Deleted16 evet ilk önce çoçuk istiyordum spraili çıkarınca ve agustosta hamile kalmıştım ama düşükle sonuçlandı maalesef kimyasal gebelik miş ondan sonra hap kullanmaya başladım diger adet günümde adet olmayınca 3 haftalık hamile oldugumu ögrendim
Spiral hakkında bilgi
Ebru4 ben İstanbul’da Zeynep kamilfe taktırmıştım önce kan veriyorsunuz 2 gün geçmeden çağırıp hemen 5 dk bile sürmeden takıyorlar basit bir işlen sonra 1 ay somra size en yakın hastanede kontrol ettirebilirsiniz
Ebru4 devlet hastanesi takıyor, gittiğin gün takıyorlar. 2 dakikalık bir şey ve acı hissetmiyorsun. Normalde regl sancısı çekiyorsan taktırdıktan sonra bir tık fazla sancın olur. Reglin uzun sürebilir ilk aylarda çok normal yavaş yavaş düzene girecektir. Başka merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin 🙂
Devlet hastanesi takmıyormuş benim yaşadığım yerde il sağlık müdürlüğü ve özeller takıyormuş ben 3 hafta önce il sağlık müdürlüğünde ücretsiz bir şekilde taktırdım
seniseviyorum bende taktircam da korkuryirum biraz hem acıyacak diye hemde annemler taktırmami istemediği için bidaha çocuğun olmaz felan yapıyor :)
Kuzulkurt teskker ederm sizde takılı mi yada ne zamandır var normalde adetim sancılı geçmiyor ama yoğun bir kanama yaşamıyorum taktımak istiyorum çünkü 4 5 yıl çocuk düşünmüyorum annem kayınvalidem kafamı karıştıryo enfeksiyon kaparsin vücuduna gelmez sürekli kanaman olur gibi yada tekrar çocuk istersen olmaz gibi gibi yoksa yarın taktırmak istiyorum
bayangamzelili bende yarın taktırcm kan isterlerse ertelenir yoksa takılır tırsıyorum da biraz
2bebelianakurt sizde De mi devlette yaptırdınz ne kadar süredir takılı sorun yaşadınız mı
Herhangibirkullanici teşekkür ederm 🌸
Ebru4 evet devlette taktırdım ilk gittim kan ver yarın gel dedi kan verdim ertesi gün gittim kan sonucuna baktı tamam hadi takalım dedi hemen taktı o an 1 ay sonra kontrole gittim karından ultrasonla baktı gayet yerinde 6 ay sonra kontrole gel sonra yıllık gel dedi smdi temmuzda kontrole tekrar gitcem ben ocakta taktırdım
Ebru4 hastaneyi bilmiyorum canım ama sağlık ocağında taktırdım ben toplum sağlığı merkezi olarakta geçiyor ,daha önceden bilgi almıştım adetin 2. Günü gel demişti gittim hemen aldı bilgi verdi ve taktı 10 dk fln sürdü maksimum zor degildi benim için katlanabilcegim bir acıydı sadece adet sancım biraz daha arttı okdr
2bebelianakurt siz kurtulmussubz darısı bana :)
seniseviyorum afedersiniz doğum kontrol hapı kullanırken mi gebe kaldınız korumadı yani hap