25 Nisan’da vermiştim 245 çıkmıştı 5 Mayıs’ta verdim 1000 çıktı . Doktorum dedi 2 günde 2 kat artması gerekiyordu 7 Mayıs’ta ve 9 Mayıs’ta yine ver artış normal olmazsa tedavisi yok dedi yani kürtaj olacak demeye getirdi … Böyle bir durum yaşayıp değerleri normale donen varmı Allah rızası için birşey söyleyin gözümün yaşı durmuyor
Beta artışı nolur bakın
taricat Ben. Hatta doktor bana gün verdi iğne ile bebeği düşürüceklerdi dış gebelik denildi. Hemen terkettik hastaneyi bir daha dönmemek üzere. İyi bir profesör bulduk bu artışların 2 günde 2 kat artması durumunun saçmalık olduğunu söylemişti. Azalmaması gerekiyor ama illada 2 kat değerde olması mümkün olmaz demişti. Hastane değiştirin. İyi bir takiple bebek sağlıklı bir durumdadır belkide . Kesinlikle bir doktorla yetinmeyin
Merhaba ben de 2 güne bir kan veriyordum güzel devam ediyordu bi gün 1000 çıktı 2 gün sonra yine verdim tekrar 1000 çıktı ben panikle hemen başka hastaneye gittim doktorum dedi ki bazı cihazlar 1000e kadar ölçüm yApar üstünü göstermez aynı gün orda 3000e yakındı. Küçük bir hastane ise daha büyük bi hastaneye gidip tekrarla
sineklibakkal umarım bende de bir yanlislik olmuştur veya düzelir 😔
taricat canı sağlıklı bir gebelik değil gibi. İnşallah gönlüne göre olur sen herşeye hazırlıklı ol.
taricat herkeste artış iki katı olmuyor ki. Kiminde iki katı artarken kiminde daha fazla artıyor. Genelde bu fazla artışa ikiz gebelik diyorlar ama ikiz gebelik olmadan da artış fazla olan oluyor. Başka doktora gidin bence. Düzenli olarak 2 güne bir kan verin. Strese girmeyin. Bebek varsa eğer onu da strese sokarsınız. Düzenli beta takip edin. Dış gebelik belirtilerinde bildiğim kadarıyla kasıkta şiddetli ağrı, kanama, lekelenme, kilo kaybı ve baş dönmesi gibi şeyler var. Bu tarz şikayetleriniz yoksa biraz bekleyin. Adete göre kaç haftalık olması gerekiyor şu an ?
Bak işte rusyayı bu konuda çok seviyorum hiç beta ölçümü yapıp anneyi strese sokmuolar 5 veya 6. Haftada vajinal ultrasonla kese eğer 6. Hafta da gittiysen bebeğinide görüyosun zaten bi terslik olsa dış gebelik vs emin ol lekelenme aşırı ağrı gibi rahatsızlıkların olabilir ben kan bile vermedim evde test yaptım bugünde kontrole gittim 6+2 de kalp atışınıda bebeğimizide gördük geldik sende strese girme herkesde 2 kat artmazki önemli olan düşmemesi sonuçta beta düşmemiş dr değiştir bence bacım sağlıkla al kucağına inşallah
taricat ki zaten beta 1000 çıktıysa kesen gözükür direk ultrasona git için rahatlasın
- Düzenlendi
Ruzgarin_kadini 2 kere dış gebelik geçirdim. Hiçbir belirti yoktu arkadaşlar. Hatta Beta hcg değerim çok iyi ilerliyordu. Keseyi görene kadar anlaşılmadı dış gebelik olduğu. Evet arkadaşımıza olumlu konuşalım ama bir şey yoktur demeyelim. Buna güvenip hastaneye gitmezse sıkıntı yaşayabilir. Dış gebelik riskli bir süreç çünkü. Düzenli kontrole gitsin. Birkaç güne belli olur her şey zaten.