Yurt dışı doğum
Eskobar evet Almanya’ya gidecek
pina oda uzun iş artık normal doğurur
1papatyaa İstek üzerine sezeryan yapılmıyor onu unutsun 😃 Ülkesine bağlı ama ben 3 gün sancı çektim açılmam olmamıştı hemen ama onda bile 3 gün sancıyı çektirdiler sezeryana almadılar bende istememiştim zaten.. Avrupa ülkeleri genelde istek üzerine sezeryan yapmıyor.. Çok önemli sebebi olması lazım..
Birmelekannesii anladım söylerim kendisine
Eskobar neden Türk vatandaşı olmasını istediniz ki yurt dışında şartlar daha iyi
1papatyaa Almanya’da özel klinik doktoru diye birşey yok.Hamilelik boyunca kadın doğuma gidiyorsunuz.Son ayda hastahaneye kayıt yaptırıp doğum anında gidiyorsunuz hastahaneye.Kadın doğum sadece kontrollerinizi yapar. İsteğe bağlı sezeryan olmuyor risk taşımanız lazım. Türkiye’de doğarsa Türk vatandaşı olur anne baba Türk vatandaşı ise eğer.Baba Alman vatandaşı ise Alman vatandaşı olabiliyor. Benim ilk oğlum Türkiye’de doğdu.Eşim Türk vatandaşı ve süresiz oturumu var çoçuğum Türk vatandaşı oldu.Başka bir arkadaşım doğum yaptı.Onun ki Alman vatandaşı oldu.Kriterleri var vatandaşlığın.
Nonininannisi20 evlendi ama henüz gidemedi işte gidecek eşi Alman vatandaşı ama kendisi Türk vatandaşı
1papatyaa eşi Alman vatandaşı ise vatandaşlık hakkı doğuyor çoçuguna
Nonininannisi20 burada doğursa da mı Alman vatandaşlık oluyor hemen
1papatyaa evet babadan dolayı çoçuk doğduktan sonda Alman konsoloslugununa müracaat etmeleri gerekiyor. Konuyu araştırsın Almanya’da ki eş yabancılar dairesini arayıp bilgi alabilir.
- Düzenlendi
Nonininannisi20 tamam söylerim kendisine artık nasıl isterlerse ama normal doğururum o kadar uğraşmaya gerek yok diyor
1papatyaa kuzum Almanya dayım ben..Normal doğum İçin çok çabaladılar beni mahvettiler, ikinizin de sağlığı yerinde bekleyecez dediler..Bende aşırı sancı var ve açılma çok yavaş ilerliyor..Normal doğuma aldılar 6.5 saat normal doğum İçin uğraştılar …son anda bebek çok yoruldu doğum kanalına giremiyor denildi ve doğum çok uzun sürdüğü İçin başka bir doktor çağırıp o karar verecek dediler ve acil sezeryana aldılar..
İkinci doğumdan önce de normal yaparsın %80 ihtimalle dediler ..Yine açılma sorunu vardı ve 40+3 deydim. doktor 1 hafta daha bekleyebiliriz dedi..Benim ilk sezeryan olduğu İçin ağlayarak ikinciye de sezeryana girdim ..Zaten ben istemesem gene bir sorun çıkar sonum sezeryan olurdu 😅😅
Kısacası ilk doğumda tercih sunmuyorlar acil olmadığı sürece sezeryan yapmıyorlar..