Sept kafamız baya karışık bu konuda bizim de bir tanıdığımız açtı yaklaşık 2-3 sene oldu herhalde adam 2. Evini alıyor 😂

• Sept bunu yanıtladı.
  • Sept bunu beğendi.

Amannebileyim ben olsam kuaför dükkanı açardım 😄 önce kuaför eğitimi almak gerekli galiba, onu tam bilmiyorum, eğitimini tamamladiktan sonra kuaför dükkanini açarsın, yanına da 2-3 çalışan aldın mı süper olur. Kendine instagram hesabida açarsın, açılışa özel kampanyalar yap, millet gelip görsün en azindan, dekorasyonunu güzel yapabilirsin, işini de güzel yaparsan bence cok iyi olur. 2020 de benim arkadaşimin görümcesi kuaför dükkani açti, şuan baya ilerledi, yeni dükkan daha açacak hatta başka bi yerde. Sürekli kampanya yapıyor kadın.

Eğer bunu istemezsen yemek üzerine de dükkan açabilirsin, iş yerlerine daha yakınsa çay ocağı tarzinda da açabilirsin, ya da bi şirketle anlaşıp o şirkete günlük yemek yapip götürebilirsin. Bi komşum kocasının çalıştıgı şirkete evden yemek yapıp gòtürüyor, çok büyük bi şirket degil bu arada. Emeginin karsiliğini da aliyor. Ama benim böyle imkanim olsa kesin kuafòr dükkani açardim 😁

Sedaa kuaförü de düşündüm ama dükkanı açmadan önce 4 sene kadar başka bir kuaförün yanında çalışmak gerekiyor onun referansıyla okula yazılıyorsun (kendi kendine gidip yazılamıyorsun yanında ustan olması lazım o yaptırıyor kaydı) tıpkı lise gibi 4 sene okul okuyorsun haftada 2 gün diye biliyorum çok uzun bir süreç ve sınavlarda tek bir tane yanlışı bile asla kabul etmeyip hemen bırakıyorlar getirisi çok yüksek ama 4 sene de baya fazla o zamana çoluk çocuğa karışırım ben 😂

Amannebileyim başka kuaförde calişmak gerektigini bilmiyordum ben 😄 gercekten 4 sene cok uzun, ama getirisini düşünürsek cok iyi meslek. Benim öyle imkanim olsa şimdiden başlardim bi kuaforde çalışmaya 😂 neyse hayırlısı bakalım

Sedaa Bekarken kuaförde çalıştım bir süre hatta okula kayıt yaptırmaya götürdüler sonra covid patladı zaten okullar kuaförler falan hep kapanınca ben de işten çıktım 😂 rabbim nasip etmedi bir şekilde güzel gözüküyor ama gerçekten zor iş herkeyi geçtim ağda olayı çok sıkıntılı milletin orasına burasına dokunmak falan bana bi garip geliyor 😂😂

Sept Şans işi kesinlikle çünkü annem şehrin en işlek yerlerinden birinde kuruyemiş dükkanı açmıştı baya harcamalar vs yaptı hem kuruyemişci hem de bakkal gibi bir şey oldu neyse aynı sizinki gibi 1 sene zor idare edebildiler her yere borçlandılar ve o şekilde mecbur kapattılar yaklaşık 150-200 bin zararları oldu biraz da bu yüzden çiğköfteci dükkanı düşünüyorum maliyeti az olduğu için bir dolap bir tezgah masa sandalye yeterli oluyor

Amannebileyim ağda yapmak zorunda degilsin canım. Benim bu arkadaşımın görümcesi sadece makeup olarak kuaför dukkanı açtı, yani sadece saç ve makyaj yapıyor, birde sadece kaş bıyık alıyor o kadar, ağda yapmıyor. Lazer cihazı almiş, lazer yapıyor, kaş kiprik lifting felan yapıyor öyle. Birde şimdi bi gelinlikçiyle anlaşmış, dükkanının bi köşesinde gelinlikte satıyor. Baya büyüttü işini. Ağda yok ama lazer var 😄😄😄

Sedaa Kuaför işinde para çok ya zaten çoğunluk el emeği olduğu için keşke olsa da öyle bir şey yapsam

bir ay sonra

Sedaa ben şahsen kuaför olmayı kafaya koydum ya 😁 makyajcim var agda olayini anneme yaptırırım kendimde saçla ilgilenicem. Ama bi kursa başlasam devamı gelir de bekliyoruz bakalım . Arkadaşınızın görümcesi nerden eğitim alarak başladı ki acaba 😁

Amannebileyim babamlar masa sandalye işi yapıyor ama adım adım ilk önce askılık sattılar sonra cam masa şimdi cafe restorant yurt dışı heryerw satiyorlar ticaret bilmek lazım çok hata yapıp öğrenmiş olmak lazım

MAktay07 arkadaşımın eltisi kız. Ben yanlış yazmışım, görümcesi degil😂 valla nerden egitim aldi hic bilmiyorum ama benim bildigim kız zaten yıllarca başka kuaförlerde çalışıyordu, bekarlığından beri yani, aynı mahallenin cocuklariymışız ama o benden yaşca büyük biraz, hic görmedik birbirimizi 😂😂 yani dükkan açmak icin 4 yil kadar başka kuaforde calişmak gerekiyormuş galiba, tam bilmiyorum bende. Eğer imkanın varsa aç tabiki dükkan. Dükkan açtiktan sonra zaten çalışan işci bulursun 😊

Guliyare Benim eşim de sandalye döşemecisi her modeli yapıyorlar ama daha önce hiç iş yeri tecrübesi yok tabi internetten satış yapmayı düşünüyor

Guliyare aslında şöyle düşündük imalat için yeri yok bir dükkan açıp imalatı orda yapacak kendisi birkaç model çıkartacak daha sonrasında bir internet sitesi kurduracağız tanıdığa modellerin fotoğraflarını paylaşıp siparişe göre çıkartmayı düşünüyoruz

Guliyare bu dükkana illaki terzi de gerekiyor ya birini işe alacak ki dükkanın ne olacağı belli değil adamın/kadının maaşı nasıl çıkacak onu bilmiyorum ya da ben dikiş kursuna vs gitsem diye düşünüyorum

Amannebileyim bence eviniz çarşıya fazla yakın değilse mahale arasına Bi tuafiyaci aca bilirsiniz bizim evimiz carsiya yakın değil mahallede 3 4 tufiyeci var bayada kazanıyor tufiyeci dersem yani A Z hersey bulunan sizin orda ne deniyor bilmiyorum