Rana_elis Sizin bu tavrınız hiç hoş değil. Sizin zamanınızla şimdi ki zaman aynı değil. Kaldı ki ben bu dile bile getirmezdim asla. Hak ise Allaha havale ederim geçerim kenara. Şu yaptığınız tamamen kıkançlık diye algılanıyor.

Ve eğer bir ayrım yapıldığını düşünüyorsanız bu eşinizin problemi onun ailesi ayrımı yapıyor.

Cicekliperde valla kıskançlık değil haksızlık diye bu kdr üsteliyorum ilk oğluna ne yapıldıysa küçük oğluna da o olması gerek diye düşünüyorum benim düşüncem tabi sizinkilere saygı duyarım ama

Bisaniye dediğiniz gibi benim zamanla bu zaman bir değil benim zamanımda ucuz olmasona rağmen az yapıldı şimdi altın uçtu biliyosunuz ona rağmen fazla yapılırsa haksızlık olur bence aynen öyle eşim de annesine dice annesi de bize hep derdi zaten siZe neyse ona da o eşim de duyduktan sonra kabullenmedi yani konuşur artık ailesiyle de

Rana_elis gramı ne kadardı kolyenin ya da kaç ayardı. Ben 5 yıl önce 20 He bilezik takıldı 2,5 binden şimdi ne kadar düşün. O zaman ki piyasa ile şimdi ki piyasa arasında dünya fark var. O zamanın 10 bini şimdikinin 60 bini. Ya bırak sana da kocan alsın bolmuş. Benim kayınvalidem başkasının taktığı bileziği biz taktık diyor biz ona götürdük o da sana taktı diyor hediye demiyor ama takılmıyorum güzel kardeşim iki günlük dünya için

PiTi gramını bilmiyorum ama tam altın kenarı çerçeve şuanki değeri 10 bin 60 bin etse ona da şimdi 60 binlik olsa karışmam ama şuanki değeri bile 10 bin benimkinin altının çıkmasına rağmen ne bilim ya valla hayırlsıı olsun bakalım ne yapcaklar😊

Rana_elis Kaç yıl önce evlenmişsin. O zamanki altın piyasası ile şimdiki altının piyasası aynı bile değil. Gram üzerinden baksan ona kat kat daha çok harcama yapılması gerek. Kız bir kolye istemiş olay çıkarmışsın. Şimdiden bunların peşine düşersen daha çok kavga edeceksin demektir. Daha bunun hamileliği, doğumu, çocuğun masrafları falan olacak. Ömür boyu eltinle yarışacaksın demektir. Böyle ömür geçmez. Belki aranız çok iyi olacakken şu an ara bozuyorsun.
        Açık açık oturup altın istemeyi ben de doğru bulmuyorum ama sen evlenirken istemedin diye o da istememek zorunda değil.

Marbled evet piyasa aynı değil şimdi daha pahalı ona göre istemesi gerekiyor o yüzden durumları da o kdr yok diğer konular beni ilgilendirmez zaten ayrı şehirlerdeyiz naparsa yapsın ama yapılan altını bana da kaynanam gil yaptı ona da onlar yapıcak fazla istemesi haksız bence istemyele olmuyo çünkü ne yaparlarsa onu kabul etmesi gerek bizde böyle ama hayırlısı diyorum bekelyip görücez

Rana_elis Hayır haksızsın. Ben son gelinim benimde eltim aynı şeyi yaptı ve onun zamanında yapılan yapılmış isteseydi o da daha ne istiyorsun ki? Bizim yöremizin adetlerimizin ne olduğunu söyledik kabul ettiler o da söyleseydi zamanında. Sende söylemeliydin şimdi huzursuzluk çıkarmanın manası yok bence

_Kahvelikek bizde istemek yok ne takarlarsa o demekki durumları o kdr niye fazlasını isteseydim ki ikinci adetimiz de birinci geline neyse ikinciye de o o hem adetmize uymuyo hem de fazla fazla istiyo istemek olmamamasına rağmen istiyor hemde fazla kaynanam gilde bunu olumlu karşılamıyo bende onlar da ben dememe gerek kalamdan biliyorlar ki ona şuan yaparsalar bana da yapmaları gerek ben demeden onlar bunu biliyor zaten haksızlık olmasın diye

Rana_elis yinede bunu kendinize baglamamanizi öneririm onu kirmamak adına yapsalar dahi huzurunuzu bozmaniz gereken bı konu değil bana kalirsa

Rana_elis Düğünde takılan altına karışan kişi bence çocuklarına yapılacak şeye de karışır. Beni ilgilendirmez demene hiç inanmadım kusura bakma.
                Ayrıca hem benimle aynı olsun diyorsun hem de piyasaya göre istemeli diyorsun. Sen yıllar önce evlendin diye senin dönemindeki altın piyasasına uymak zorunda değil ki. Gerçekten garip. Dünya malı sonuçta.
                Bak aramızda hiçbir şey görmeyen insanlar var ben de dahil. Demek ki düğününüzü falan kendiniz yapsanız katliam çıkacak.

Rana_elis durumları yok yeni gelinin umurunda değil 60 binlik kolye istiyor size de zamanında 10 binlik takmışlar ama şimdi sizde ona ne yapılırsa banada aynısı yapılacak diyorsunuz ve haksız mıyım diye soruyorsunuz kusura bakmayın ama haksız değil bencilsiniz

Benim kaynanamlar bana bir carcaf bile almadılar. Çeyiz yapmadılar. Altını bırak artık dusun.esim aldı çabaladı felan. Küçük kaynım var evlenirse şayet ona çeyiz yaparlarsa,altın yaparlarsa ciddi söylüyorum bir daha yüzlerine bakmam konuşmam onlarla. Birde eşim bana, kardeşimi ben evlendiricem diyor dedim sana mı kaldı eşim 14 yaşından beridir çalışıp ailesine parayı gonderiyor du bekarken. Bana bir çeyiz bile yapmadılar içimde ukte kaldı . Kalkıp diğer geline yapicaklar. Vallahi düğüne gitmem suratlarina bakmam bu çok yanlış bana göre. Ama mesela sen bu kadar altın istedin yaptılar,diğer gelin belki daha fazla ister yapmak zorundalar.

Rana_elis cok cok haksızsın kendini sey yapmıssın kusura bakma da kötü bir izlenim bırakmışsın benim her yaptığımı eltim isteyecekse ohoo onun kısmeti farklı benim farklı alsaydı o zaman cok sacma rekabetler kıskanclıklar ya komik ve aslında çok bos değersiz seyler ve bunları dert ediyosunuz cocuk gibi her gordugumuzu bende istiyorum bende istiyorum yapamayız eltin diye kardes olmuyorsunuz kardese bisey alındığında bende istiyorum diye tuttururlar ya öyle bisey yok calısın kendinize alın istiyosanız ki sunu unutma her zaman senden iyisi olucak kimseye yetişemezsin bosuna dert yapma

Rana_elis demek istediğinizi anladım zaten yine de saçma. Kuralı bozuyor derken antlaşma falan mı imzalıyosunuz? 😂

Rana_elis Of ne saçma konular ya çocuk gibisiniz resmen mız mız eşiniz size nasıl katlanıyor Allah aşkına yok bana az ona çok vs.ne gerek var ki boş boş şeyler 😏😏😏