Cigdemarslannn c vitamini ve hylanuric asit her cilt tipi için uygundur ama kullanmak şart mı kişiye göre değişir.
Eger bunları serum olarak aldiysaniz;
C vitamini ; Bir sürü türevi ve oranları var yeni başlayanlar için en fazla %10 içeren ürünler başlangıç icin ideal. Neden kullanırız?
Eger cilt tonumuz eşit değilse, güneş lekelerimiz varsa ya da güneş lekesi oluşmasını engellemek için, güneşten kaynaklanan kırışıklıkları engellemek için kolajen artışını destekler vs. Daha aklıma gelmeyen birçok güzellik 🙂
Kullanımı: başlangıç icin hafta da 2 3 kez kullanmak Cildi alıştırmak lazım 3 hafta sonunda falan günlük kullanima ya da gün aşırı kullanıma geçilebilir. Sabah kullanmayi tasviye ediyorum ama akşam da kullanılabilir. Eger sabah kullanacaksak sürüp 15 dakika bekliyoruz sonra hemen 2 parmak kuralı ile güneş kremi sürüyoruz. Güneş kremi surmezsek cildimiz güneşe karşı savunmasız hale gelir iyi yapacağım derken mahvederiz güneş kremi mutlaka surulmeli. Eger akşam kullanılcaksa sürdükten 15 dakka sonra nemlendirici krem sürüyoruz ve sabah yine güneş kremi sürüyoruz. C vitamini kullandığımız rutinimizde başka asit kullanmıyoruz.
Hylanuric asit; turkce anlam olarak nem tutucu özellikte diyoruz. Adı asit olsa da aslında asit değil zararı hiç yok bütün ürünlerle aynı rutin de kullanılabilir. Akşamları da gündüzleri de kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken hafif nemli yüze sürülmesi gerekiyor ve üzerine 1 2 dakika sonra nemlendirici krem 🙂
Kolajen ciltten emilmez dolayısıyla ben kullanmıyorum.