Benim komşum 1 ay sonra yurt dışına gidecek ve doğumu orada olacak. Yurt dışında sanırım isteğe bağlı sezaryen yapmıyorlar öyle duyduk komşumda korkuyor acaba sezaryen yapamaz mı orada ?

1papatyaa ben yurtdışındayım ilk doğum normale doğru giderse sezeryan zorunlu değilse yapılmıyor malesef en son çıkış olarak bakılır doğum esnasında ama ağırlığı normal doğuma veriyorlar ben doğum yaptım suni sancı ile çok zordu ama ona rağmen sezeryan yapmadılar normal doğurdum ve iyi ki de onlar beni dinlememişler normal yaptırdılar diyorum çok rahattım normal doğumdan sonra

1papatyaa her ülkede farklıdır muhtemelen ama çoğunlukla yurtdışında vajinal doğuma ağırlık veriyorlar. Bende yurtdışında yaşıyorum buradada bebeğin ya da annenin sağlığını riske atacak bir durum söz konusu değilse normal doğum oluyor, ben ilk bebeğimde suni sancı almıştım, bebekte içerde kakasını yapmıştı sancılara dayanamayıp sezaryen istiyorum diye diretmiştim🙈 ebe bebek şu an çok stresli önceliğimiz onun sakinleşmesi ve gelmesini beklemek bu aşamada sezaryen yapıp bebeği daha çok şoka sokamayız demişti, çok şükür herhangi bir sorun yaşamadan doğurmuştum. Şimdi 30 haftalık hamileyim plasentam aşağıda olduğundan dolayı sezaryen ihtimali söz konusu ama herhangi bir risk yoksa yine normal doğum istiyorum. O aşamaların her anına şahit olmak, sonrasındaki hafifleme hissi, çabucak toparlanıp ayaklanmak falan bir sürü avantajı var, benide aksine sezaryen çok korkutuyor şuan

1papatyaa isteğe bağlı kesinlikle olmaz canım . Risk taşıman lazım , zaten neden sezeryan olasın ki normal doğum çok daha iyi benim fikrim. Çok acı versede bebeğini kucağına aldığın an hepsini unutursun . Hemşireler çok yardımcı da oluyor 😊

prenses88 anladım kendisi sezaryen isterim diyor özel klinik doktoru varsa para ile belki yapar diye düşünüyor ama burada ki gibi değil sanırım bence de normal doğum en iyisi

Deleted21 anladım kendisi sezaryen isterim diyor özel klinik doktoru varsa para ile belki yapar diye düşünüyor ama burada ki gibi değil sanırım bence de normal doğum en iyisi

pina anladım kendisi sezaryen isterim diyor özel klinik doktoru varsa para ile belki yapar diye düşünüyor ama burada ki gibi değil sanırım bence de normal doğum en iyisi

pina şey soruyor bide Türkiye de doğum olsa sonra yurt dışına gitse bebek Türkiye’nin mi vatandaşı oluyor sorun olur mu sonradan

1papatyaa evet türk vatandaşı olur, gittikleri ülkede bebek içinde vatandaşlığa başvurmaları gerekir

1papatyaa İstek üzerine sezeryan yapılmıyor onu unutsun 😃 Ülkesine bağlı ama ben 3 gün sancı çektim açılmam olmamıştı hemen ama onda bile 3 gün sancıyı çektirdiler sezeryana almadılar bende istememiştim zaten.. Avrupa ülkeleri genelde istek üzerine sezeryan yapmıyor.. Çok önemli sebebi olması lazım..

1papatyaa çocukta türkiyede doğarsa türk vatandaşı oluyor bende istemiştim türk vatandaşı olsun diye ama nasip olmadı

Eskobar neden Türk vatandaşı olmasını istediniz ki yurt dışında şartlar daha iyi

1papatyaa ne biliyim türk geçsin istedim zaten gelecektik buraya ama türk olarak doğsun istedim

1papatyaa ülkeye göre değilde anne veya babanın vatandaşlıklarına göre alır çocuk vatandaşlığı.