Blondie Şehir dışından bir arkadaşım geldi, aynı şehrin farklı bir ilçesinde olan arkadaşımıza bebek görmeye gidecektik. Oralara ulaşım da böyle otobüsle minibüs arası eski araçlarla oluyor. Erken gidip erken dönecektik. Sonra baya lafa daldık. Birde otobüsten inerken şoföre Eskişehir merkeze giden son aracın kaçta olduğunu sorduk. Bize 17:00 olduğunu söyledi. Biz tam on dakika kala çıktık ama o gün ilçede miting olduğundan son araç da biz durağa gelmeden önce geçmiş. Acil dönmemiz gerekiyor ki yanımdaki arkadaşın da şehrine dönmesi gerekiyordu. Biz miting alanına doğru yürüdük baya, hani belki parti otobüsleri varsa bizi merkeze atmalarını rica ederiz diye, sonuçta konuşma bitince herkes dağılacak, bu araçlar da geldiği yere geri dönecekti. Ama orada da karşılıklı iki parti binasında kavga çıktı. Arada kaynamamak için oradan da uzaklaştık 😄
Otobüs saatleri yazan bi markete girdik hani belki esnaftan biri bilir bizi yönlendirir diye. Adam bize bir yol tarif etti tenha bir yerde. Afyon’dan gelen Kamil Koç otobüs o yoldan geçiyor, belki durur bi şansınızı deneyin dedi. Aradık Kamil koçu, neredeyse yalvarıyoruz yani burda kaldık, bizi alır mısınız diye. 19:00′da kalktı araç, muavine ulaşamıyoruz. Siz el kaldırın şoförün insiyatifine kalmış diyor. 😫Bence durmamak için geçiştirdiler. Ama başka çaremiz yoktu, mecbur o yolda durup otobüsün önüne atlamamız gerek, bi şansımızı deneyelim dedik 😄
Saat 20:00′a doğru hava da karardı, siyah bir polo araç yanaştı yanımıza. Bi korktuk başta, sonra camı açtı baktık yaşlı kapalı bir kadın şoför koltuğunda, yanında da kapalı 35 40 yaşlarında bir kadın daha var. Kızlar Eskişehir’e mi gidiyorsunuz dedi. Bizde evet dedik. Sonra bizde gidiyoruz atlayın beraber gidelim dedi. Biz ilk ayıp olmasın diye yok otobüs gelir şimdi falan dedik ama bir yanımız da binmek istiyor, biraz ısrar etsin de binelim diyoruz. Kadın ısrar edince e iki de bayan olunca bunların bize bir zararı olmaz diye düşünerek bindik. Ama sonradan içimizi bir korku kapladı. Uykumuz da geliyor birbirimizi çimdikliyoruz. Arkadaş yanımda mesaj atıyor “ya bir gaz falan sıkarlarsa içerde bayılırsak” diyor. Yağmurlu havada cam açmaya çalışıyoruz. “Ben yolu bilmiyorum, sen bak tenha bi yola girerse polisi arayalım” diye mesaj atıyor. Telefonlarımızın hazır arama ekranında 155i tuşlayarak tetikte bekliyoruz, bir yandan kadınla muhabbet ediyoruz bir yandan gözümü yoldan ayırmıyorum falan 😄 birde kavşakta kaza oldu, kırk dakika onu bekledik. İyi bari “Allahtan yol boş değil arabalar var” diye iç geçiriyoruz. Biz kafamızda kurarken teyze bize şeker uzattı, iyice korktuk 😂 arkadaşım beni dürttü fısıldayarak sakın yeme dedi. Böyle korka korka her ihtimali zihnimizde felakete çevirerek merkeze kadar vardık. Arkadaşım otobüsünü kaçırdı tabi. Planımız beşte binip 8de evde olmaktı. Zaten o satten geceye kadar eve varma yollarını arayıp anca gelebildik. Bunun neresi çılgınca diyen olabilir, arkadaşlar avam gelebilir ama hiç ömrümde yapmayacağım bir şeydi bilmediğim bir yolda tanımadığım birinin aracına binmek. Bir daha da öyle yerlerde hiç son otobüse kalmadım, en azından giderse diğer araç şansımız olsun 🤭🤭