_Mandela_ bana karşı her zaman dobra olsun isterim ki öyle de bazen birşey söylüyo aşkolsun öyle mi söylenir derim eee yalan mı söyleyeyim der 😂

_Mandela_ benim eşim cok dobradır 😂 bazen arkadaşlari dışariya çagırdiklarinda gitmek istemediğinde başım ağriyor hastayim diye yalan söylüyor o kadar 😂😂

_Mandela_ dobradan kastın dandun konuşmasıysa herkesin içinde bu şekilde davranmasını istemezdim her zaman doğru konuşsun söyleyeceklerini kendi iç terazisinde tartsın saygı sevgi çerçevesinde söylesin yeter

_Mandela_ hatalı da olsa yanlış da yapsa doğruyu söylemeli.
      Dobra olmak da yalan söylemek kadar kırıcı.

_Mandela_ Dobralıktan kastınız her şeyi olur olmadık yerde pata küte söylemekse uzak dursun. Yalan zaten insan fıtratına aykırı..
        Erkeğe yerini bilmek yakışıyor, her zaman doğru söylemeli ama her doğru her yerde söylenmez bunu da unutmamalı. Ki bence bu kadın erkek herkes için geçerli..

TombulHatun tam da bahsettiğim bu ya işte hani bazen öyle bir şey söyler ki insan alınır gücenir o durumlarda yalan söylese nasıl hissedersiniz çünkü benim eşim de her şeyi olduğu gibi söyleyen biri düşüncesini dile getirirken sadece yumusatabiliyor sadece bana değil herkese öyle ben huyunu biliyorum ama bazen insanlar kırılıyor

karamellicappuccino yani şöyle sadece bana değil etrafındaki herkese ne düşünüyorsa onu söyler örneğin bir arkadaşı Cafe açma fikrindeydi dün hep birlikte oturuyorduk eşim adamın suratına ben sen de girişimci ruhu göremiyorum zaten corona tekrar patlıyor batarsın kimseyi de dinlemiyorsun ama mantıklı kararlar almakta güçlük çekiyorsun bence dedi ben dahil ortamdaki herkesin aklından bu geçiyordu ama arkadaşı bi bozuldu. Herkes de eşime iyisini yaptın sonuçta iyiliği için dedi ama benim açıkçası pek hoşuma gitmedi sonuçta arkadaşı ve kırıldı adam ya

rafadanyumurta yok canım öyle değil ama bir şey hakkında bir düşüncesi varsa onu söylemekten geri durmuyor ama aşağılar gibi değil düşüncesi o onu söylüyor

aykirikadin valla bizim ki söylemez söylese bile 5 dakika içinde tutabilir herhalde 😂😂

_Mandela_ kıracak birey söylemez hiç yorum yapmamayı tercih eder öyle bir durumda yalandan güzel şey söyleyeceğini hiç söylemesin

_Mandela_ düzgün karakterli olsunlar geri kalan her şey ip gibi çözülüyor zaten 😀 tabii ki sadece erkekler değil insanlar

_Mandela_ yani dost acı söyler aralarında ki samimiyete bağlı şimdi he benim dostum dediğim kişinin bunu bana herkesin içinde değil ayrı bir şekilde söylemesini isterdim açıkçası

_Mandela_ dobra olmalı ama söyleyeceğini kibar bir üslupla söylemeli bence 🤭