Bugün özel hastaneye gittim eşimin İşyeri özel hastaneyi karşıladığı için özele gidiyorum.Kizimin dişi ağıriyodu diş doktorunu kapsamıyor özel sigorta dedi tamam devlete götürürüm o zmn dedim. Gitmişken benim de kaşıntım vardı cildiyeye geçeyim dedim.Benden alerji testi kan testi fln istedi.Alerji odasına gittim testi yapti 15 dakika bekle dedi dışarda.Ciktim otururuyorum 5 dakika sonra Disari geldi içerdeki bayan, ödeme yapmanız gerekiyor sistemde görebilmem için dedi.Bende ucuz bişey sandım,Gittim işyeri karşılamıyor 500 TL ödeme yapmanız gerekiyor dedi.Benim yanımda 500 TL yoktu olsa da bir teste 500 TL verecek kadar durumumuz yok.O zamn kalsın yaptırmayacam dedim çıktım yukarı kimliğimi almaya.Orda ki kadında artk test yapılmış bu parayı ödemeniz lazım dedi.Benim o kadar param yok dedim bana da kimse söylemedi bu testin ücretli olduğunu ücretli olduğunu bilseydim zaten yaptırmazdim dedim.Testi yapan kadın beni çağırdı indim dedi ödeme yapmazsan benden kesilecek ücreti fln dedi ne yapacağımı şaşırdım.Ben ödeyecem akşama kadar getirirsen iyi olur getirmezsen canın sağolsun dedi.Ciktim hastaneden aklıma hastane yönetimiyle konuşmak geldi çalışandan ücret kesmemeleri için.Aradim o bayan,ı dedim ben hastane yönetimiyle konuşayım sizden ücret kesmesinler fln diye.Bayan da dedi beni zor duruma sokarsin o zmn,niye ücretli olduğunu söylemedin diye beni işten çıkarırlar işimden olacağima 500 liradan olayım dedi.İcim rahat değil o bayandan kesileceği için ama o kadar da zengin değiliz 500 TL verecek kadar napacağımi şaşırdım günah olur mu siz olsaniz napardiniz yorumlarınızı bekliyorum..
ne yapmalıyım
Prenssannesi hastaneye tekrar gidip parayı kıza vermeniz en doğrusu olur. Kul hakkı olmaması adına. 🌿
- Düzenlendi
Prenssannesi Bence kesmezler çalışandan çünkü siz testi kabul etmeyince işleme koymazlar iptal ederler. Bence calisan bayan biraz abartmış. Ayrıca baştan bilgi vermediği için de hatalı. Herkes işini düzgün yapmalı. Para kolay kazanılmıyor. Ama içiniz rahat etmesi için hastane yönetimi ile görüşebilirsiniz
BQuen ben testi işlem yaptıktan sonra vazgeçtim. çünkü öncesi ücretsiz diye biliyordum.İslem yapıldktan sonra ücretli olduğunu öğrendim öğrendkten sonra vazgeçtim.Hastane yönetimiyle konuşmaktan kız işimden olurum dediği için vazgeçtim.İşim gideceğine param gitsin dedi.
Bsrkaya Ama benim de suçum yok ki ben ücretli olduğunu bile bile yaptırsaydim evet o zmn suç bendeydi.Ama Ücretli olduğunu bilmiyodum.Ucretini duysaydim ztn yaptırmazdim.Ozel hastaneyi özel sigorta karşılıyor diye her ay belli bir miktar kesiliyo ztn eşimin maaşından.Hastane de benden ekstra ücret alınacaksa neden maaştan da kesiliyo çoğunu da özel sağlık sigorta karşılamıyor.
Prenssannesi sanırım hastanede ki o bayan baya abartmış çünkü sen onay vermediğin sürece onu işleme koyamazlar parayı verme
Prenssannesi şahsen ben olsam gidip vermezdim çünkü resmen kandırılmışsınız yani madem öyle test yaptırmadan belirtselermiş ki doğrusuda öyle olur içiniz rahat olsun siz yanlış birşey yapmamışsınız kendi yanlışının bedelinide kendi ödesin bu şekilde duygu sömürüsü yapıyorlar resmen.
- Düzenlendi
Prenssannesi ödeme yapmadan barkod almadan gidip direk testi yapmaları zaten başlı başına çalışanların bilgi açığından kaynaklı olmalı çünkü bugüne kadar onca ozel hastaneye gittim onca tahlil testlerim oldu hiç biri barkodsuz işlem yapmadı ki testi yapmadan ilk barkod istenir bu cok saçma bunu söylemedinizmi benim tahlil girişim yapılmadam nasıl direk alabildiniz diye. Bence enabıza bakın eğer gerçekten numuneleriniz işleme alindıysa bilgi vermeden direk tahlile yönlendiren kisiden gercekten keserler sonuçlar henuz çıkmasa bile sistemde hangi tahliller ne testleri görürsünüz zaten he şunuda ekleyim onların hatası yuzunden de seni zorlayamazlar o konuda da senin sucun yok
Prenssannesi kimin hakkı kimde kalır onu Allah bilir , para vericek olsan zaten özelde yaptırırsın .. yani cüzi bi rakam olsa söylemesin eyvallah ama 500 tl gibi bi paraysa söylemek zorunda ✊🏽
Goat e nabiza baktım bugün verdiğim tüm kan testi görünüyor ama alerji testi görünmüyo kayıt yok diyor
Prenssannesi alerji için giris yapsaydı mutlaka çıkardı pahalı geldi diye vazgecince sizden almaya calismislar hastaneyle ilgili sisteme her girilen mutlaka çıkar bence icin rahat olsun kendi hatasını kapatmaya calışmış
Goat sistemde çıkmadığı için rahatladım zaten ne yapmaya çalıştı anlamıyorum, sabahtan beri vicdan azabı çekiyorum sinir stres içindeydim kendimi suçluyordum hastaneden çıktım kaza yapıyodum o dalgınlıkla
Prenssannesi bi şekilde parayı öderdim durumunuz olmasa bile. Çalışanlarıda zor duruma koymamak lazım
Colahusu sistemde görünmüyor test e nabizdan baktım,sistemde görünmeyen şeyin parasını ondan nasıl kessinler kii parasını ödeseydim sistemde görünecekti
Prenssannesi şuana kadar hep özel hastaneye gittim parayı almadan işlem yapmazlar acile bile gittiğimizde ücreti ödedikten sonra doktor muayene ediyor
Prenssannesi ,niye ücretli olduğunu söylemedin diye beni işten çıkarırlar işimden olacağima 500 liradan olayım dedi
Kendi hatasi oldugunun farkinda daha dikkatli olsaymış takma bosver
Prenssannesi İlk defa böyle bir sistem görüyorum önce ödeme sonra işlem yapılır. Eğer böyle bir durum varsa da yapacak birşey yok sizin suçunuz da yok. Bir daha aynı hatayı yapmamayı öğrenir
- Düzenlendi
Prenssannesi 500tl bu verirsen iyi olur vermezsen canın sağ olsun diye kimse kimseye demez bu devirde🤚Verme para falan öyle bişey yok zaten çalisandan kesme gibi durum olsaydi senin kimliğini alır sana bugün icerisinde git parayı getir kimliğinde ozamana kadar bizde kalsın derlerdi.Bence sana kayıt falan yapılmamıştı henüz kabul etmeyincede yapamadılar ama mahsus para istiyor getirirsen tabi onlar için iyi olacak.Ayrıca 50 100lira olsa sonradan söyleselet yanında mutlaka okadar para olur çıkarır verirdin ama 500tlde çalışmayan bi kişinin yanındada bulunmaz zaten çalışanın bile yanında nakit olarak bulunmaz.Eğer çalısandan kesmek gibi bi durumda varsa bırak kendi cezalarını kendileri çeksinler akılları başlarına gelsin bundan sonra ilk ücreti söyleyip sonra yaptırsınlar testleri insanlara senin bi suçun yok
Alerji testi pahalı gerçekten bende bebeğime yaptırdım 700₺ tuttu. Kendime de yaptırmam gerek ama malesef o kadar veremeyeceğim bir daha:(
Prenssannesi kişinin sizden onay ve ücreti alıp testi öyle yapması gerekiyordu zaten ilk önce ücretli diye kızınızın disini yaptıramamışsın o 500 tl yi harcayacak olsanız ona harcardınız sizlik bi durum yok içiniz rahat olsun prosedür bu