Kızlar oğlum 30 aylık bu yaz tuvalet eğitimine başlatmak istedim fakat oğlumda hiçbir belirti yok 1 gün bezini çıkartıp götürdüm sürekli tuvslete ama 3-4 kez yere işedi klozete yapmıyor tutuyor . şuan yeni yeni kakasını yaptığını söylüyor bezine , en önemlisi ben hazır değilim tuvalet eğitimine başlatmaya psikolojik olarak 🫠 eşimde dün artık tuvalet eğitimine ne zaman alıştıracaksın diyince moralim bozuldu . Tecrübeli annelerimiz varsa ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirse sevinirim

Hem bebek hazır değil hem ben hazır değilim diyosun neden başladın ki? Bi kere burda hata yapmışsın başlayıp tekrar bez bağlayarak. Bence hazır olmadan tekrar başlama eşin de dahil kimseyi dinleme sonuçta onlar silmeyecek halı koltuk. Üst baş yıkamayacak. Ben de 26 aylıkken başlamıştım pişman oldum çünkü tam öğrenemedi hala. 1 günde olacak bişey değil en az 2 3 gün altına kaçırabilir bu çok normal.

Kaansmom En hazır oldugunuz dönemde başlayın. Bu konuda kımseye kulak asmayın bnce ben o yanlısa düştüm kızım tam 2 yasında ne zaman alıscak vay bızımkı su zamanda gıdıyodu dedıler dedıler alıstırdım cocugu kaka korkusu problemı yasadk bır sene boyunca mahfolduk. Ikıncı kızıma kendıne bıraktm hıc zorlamadm tak dedı bezı taktm cıkar dedı cıkardm 28 ayında kendı öğrendı. Önemlı olan cocugun hazır olması her cocuk kendıne özel kımısı erken akısıyor kımısı gec zamana bırakmak lazm en dogu zamana

Kaansmom bu birazda bebekten bebeğe değişiyor büyük oğlum 1 buçuk yaşında kendisi bıraktı ama küçük şuan 19 aylık hiç oralı bile değil hem annenin hem bebeğin hazır olması lazım yoksa her iki taraf için de yıpratıcı bir süreç olur 😊

Annesivekizi sanırım milletin söylediklerine fazla kulak astım kimisi belirti vermesini beklemiceksin kendin sürekli oturtucaksın tuvalete dedi kimiside 1 belirti vermesi yeter dedi ben kendimi hazır hissedip o gün çıkarttım bezi zaten tuvalete dair bütün ihtiyaçlarını almıştım akşama kadar çiş yapınca yerlere bilmiyorum sanırım olmıycak dedim uyuduktan sonra bağladım bezini şuan kakasını yapınca bezine söylüyor değiştirmem için ama bu yeterli değil sanırım

Matruskaa en yıpratan şeyde kıyaslanması zaten şu çevre baskısından ne zaman kurtulucaz bilmiyorum bende zorlamak korkutmak istemiyorum

Kaansmom canım hıc takma valla bna o kadar baskı geldı cocuk kaka problemı yasayınca aslında en ıdealı 3 yastı erken basladın deyıp ıkıncı bı şok yasattılar bana 😱 bexını alan temızleyen sen kımseye dert degıl

Kaansmom benim kızım 3 yaşını 5 ay gecti daha 3 gün önce başladım çünkü 1 tane daha küçük bebeğim var 10 ay 17 günlük hazır hissedemedim kendimi 3 gün içme sabah bir anda karar verdim başladım şu anda iyi gidiyoruz. Benim eşimde çok söylerdi ne zaman bıraktırıcaksın bezi diye bende ben kendimi ne zaman hazır hissedersem o zaman çünkü biraz açık olucak ama 2 tane çocuğun peşinde dönen benim tek başımayım işediğinide sıçtığınıda ben temizliycem ben ne zaman hazır olursam o zaman başlıycam derdim hep

Deli-hatun valla canım bende öyleyim tek çocuk olmasına rağmen uykusundan yemesine gezmesine kadar bütün ihtiyaçlarını kendim karşılıyorum bu yüzden yük bizde olunca zor elbet öğrenecekler aslında

Kaansmom bende öylesin canım benim 2 çocukla akşama kadar pertim çıkıyo dün akşam oğlumu uçururken 2 defa uyumuşum uykudan sıçradım baktım çocuk uyumuş

Kaansmom merhaba biz tuvalet eğitimini bitirdik şükür 1 ay oldu kızım 20 aylıktı.
              İlk 1 hafta zor geçti kakasıni yapmadı 3 gun kadar tuttu sonra Altına yaptı ama oyun oynayarak bebeklerini tuvalete taşıyarak öğrendik kakasını yapınca baybay diyoruz her kaka çiş yapmasında kendini alkışlıyor eğlenceli hale getirdik biz bu şekilde. Simdi öğrendi çişini gelince söylüyor anne çiş diye gidiyoruz. Darısı başınıza..

Kaansmom Sen hazır değilsen zaten asla başlama. Kaldı ki ilk günden çocuk tuvalete koşmuyor ne yazık ki.. tüm her şeyi önce bi kabullen hazır ol sonra başlarsın bence