Poyraztaha30 40 gün önce doğum yaptıysan nasıl kesinin üzerine ağda yapıştırıp çekmeyi dusunebilirsin? Benim 1 yıl oldu hala korkuyorum

Poyraztaha30 doktoruma özellikle sormuştum sorun olmayacağını söyledi. 50 gün sonra yaptırdım şu an 6 ay geçmesine rağmen daha dün yaptırdım hemde dikişin üzerine bile

Ananasss kadınların çilesi bitmiyo benim bide normal doğum kesim var dikişler fln açılmıştı sıkıntılı her ağda da kanar fln şimdi bide ikincisi eklendi 😭

mamacita bende korkuyorum da belki sıkıntı olmaz diye fikir almak istedim jilet hiç yapamıyorum çünkü 😬

Crazygirls 50 günlükken dikişler nasık görünüyodu benim sanki ortası kapanmış kenarlar tam kapanmamş gibi şimdi baktım da 🤔

Poyraztaha30 Sence hangi doğum yöntemi peki birebir yaşamış biri olarak ençok hangisini önerirsin?Avantajları ve dezavantajları neler?Gercekten merak ediyorum?🤔

Yasak_elma normal doğumda sancı çekmek zor çok zor birde idrar torbanı boşaltıp duruyolar sürekli açılmaya bakılıyo (ikinci doğumu bu parmaklama olayı yüzünden sezeryana geçiş yaptım ebe canımı çok acıttı bebek korkudan yukarı çıktı tam açılma varken ) doğum sırası zaten ilerliyo bi şekilde kesi dikiş olayı da sıkıntılı oldu benim dikişlerim açıldı fln hala ağdada kanar sezeryanda doğum öncesi hiç bişey çekmiyosun kendine gelince başlıyo hareketlerin kısıtlı oluyo bebeğinle ilgilenemiyosun sırf bu yüzden bile normal doğum derim normal doğumda bi rahatlama geliyo bebeğin çıktığını hissediyosun benim için çok daha özeldi normal doğumum tekrar hamile kalsam yine normal doğum denerim herşeye rağmen benim için duygusu bambaşkaydı❤️

Poyraztaha30 aynı anlattığın gibiydi bide benim dikislerim enfeksiyon kapmisti. Ama mecbur yapmaliydim yoksa göbeğim dikişin üstüne sarkiyordu bide afedersin orası kıllı olursa daha çok kaşıntı ve terleme yapar. Doktoruna danış derim benim doktorum 40indan sonra yapabilirsin dedi

Poyraztaha30 Bende iki normal doğum yaptım.Ilk bebeğimi öglen gittim doğurmaya evelsi gün 11.30da dpğurdum.Sancım gelmedi ilk suyum sızma seklinde geliyordu suni sancıyla doğurabildim ancak saatlerce şiddetli dogum sancısı cektim.Açılmam çok yavaş ilerledo okdar sancım olmasına rağmen.kinci bebegim daha kolay doğdu ful açılma ve şiddetli sancı ile acilen hastaneye gittim ama vajina ağzım dar olduğu için cıkışsında çok zorlandım canım çok yandı doguramayacağım sandım.ilk doğumumun dikişinde hiç sorun yoktu izi dahi kalmamıştı eski hali gibi olmuştu ama ikincisi tam bir fiyasko.Dikişlerim kaynamadan açıldı öylece iyileşti.Doğumdan bir hafta sonra kontrole gittim ama suan yapacak bisey yok o bölge suan cok hassas
                yeni bi dikişi kaldirmaz dediler.Devlette yaptığım içinde doğumumu yaptıran doktorla lontroldeki doktor aynı değildi. Doğumumada zaten bayram tatili oldugu için yeni mevzun olmuş toy bir doktor girdi malesef
                Perine bölgem açık şuanda.Özele gittim oda bana enaz 1yıl geçmesi gerekiyor tamiri için dedi.Şuan 11 ay geçti bakalım inşallah perinoplasti estetiği olacağim ama fiyatlarda hergeçen gün artıyor nasıl olcak bilmiyorum ve bu perine estetiğide sadece özel hastanelerde yapılıyor.Yani bana soracak olsalat asla ve asla birdaha normal doğum yapmak istemem asla…

Yasak_elma aynı şekilde benimde perine bölgem fena durumda sürekli yırtık hissi ve acısı çekiyorum ve normal doğumdan sonra bidaha normal istemiyorum diyodum çok da dememek lazımmış bunu anladm sezeryan daha beter uyuşukluk olması falan çok kötü bi durum doktor ve ebe çok önemli bunu iyice anladm 🥲

Crazygirls göbeğim sarkmıyo da üstüne korse takıyorum kıllı olmasına gelince de tek tük var orda oda ben göbekle beraber komple aldığım için hiç almasam olmazdı belki de almayanlarda yok sıkıntı yaşamıyolar 😬

Yasak_elma estetik için araştırma yaptın mı peki hiç bende istiyorum ama hiç araştırmadım ikinci doğum olur diye süşüncem aynı kesi bölgesinden açılıp düzeltilir belkiydi 😬

Poyraztaha30 Arastırma yaptım tabiki.Zaten çok büyütülecek bi estetik degil.Sadece perine bölgesi yeniden dikiliyor her kadın doğumcunun günlük kaç defa yaptığı bişey.Ben 3.dogumu düşünmediğim için eğer olurda 3.doğum olursa onuda sezeryan istediğim için bu estetiği biran önce olmak istiyorum

Poyraztaha30 Valla hiç dokunmadım duruyor öyle 😂 Jilet vurmayın lazerle yapıştırdılar sonuçta ne olur ne olmaz siz yapabildiğiniz yerleri yapın o bölgeyi bırakın öyle kalsın önemi yok

Yasak_elma Normal doğumu çok istedim. O kadar çok istedim ki perine bölgesine kendim masaj yapıyordum kesi dikiş vs olmasın zorlanmiyim diye. 39+2de protein kaçağı sebebiyle acil sezaryene girdim. Hala içimde ukdedir normal doğum. O anın büyüsü sezaryende bence yok. Ama şöyle de bişey var doktorunuz çok önemli benim doktorum bebeği alıyorum çıkarıyorum şimdi geliyo diye bana hep haber verdi konuştu benimle. Bebeğimi çıkarırlarken karnımı sağa sola şiddetle çekiştiriyorlardı bunları hissediyorsunuz ama acı yok tabii ki. Doktorum bubları da söylüyordu birazdan bebeği alıcaz bunu hissedeceksin ama korkma falan diye. Bebeğimi hemen gösterdiler dokundum ona ağladım çok. Gerisini hatırlamıyorum. Doğum bititkten sonra uyumuşum. Gözümü açtığımda asansörde bebeğimle birlikte odaya çıkarılıyorduk. Her neyse gelelim doğum sonrasına. Hiç öyle kalkamadım çocuğumla ilgilenemedim gibi bir olayım olmadı benim. Kişiden kişiye göre değişiyor bence. Evet kalkmak oturmak hareket etmek zorluyor kısıtlı ama kalktım da, oturarak bebeğimi emzirdim de, kendim yanımdaki beşiğe alıp koydum da. Yani herşeti kendim yapabildim. Hatta gündüz 2de doğum yaptım akşam 7-8 gibi yürümeye başladım. Zaten yürütüyorlar sizi. Yürüdükçe iyileşiyorsunuz sezaryen öyle bişey. İlk bir hafta hareketleriniz kısıtlı oluyor ama yine kolay geçiyor. Duş da alıyorsunuz hemen. Ben üçüncü gün duş aldım rahatlıkla. Bir gün çok ağrım oldu on beş dk falan ama geçti sonra. Beni göğüs ucu yaralarım kadar zorlamadı dikişlerim öyle söyliyim ☺️ On gün on beş güne ip bile atlarsınız yani. Detaylı anlatmak istedim merak etmişsiniz başkasına sormuşsunuz kendi tecrübemi anlatmak istedim. Şimdiden bir dahaki doğumunuzda kolaylıklar dilerim. Sonuç olarak sezaryen asla kokulacak bişey değil ☺️☺️

Bsksbb01 Çok teşekkürederim canım cok güzel ve detaylı anlatmıssın🏵Her insanın bünyesi acı eşiği aynı olmuyor.Ben ıkınma konusunda çok çok zorlanıyorum ve panik yaptığım içinde nefesimi ve ıkınmamı kontrol edemiyorum😔Aslında bunları aşsam doğumlarım kolay geçecek ama olmuyor ıkınmalar esnasında enerjim gücüm tükeniyor bayılacak gibi oluyorum gözlerim kararıyor.Sonrasına gelirsek normal doğumlardada altta kesi oluyor içli dışlı hemde.Dikiş sayısı bebeğin büyüklüğüne ve vajina esnekliğine görede değişiyor.ilkgün uyuşk olduğu için dikiş bölgesi hiç acı hissedilmiyor ama sonra sonra yanmalar acılar başlıyor afedersin kıçının üzerine oturamıyorsun,tuvaletini yapamıyorsun sadece ayaklarını uzatıp yatman gerekiyor.Bebeğini bile ayaklarını toplayıp asla emziremiyorsun.Yani sezeryanla bana göre pekbi fark yok.Ama keşke doğumlarım sezeryan olsaydıda vajinama hiç dokunulmasaydı.Neyse gecti bitti geride kaldı herşey 3.çocukta düşünmüyoruz zaten bu devirde 3çocuk aşırı zor hem maddi hemde manevi afedersin b*k gibi bi dünyada yaşıyoruz halimizin ne olacagı belli değil allaha emanetiz.