Kızlar eşimle çok kötü tartıştık neredeyse 1 haftadır evde soğuk rüzgarlar esiyordu zaten iyice koptuk. Bana ailesi hakkında konuştuğum için karaktersiz ve salak dedi hep ailesi yüzünden kavga ettik bu güne kadar yine öyle oldu bıktım artık doldurup doldurup üzerime salıyolar bu enayi de kendini onlara kullandırıyor bana aslan oraya kedi. Sevgiliyken onlardan kaçıp yanıma gelen adam düne kadar onları bana kötüleyen adam gitti yerine ana baba kuzusu geldi. Ben ise sürekli evdeyim çocuğumla ilgilenmekten kendimi saldım özgüvenim gitti o ise arabası altında telefonu elinde cebinde kartlar paralar özgüveni yerinde çocukla bile bana gösteriş olsun diye ilgileniyor yazık yavruma o kadar üzülüyorum ki. Her kavgada ya gidip yatıyor ya da dışarı çıkıyor ben ise ya ilk adımı atıyorum barışmak için ya da ağlayıp kendimi kuruyorum bu yörüngeden çıkmak istiyorum artık yardım edin onu nasıl köpek edebilirim yalvarsın peşimden koşsun istiyorum bulun bi çare lütfen

İşten eve evden işe giden bi tip hayatı hep monoton ama tam bir odundur bana karşı. Telefonunu da kurcalıyorum hep aldatma vs yok ama ben gitsem arkamdan asla gelmez çocuğu bile gözü görmez öyle gururlu kinci

_Kahvelikek Yani kendinizden ödün vermeseniz başkalarının da size yalvarmasına gerek kalmaz. Siz kendinizi saydıkça çevrenizdekiler de sayar. Eğer sorun aile ise, ve sizde bu kadar hakarete maruz kalıp boşanmıyorsanız ailesinin evinde konuşun tartışın bir gün ama ciddi olarak. Mertçe şu şu sebeplerden dolayı benim evimin huzuru yok diyin, eşinize ailesi hakkında söylediklerinizi düzgünce onlara söyleyin. Mesele sadece onlar ise kendilerini geri çekerlerse eyvallah, ama eşiniz ailesi için böyle davranmaya devam ederse bırakın gidin neyi düşünüyorsunuz. Peşinizden gelmesi için mi gidiyorsunuz. O gururundan ödün vermiyor siz neden veresiniz. Yalvarıp köpeğiniz olsa ne yazar, zihniyet bu oldukça daha çoook sorun yaşarsınız.

_Kahvelikek boşanmak isteseydin boşanırdın diye düşünüp o konuya hiç girmiyorum. Öncelikle eşinin ailesi hakkında yorum yapamamanı tavsiye ederim. Kendimden örnek vereyim. Benim ailem yok gibi bisey beni hiç önemsemeyen görmeyen bir baba ve neredeyse işkence eden üvey anne… ama nolursa olsun eşime asla laf ettirmem. Onun ailesine de laf etmem. Eğer anlasamiyorsaniz ailesi ile kesinlikle eşine yansıtma derim. Usul usul hallet kimseyi kırmadan dökmeden uzak ol ama yakın da ol… insan eşi tarafından ailesi hor görülürse eşine olan sevgisi de azalır. O yüzden yapacağın ilk şey birdaha eşin ile onun ailesi yuzuden kavga etmemek olsun bence🌸 O artık senin ailen evin ve yuvan. Bu yüzden eski ailenizi olaylara dahil edip bence birbirinizi üzmeyin. Baksana ikinizde ne kadar kirilmissiniz. Ayrıca bebeğin var diye kendini salma bebek ile de gayet bakimli olabilirsin. Sen kendini sev ki esinde seni sevsin. Sen sevmezsen kimse seni sevmez saygı da gostermez♥️

zarifhanim Ailesiyle konuşulmuyor ki kayınpederim hamileyken açık açık beni istemediğini söyledi o gelmesin sen gelmek zorundasın dedi eşime ve hatta bana kayınvalidemin yaptıklarını da biliyor eşim o zamanlarda bana hep destek oldu ama ne oluyorsa yan yana geldiklerinde eşim eve bambaşka dönüyor onlara toz kondurmuyor yoksa gerçekten konuşmaya çalıştım onlarla ama yok beni saymıyorlar bende saymıyorum normal olarak

_Kahvelikek peki size açıkca gelmemenizi söylediğinizde tekrar neden gittiniz. Ben olsam istenilmediğimi gerekçe sunarak bir ömür gitmezdim. Eşim gidiyorsa gitsin ailesini görsün derdim. Gidip geldiğinde tavrının değiştiğini farkettiysem ya onlarla konuşurdum yada eşime buna bir son vermesini, eğer devam ederse gittiğinde bir daha gelmemesini söylerdim.

HurremSultan Evet çok haklısın ilk zamanlar onları el üstünde tuttum ama kadın gel gelelim beni hiç sevmedi niye bilmiyorum inan ki ailem dedim onlara ama onlar hak etmediler yuvamı yıkmak için ellerinden geleni yaptılar hala daha kıyın kıyın çaba gösteriyorlar. Ama hatanın en büyüğü eşimde beni saymıyor sevgi göstermiyor çok üzülüyorum. Tek başıma her yükün altındayım kendime bakım yapmaya gerçekten vaktim yok evladım bana yük değil ama insan değer görürse bir şeyleri çabalar değil mi bir gülse bir öpse ben neler yaparım ki bu zamana kadar yaptım da hep süslendim ama adam önemsemiyor bile

zarifhanim Eşimi sevdiğim için gittim hadi dedim sus at arkana belki bazı şeyler düzelir dedim o ayrı ben ayrı durmayalım dedim saygı da kusur etmedim ama yaranamadım çok haklısınız ağırlığımı koyamadım

_Kahvelikek Sizin eşinizin ailesiyle görüşmemeniz eşinizi sevmemeniz anlamına mı gelmez ki. Yani illa sevince gidip, gitmeyince sevmemiş mi oluyorsunuz. Eşiniz ayrı, ailesi ayrıdır. Şimdi sevdiğiniz için ailesine gözyumduğunuz insan, size ailesi için karaktersiz diyor. SEVGİNİN DE MUAMELENİN DE ADİL OLMASI LAZIM.. O sebeple başkalarını düşünmeden önce kendinizi düşünmeniz, saygıyı korumanız bu laflara cürret edilmesine dahi müsaade etmemeniz gerekirdi.

_Kahvelikek yine karar size kalmış, ileride böyle patlak vermeyecekse ve eşinizin bu laflarını yutabilecekseniz kayınvalidenizle kayınpederinizle mesafeli olacak bir bahane bulun. Siz uzaklaşın ki beyniniz sürekli bunlarla meşgul olup evinizde de üçüncü şahısların lafını edip yada onların lafını ettirerek. huzurunuzu kaçırmasın. Mesafe kafanızı sakinleştirir. Eşinize gelecek olursak, kendi ailesini ziyaret ediyorsa etsin. Ne sizin evinizden oraya ne de ordan evinize hiç bir laf götürmesin, onlar hayatınızda yokmuş gibi davranın. Ve saygısızlık yapacak cürrette bulunmasına müsade etmeyin. Hiç bir şey için geç değil, en azından kendinizin değerini bilerek bu durumu böyle telafi edebilirsiniz belki..

_Kahvelikek işte bak yaptim görmüyor diyorsun. Onun için değil kendin jcin yap. Eşini ailesini sev demiyorum sana sevmek zorunda değilsin yuva yıkmak isteyen kaynana sevilmez zaten eşinin yanında belli etme hep sen iyi ol ki onlar şerefsizlik yaptığında esin seni tutsun sen asla saygısızlık yapma aklini kullan kız yaparsan da esin yanında yokken yap. Kaynanana da istersen konuş eşimle ayrılınca elinize ne gecicek yuvadan ne istiyorsunuz diye belki oturup konuşursan kırgınlığın belli edersen seni anlar oda kadin ve bir anne sonuçta. Kendi evladı üzülsün istemez diye düşünüyorum. Ay benim kaynanam öyle degilki ne desem bilemiyorum. İçim daraldı resmen Allah sana sabır versin gülüm

zarifhanim Evet uzaklaşmak en iyisi öbür türlü devamlı huzursuzluk oluyor o gitsin gelsin ortayı bulabiliyorsa ne alâ bakalım görücez. Böyle devam ederse de artık nereye varırsa varsın fazla fedakarlık kişinin kendi kul hakkına girmesi sözü tam benlik oldu şu an inşallah düzelir. Çok sağ olun tavsiyeleriniz için

HurremSultan Yok yok bu ana değil kendi de biliyor ama niyeyse bazen telleri çarpıyor toz kondurmuyor anlam veremedim. Ne mutlu size inşallah hiç bozulmaz aranız bende isterdim öyle olmak ama bazı insanlar hak etmiyor işte. En iyisi mesafe

_Kahvelikek aynen gülüm sana o yuzden diyorum baktın iyilik yaramıyor eşinin yanında iyi ol eşini kendine çek birde eşine nolursw olsun ailen böyle deme çünkü ne kadar kötü olursa olsun sana laf ettirmez sen Bi bakmışsın haksız olmussun. Onyuzden sen aklını kullan eşini kendine çek yavaş yavaş da kaynananj şutlaaa

_Kahvelikek öncelikle sen onu pişman etmek yada baglamak için yaparsan bişeyleri hic istedigin gibi olmaz .neden bu kadar fedakarlık ediyorsun kendinden?neden kendini salıyosun yıpratıyorsun?bu dünyaya bunu cekmek için mi geldin?sadece evle yükümlü olmak için mi evlendin?evlenince hayatın son bulmuyor.sen hayatından vazgecer herseyini adama bağlarsan hic mutlu olmazsın .hayatına devam ediceksin o nasıl kendine bakıyosa sende yapıcaksın. ailesi hakkında da konusmana gerek yok sen saygı duyar uzak durursun olur biter neticede ailesi onlara düsman olmaz ama siz iyi olun onemli olan bu beklememiz gereken bu.sen degerini bilirsen herkes bilir ne zaman kendin için yasarsan o zaman bir hayatın olur.nede olsa sen herseyi yapıyosun kendini bitirmişsin o niye huzurunu bozsun ki ne güzel herseye katlanan eşi var zaten neden düzeltsin kendini ?sen izin vermezsen böyle olmaz izin veren biziz.

_Kahvelikek özür dileyen ilk adımı atan sen olurssn köpek etmez köpek olursun sen onun peşinden koşmaya başlamışsın bile pek ciddiye alicagini sanmıyorum seni bu saatten sonra

Rouge Şu motive edici yazıdan sonra kendime bakmamın kendim için yaşamam gerektiğinin bir kez daha farkına vardım. Bazı şeyler tokat gibi yüzüme vurulmayınca anlamıyor muyum ne? Hata benim çok doğru söylüyorsun umursamazsam ailen şöyle böyle demezsem belki tekrar kendisi görür yanımda olur. Kendi değerimi bilicem artık

Sevdalugunhicsarmadi Yok artık peşinden koşmak yerine mesafe koymayı denicem üzerine düşmeden sormadan sorgulamadan hayatıma devam edicem kaçan kovalanır bakalım bizde de işe yarayacak mı