Hayalperestbayan Dilan3019 bi kac videoda gordum saz caliniyor belinde kirmizi kusak oynuyorlar onun anlami ne
Dilan3019 Hayalperestbayan alevilere kızılbaş derler. Onun içinde kırmızı kuşak takarlar ve semah dönerler.
Hayalperestbayan Dilan3019 benim arkdasim almiyrdu hayatinda hic abdest diye birsey almamis bu cok garibime gtti
Dilan3019 Hayalperestbayan inançsız olanlarda var almıyor olabilirler bilemem. Ben ve tanıdığım Aleviler alıyor.
zarifhanim Popy_ apartmanımda var öyle bir komşum. Yaşlı bir kadın, biz belden aşağısını tek yıkarız diyor abdest olayı sorulduğunda. Yani hepsi aynı değilmiş bilemeyeceğim ama söyleyenler de kendi ağızlarıyla söylüyor. Abdest alanı da almayanı da var.
Boncukkk Hayalperestbayan eskiden bi 10 yıl kadar alevilerle çalıştım insan olarak çok iyidirler çocukları kuran kursuna gönderirler ama kendileri okumazdı namaz kılınırdı orucuda bazıları tutar bazıları tutmazdı tercih meselesi biz hanifiler bile keyfi tutmuyoruz bazen neyse yemekleri arkadaşlıkları çok çok iyi benimde annem derki ye iç gez ama onlarda yatma bi Alevi evinde yatılmaz derdi zaten birinin evinde yatma alışkanlığım yoktu ama özünde çok iyi insanlar
Hayalperestbayan Boncukkk yorumlarin çoğu öyle benimde çevremde vardı ama hiç komşum olmadi cok yakin tanima firsati olmadi sadece liseden bir arkdasim vardi onlarin evine gitmiştim evlerinin her odasinda HZ.Alinin resimleri vardi
Boncukkk Hayalperestbayan tamam Hz Ali yi severler ama pek fotoğraf bulundurmazlar bu arada ben Hataylıyım bizde Hatay da Alevi’si yahudisi hristiyanı sunnisi hanifisi bir yaşarız çoğu adetlerini güzel buluyorum mesela her cuma cemevine giderler sonra mezarlığa giderler illa cuma günleri pohur yakarlar çalışkanlardır ama din konusunda Alevilerde ayrılıyor diye biliyorum mesela kızılbaş diye bi kesim var hristiyan gibi yaşarlar
Boncukkk BerlinerBol88 bilmem annem söylemişti onada annesi gibi eskilerden kalma bi söz nedenini bilmiyorum
Yasak_elma Boncukkk Demekki her alevi bir değil.Kızılbaş olanlar genelde inançsız olan kesimlerimi demekki??
BerlinerBol88 Boncukkk anladim merak ettim birseymi var. Eski sevgilim alevi ama bizimle pek fark yoktu o yuzden anlamadim 🙈
Boncukkk BerlinerBol88 eskiden kalma bi söz bizde aleviye kız verilmez gibi gibi sözler çok var ama evet bizim gibiler iyileridir ona kimse bişey demez
BerlinerBol88 Hayalperestbayan eski sevgilim alevi. Asiri farkli degilerdi, yani dindardi ailesi. Hizir oruclari tutardi, namaz kilmiyorlar. Ama sunilerdede namaz kilmayan var
BerlinerBol88 Boncukkk bizim aile pek takmiyor ama yengemlerde o tarz laflari cok kullaniyordu. Ozelikle ben eski sevyilimle beraberken. Benim icin zor oluyordu dinlemek ama tabi eskiler oyle dusunuyordu
Asel23 Hayalperestbayan ben aleviyim şükürler olsun❤ bizim ibadetimiz allahla aramızda evde namaz kılarız camiye gitmeyiz bizim özel bayramlarımız var ramazan ayında oruc tutar bazırlari tutmaxz ramazan ayında koyun kuzu bazılarımız okuz keser bazılarımız eti cig dağıtırız bazılarımız eti haşlar suyuna burgul veya etli aşure yapar evlere dağıtılır eve namaz kılmaya cagırılır . Oruc tutmuyoruz die yargılıyormusun. Oruc sadece ac kalmaylamı tutulur . Iyiki aleviyim alevi doğduğum icin cok şanslıyım. Bütün aleviler bir değil biz Hz Aliye ibadet ediyoruz . Şükür ettigimiz dualar kabul olur Allahla aramızda cok güclü bağ var. ALEVİ İNSANDIR İNSAN OLANA
Hayalperestbayan Asel23 yargilamak degil sadece aleviler hakkinda bilgim hic yok merak ettgimden sordum yanlis anliyrsunuz
Asel23 Manuka10en alevilikte şükür namazı var elbete sizin cumhuriyet bayrami die kutladığinız bizde koyun oglak okz kesilir cig et dagitilir suyuna aşure ve burgul kazanlarda yapilir insanlar gelir alır evine götürür gelmeyenlerin evine gönderirz eve namaza davet edilir hoca cagirilir o sizin bildiginuz muskaci üfürkcu hocalar degil kuran hatim eden hoca namaz kılınır namaz kılanlara namazdan sonra sofra kurulur yer icerler evlerinede gotururler
Canoo Hayalperestbayan aleviler arasındada çok farklılıklar var. Mesela ünide bir arkadaşım vardı aleviydi ama aleviliği müslümanlıktan bağımsız bir din olarak görüyordu. Başka bir arkadaşımda namaz kılar oruç tutardı sünnilerden hiç bir farkı yoktu.