çalışın. Yarına bakın karşınızda kuran okuyan Allah diyen çocukları hayal edin. Dualar edin. Kendinize, eşinize, çocuklarınıza. Çok dualar edin anneler! Boş kalmasın diliniz 🌸