Çıldırmak üzereyim !
taricat hepsi seni bulmus be :)) nasıl fotoların dikkat çekebilir ki carsaf sıyah duz bir elbıse degıl mi
- Düzenlendi
taricat Ben çarşafını işe katmadan yorum yapacağım çünkü benim için kapalı,açık herkesin inanış ve dini yaşayış şekli farklıdır saygı duyuyorum.Fake hesapta olsa karşılık vermeyin engelleyin geçin gereksiz muhabbete polemiğe kimseyle girmeye gerek yok bence insanlar fikirlerini çokta değiştirmiyorlar,siz yorulursunuz…
bitterdelisi24 evet bol siyah düz bir dış kıyafet tek ellerim ve yüzüm gozukuyor , makyaj falan da yok yüzümde . Demek ki kendileri çekici görüyor yani tamamen kendi bakışlarıyla bir ilgisi olması gerek başka türlü birşey gelmiyor aklıma 🤷🏻♀️
taricat ne dediğin değil nasıl dediğin önemli ama onlar hakkı falan değil sen haklısın hata senin hayatin 🙏
Bircicekbirbocekannesi Çok sağol kuzum 🤲🏻🌸
taricat şahsen çocukların fotoğraf ve videolarını sosyal medyada paylaşmayı doğru bulmuyorum. Ortalık cidden kötü zihniyetlerle dolu. Bizler aman ne kadar tatlı sevimli hali paylaşayım diyip güzel niyetler ile paylaşıyoruz ama maalesef herkes bizim gibi güzel bakamıyor. Pedofili manyak dolu her yer. Daha dün sosyal medyada küçük kız çocuklarına bakarak mastürbasyon yapan birini ifşalamıstı bir kadın. Bunu da görünce paylaşmamak ne kadar doğru insan bir kere daha anlıyor. Sosyal medya hesabını da eğer bir mesleğe dönüştürüp iş olarak yapmayacaksak ben açık kullanmama taraftarıyım. Bir sürü dengesiz var. Herkes her şeyi görüp açık olduğu için eleştirme hakkı görüyor kendisinde. En güzeli gizleyip tanımadıklarımızı eklememek. Ultrason fotoğrafı paylaşmayı bende mantıksız buluyorum. Ama mahrem dini boyutundan falan değil. Ne gerek var diye. Hani onu paylaşsam ne olur paylaşmasam ne olur. Gerek yok düşüncesi olduğundan. Çarşaf konusuna gelirsekte müslüman bir ülkede çarşaflı insanlara bakış açımız sanırım nerdeyse hepimizin aynı. Çünkü bize hep aynı şey öğretildi. Çarşafı giyme amacımız belli. Kendimizi sakınmak. Ziyneti gizlemek. Ama sosyal medyada paylaşıp kendimizi gösterince amaç ve yapılan birbirine ters düşüyor maalesef. Tabi bu sizin ve Allah’ın arasında olan bişey. Zaten büyük ve zor bir kararla böyle bişey yapmışsınız. İnsanız nefsimiz var. Her şey zamanla olur. Kalkıp size bu şekilde tavırlarla değil de güzel bir üslup ile söyleseler eminim sizde daha dikkat ederdiniz. Ama insanlar maalesef üslup bilmiyor. Her şeyi böyle pat diye söylemeyi hak görüyor kendisinde. Zamanla her şey oturur eminim. Kendiniz isteyerek güzel bir şey yapmışsınız. Allah kabul etsin. Böyle insanları da boşverin. Bunlar insanın yaptığı şeyde hevesini kırmayı çok sever
taricat insanlar napcagını şaşırdı ya resmen valla garip bir olay olmus :) hoca ya da sasırdım :)
taricat yani aslında ben onların ne demek istediğini anlıyorum askında . Ama sosyal medyada paylaşıyorsan eleştirilere açık olmalısınız birde çarşaflı olunca daha dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum . Benim ablamda çarşaflı çok şükür herseyi layıkıyla yapıyor elhamdulillah. Şahsen oda paylaşım yapsa ki asla yapmaz bende uyarırdım kendi ablamı . Herkes işine baksın derken o zaman paylaşmayacaksınız ha paylaştınız öyleyse eleştirilere kulak asmayacak dikkate almayacaksınız . Zaten sosyal medya neden var bana bakın görün beğenin diye değil mi . Ha ben herkes işine baksın dersem . Sosyal medya kullanmam . Hakaret etmeden herkes kendi düşüncesini yazabilen yerdir sosyal medya . Lütfen yanlış anlamayın💐çarşafınız hayırlı olsun bu arada 🧿 diyeyim 😊
Emommom amin Allah razı olsun 🤲🏻 dediğiniz gibi benim de eksiklerim yanlışlarım tabii ki vardır ama üslup işte … Beşer şaşıyor Allah yanlislarimizi duzeltebilmeyi nasip etsin 🤲🏻
Hesabım gizlide artık çok yakınım olmayan herkesi de sildim 👌🏻 mesaj istekleri falan hepsini kapattım . Bir daha böyle birşey yasamamayi umut ediyorum . Allah o pedofili serefsizleri de kahretsin okurken bile sinirden çıldırdım …
- Düzenlendi
Deleted21 ben sosyal medyayı hiçbir zaman birisi baksın görsün begensin diye kullanmadım veya bu yüzden paylaşım yapmadım , yani amacım kendimi millete beğendirmek için fotoğraf paylaşmak olmadı hiçbir zaman . Ben Instagram hesabımı kendime , çocuğuma ait bir anı günlüğü olarak kullanıyorum , ayrıca ekli olanlar da hep kadın zaten … Herkes işine bakmalı bu konuda
da netim , Sosyal medya kullanıyoruz diye kimsenin hayatına müdahale etmeye hakkımız yok kimsenin de bizim hayatımıza müdahale etmeye hakkı yok hele ki kötü üslup ile asla . Herkes durması gerektiği yeri her yerde her platformda bilmeli .
Teşekkür ederim bu arada 🤲🏻🌸
- Düzenlendi
taricat maalesef sizinle aynı fikirde değilim . Ama zaten belirttim üsluplu olmak şartı ile 😊
- Düzenlendi
taricat eee bende aynı şeyi söylüyorum saygı farklı eleştiri farklı 😂😂eleştireye açık biri değilseniz sosyal medya sizi üzer bunu demek istedim aslında . Çünkü milyonlarca insan sizin gibi düşünemez ve eleştiri yapabilir 😊
taricat işte bende bunu söylüyorum sosyal medyada çeşit çeşit insan var .herkes bizim gibi düşünmez, bizim gibi yorum yapmaz . Herkes farkı bugün bunu engellersin yarın başkası bunun önüne geçemez siniz . Sosyal medyayı iyi kullanan biri olarak bunları bilirsiniz zaten diyorum .😉
- Düzenlendi
taricat Çarsaflıya fotoğraf paylamak günahta açıklara değilmi bende bunu anlamiyorum.Bende kapalıyım bazen balkona başım cikıyorum fazlada durman hemen girerim iceri zaten başım acık cıktiğım zaman.Karşı komşum bana başın neden açık balkona çıkıyorsun günah dedi yani bu günahlar sadece kapalılar içinmi var biri beni aydınlatsın ben işin butarafındayım çünkü günahlar yasaklar hep kapalılar tesettürlüler içinmiş gibi söyleniyor
Yasak_elma evet kesinlikle millette böyle bir algı var saçma sapan . Çarşaflı insanları mesela dört dörtlük olmak zorunda sanıyorlar . Dört dörtlük olmak imkansız birşey ama farzlar bütün müslümanlara farz yasaklar bütün müslümanlara yasak bunu anlamıyorlar . Carsaflilara, kapalı kadınlara attıkları bu mesajları açık kadınlara atmazlar gerek bile duymazlar mesela . Yahu hepimizin eksiklikleri var kimisi açıktır namazında tamdır , kimisi kapalıdır tesettür görevini çok iyi yerine getiriyordur ama namazını aksatiyordur veya kalp kiriyordur gıybet ediyordur vs vs . Her ibadetin yeri farklı ki 🤷🏻♀️ niye herkes herkese bu kadar maydonoz oluyor hiç işi gücü veya Kendi hayatı yok mu bu insanların anlamıyorum