Rengarenk merhaba canım. Resme ilgisi olmasina sevindim ☺ ben güzel sanatlar lisesini okumadım. Meslek lisesi okudum. Ama lisedeyken 3 sene boyunca resim kursuna gittim. Resim kursuna gitmemi öğretmenim istemişti. Ben aslında anaokul öğretmeni olmak istiyordum, ama resim yetenegimi öğretmenim fark etmiş ve bana kesinlikle resime yönel dedi, cok yeteneklisin demişti. Girdigin bütün sınavları kazanirsin kesin dedi. (Resim yetenegim vardi, ama elim biraz yavaştı, üniversite yetenek sınavlari süresi kısa olduğu icin elimi hızlandırmak için resim kursuna gittim.) 5 şehirde yetenek sınavina girdim ve hepsini kazandim, ama ailemin oldugu şehirde üniyi okudum. Atama puanları genelde 70 ile başlıyor. Ben üni bitince 2018 de kpss ye girdim ama hic hazirlanmadan girdim. Hem de oğluma hamileydim. 58 puan aldim. Ama 69 puanla arkadaşim atanmıştı. Sınava katılım sayısına göre bazen 68 puana kadar düşüyor atama durumları. Geçen sene 70 puanla 2 arkadaşim daha atandi. 😊 tabi ne kadar cok yüksek puan alirsan o kadar erken atanirsın. 😊 yani ataması öyle cok zor bi branş değil. Yeterki puanin yüksek olsun. En geç 4 sene içinde atanırsın. Ben 2018 de kpss ye girdim. Bi daha girmedim 😂 seneye tekrar girecem. Şimdiden çalişmaya başladim.
Bu sene atama puanlari yükselmiş ne yazık ki, en düşük atama puani 75 😏 80 alsam iyi, hemen atanırım bende inşallah 🙂 kızın kaç yaşında bu arada ,sormayı unuttum canım,