ipeksi Cinsel yaşamda iki taraftan birinin isteksiz olması ihtimali bana çok tuhaf geliyor. Yani istemeden nasıl cinsellik olacak. O eylemin tutkusuz, küs gibi yada bir tavırla ne bileyim zoraki yapılmasını benim aklım almıyor. Saygı,sevgi, bir insana acımak merhamet etmek yani ona yumuşak bir göz ile bakmak benim için ön plandadır. Cinsellik bunlardan sonra gelir.
Cinsi münasebetin her gün yada ayda yılda bir olmasının hiç bir önemi yok. Her dakika beraber olunca tutkulu olunmuyor. Demek istediğim bir insan her gün de beraber olsa yada her ay birlikte olsa ve taraflardan biri bunu sadece sorumluluk icabı yapıyorsa, hiç bir şey hissetmiyorsa, ortada bir sevgi yoktur ki. O evlilik bitmiştir. Cinsel istekte azalma hiç sorun değil konuşarak anlaşarak gerekirse tedavi olarak yani yine birbirine destek olarak üstesinden gelinecek bir olay boşanmaya değer değil.
Cinselliğe düşkün olmamak ile, cinsellikte bir şey hissetmemek çok ayrı konular. Bazı insanlar cinselliğe düşkün olmayabilir, kimine her gün yetmezken kimine haftada bir ilişki kâfi geliyordur. Ama birlikteyken bir şey hissetmemek bir sağlık problemi yoksa evliliğin bitişidir bence!