Eskobar Kızlar biz turşu kurmuştuk hazır almayalım doğal olsun diye salatalık lahana havuç turşusu ama içine attığımız sarımsaklar bikaç güne yeşilkendi yani morardı değişik bi hal aldı oluyomu böyle turşuda
gshande Eskobar bi kere oldu kurduğumuz turşuda nedenini internette arastirdigim da “olabilir , normal” gibi şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Güvenilir mi bilemem ama biz yedik o turşuyu bitirdik kısa sürede bir sağlık problemi yaşamadık. ( 3 yıl oldu en az)
shine Eskobar turşuya kereviz koydunuz mu geçenlerde instagram da okumuştum rengini salacağını bide salatalık falan da yaparmış yazıyordu benim bilgim yok ama okuduğumu yazayım dedim ☺️
Yasak_elma Eskobar Okadar turşu kurdum okadar kuran gördüm ama sarımsağın hiç böyle olduğunu görmedim🤷♀️
gshande Eskobar haklısınız riske atılmaz. Gıda mühendisi olan ya da tanıdığı olan varsa umarım cevap verir
Eskobar Deleted_1 yok yemiycem artık o turşuyu hevesim kaçtı bidaha yapmıştık sarımsak yeşermeden çıkardık artık onu yicem
Eskobar Yasak_elma demi bende aynı sarımsağı taze yapıyorduk annemle biz burdakiler bi garip ondanmı acaba
Yasak_elma Eskobar Yani tamemen neden kaynaklı olduğunu bilememde sudan veya sarımsağın kendiliğindende kaynaklı olabilir canım🤷♀️
Deleted_1 Eskobar oooofff asla hayır diyemem bademim bide yanına poğaça bi ısırık popaçadan alacan sonra bi kaşık kısırdan üstüne çay ohhh misss😋🤤
Xlovemax12 Eskobar aynı benim turşularda böyle olmuştu ithal sarımsak dan sandım yerli degli diye o da olabiliyor
Eskobar Deleted_1 bide yeşil fasulyenin kurutulmuşunu çok severim haşlayıp soğanla kavurmasını onuda yaparız valla😂
Marbled Eskobar Çok güvendiğim bir gıda mühendisidir kendisi. Zararlı değil, yenilebilir. Neden olduğunu uzun uzun açıklamış.