Kızlar merhaba kendim için değilde kardeşim için bir ilaç tavsiyesi isticem sizden bende eskiden iştah açıcı şurup içiyordum lakin o fazla uyku yaptıgı için önermiyorum kardeşime onun yerine hem vitamin hemde kilo aldıran bildiğiniz zararsız yan etkisiz aksine iyi gelen bir eczane ilacı önerir misiniz ismini güzelce yazarsanız bende detaylı araştırırım böylelelikle bu arada kardeşim 17 yaşında tavsiyelerinizi bekliyorum
Kilo aldıran vitamin
Hiç kullanan yok muuuu???
Colahusu Bugün bu sebepten doktora gittim ama sonuçlarımı daha alamadım. Pazartesiye kadar alabilirsem ve doktordan böyle bir tavsiye de isteyip size bildireyim. Bende iştah açıcı şurup, balık yağı, kan demir hapı, herbalife, macunlar ve bunun gibi bir çok yöntem denedim ama pek bir faydasını görmedim. Kardeşiniz çok zayıf ise ve değerleri normalse hiç bunları denemeden diyetisyene gidebilir.
zarifhanim cok memnun olurum canım basen doktor tavsiyesiz eczacılar da önerebiliyor cünkü🥰 sana da geçmiş olsun canım umarım istediğin gibi cıkar sonıçların kilo vermek kadar almakta cok zor bi süreç umarım istediğin gibi olur ✅
Colahusu inşallah çok teşekkür ederim 🤗tabiki ya kilo almak vermekten daha zor aslında çünkü bedenin direk kas kütlesi üretimi pek kolay olmuyor. Eczacılar veriyor ama o da bizde neyin eksik olduğunu bilmediğinden işimizi görür mü emin olamıyoruz, vitamini doktorlar vermiyor, kan değerinde hangi vitamin düşüklüğü varsa ona göre tek veriyorlar. Bugüne kadar bana hiç vermediler, gidiyorum baktırıyorum değerlerim normal olunca kiloya takılma diyip gönderiyorlar. Halbuki kilo almak istiyorum yani. Diyetisyene gidip kurallara diyete uyacak kararlılığı da kendim gösteremedim. Son bir kez tekrar şansımı denemek istedim. Bu sefer de değerler temiz kiloyu takma derse artık şu durumu kabulleneceğim 🥲🥲
zarifhanim değerlerin yerindeyse aslında bu cok iyi iştah durumun nasıl peki cok yiyip kilo almayanlardan mısın yoksa yemiyor musun fazla? Benim kardeşim hiç iştahı yok oyğzden ilaca başvurmak istiyoruz şurup iyi gelmedi bi kaç kişi ilac vitamin alın dediler. Valla canım bende eskiden cok zayıftım değerlerimde yerindeydi kendimi biraz fazla zorladım midemi genişlettim herşeyden yer oldum iştah olunca gerisi geliyor gerçekten
- Düzenlendi
Colahusu Şurup bana da hiç yaramadı, iştahtan çok uyku yapıyor ve ayakta uyku sersemi gibi halüsinasyon görüyor insan. Ben önceden sağlam yerdim ama zayıftım, bir yıl önce doğum yaptım. Şimdi iştahım sıfır diyebilirim, bir yemek düzenim yok, sabahları şöyle dolu dolu kahvaltı yapamıyorum hiç canım istemiyor. Hep kendimi zorlayarak yiyorum, hatta yaşamak için yiyorum. İştahım da olmadığı için doktora gittim. Birde takviye ilaçlar kullanıyordum uzun zamandır, iki ay önce emzirmeyi bıraktığım için onları da bıraktım. Bu sefer ufacık işte yorulmaya başladım hep bir uyuma isteği halsizlik oluyor yani benim için zayıflık bir sorun haline gelmeye başladı. Görünüşten şikayetçi değilim sadece artık normal insanlar gibi üç öğün yemek yiyip sağlıklı dinç olmak istiyorum. Dediğiniz gibi iştah çok önemli, bir şeyleri yemeyi istemek. Umarım kardeşiniz de sağlıklı kiloya ulaşır 🙏🏻
zarifhanim kesinlikle canım yemek zorunluluk değilde birazda keyif alarak yenilmeli dite düşünüyorum sizde de bu yok anladıgım kadarıyla umarım yakında düzelir bir zamanlar bu durumu yaşadıgım için psikolojikmen de yıpratıyor insanı ama geçiyor inşallah senin ve kardeşiminkide geçer 😘😘
Selam bende tıktokta saglıklı yasam kulübü dıye acılan bı sayfadan kılo icin bı karısım aldım 45 kıloydum 48 oldum bı karısım sütün ıcıne katılıyor toz 1cay kasıgı sabah aksam tok karnına ıcıyorum güzelde bı tadı var bence deneyın bi faydası olacaktır 1 ayda 5 kılo aldırıyormus
- Düzenlendi
Colahusu Kaynım ile eşimde iştahsızlık vardı. Boylarına göre kilolaları baya az. Spraktin şurubunu kullanıyorlar her akşam yatmadan önce. Kaynım baya bir toparladı kilosu yüzü çok iyi oldu. Eşimde yeni başladı. Yemekten 1-2 saat sonra 2 büyük sandviç yapıyorum yiyor fakat doymuyor. Hafif göbüşü çıktı çok şükür biraz daha mideyi genişletirsek bırakcaz şurubu. Şurup güvenilir genelde çocuk grubu kullanıyor, doktoruna da danıştı. Sadece uyku yapıyor alışa kadar
- Düzenlendi
serenity Sipraktin ve türevlerini kilo almak için kullanmak yanlış bir uygulama. Alerji ilaçları karaciğeri çok yorar ve zorlu vakalar dışında 15 günden fazla kullanılması pek önerilmez. Kilo almaya çalıştığım dönemde ben de kullanmaya kalkmıştım. Abim (eczacı) kesinlikle izin vermemişti. Böyle sıkıntı yaptığını bilsem ben de kullanacağım demezdim.
serenity spraktin benim bildiğim kadarıyla alerji ilacı canım bebekken bana kullanmış annem oradan biliyorum aşırı uyku yapıyor doktora danışın başka bir sıkıntı yaratmasn kilo alsınlar diye
TombulHatun evet doktor bilgisi ile kullanılıyor zaten. Eşim özellikle vitamin vb haplar kullanmak istemediği için kaynım bunu önerdi. Bebeğimin doktoruna danıştık her yaş grubu kullanabilir sadece eşim masa başı çalıştığı için uyku yaptığından önermemişti onu da akşamları alıyor.
Marbled bizim bebeğimizin doktoru hem en iyi hastanede çalışıyor hem de prof. Her yaş gurubunun kullanabileceğini söyledi. Tabii ki uzun süreli ilaçların vücuda zararları var. Bu şurubun mideyi genişlettikten sonra bırakacağını eşimde kaynımda biliyor. Ben bi eczacının söylediklerinden çok profesörün söylediklerini daha çok dikkate alırım. Bilinçli eğitimli insanlarız tabii ki kafamıza göre ilaç alıp teşhis koyamayız.
serenity Sağlıkla kilo alsınlar inşallah. tadıda çok güzel hiç unutmam tadını 😂
- Düzenlendi
serenity Tabii ki kullanıp kullanmamak size kalmış ama önermek yanlış. Mesela karaciğer böbrek hastaları kullanamaz bu tür ilaçları. Karşımızdaki insanın sağlık geçmişini bilmiyoruz. Ayrıca eczacılar farmakoloji eğitimi alıyor yani direkt ilaç üzerine eğitim alıyor. İlaç konusunda doktordan daha fazla eğitim alıyorlar kısacası.
Colahusu Sizin için sonuç gösterirken sordum bugün doktora, Supradyn all day yada eczanelerden herhangi multivitamin ilaçların iştah açabileceğini söyledi. Benim değerlerim normal çıktı, supradyn aldırdım onu deneyeceğim.