Mujahide_esved aslında mantıklı bu işin de maliyeti öyle fazla yüksek değil 4-5 masa sandalye Ocak fırın buzdolabı yeterli daha çok iş yerleri yakınlarında olması önemli sanırım bunda da catering firması da düşündük aslında günlük menü hazırlayıp iş yerlerine toplu dağıtım şeklinde

Amannebileyim eğer doğru bir yerde dükkan tutarsanız çay ocağı tarzında bir yer açın derim. Aperatif birşeyler de koyarsanız süper olur. Biz cafe işletiyoruz ek olarak çay ocağı açtık, gün geliyor cafede müşteri olmuyor çay ocağı dolu oluyor çok şükür.

TombulHatun Daha öncesinde bakkal tarzı bir yerde çalışmıştım bekarlığımda inan kazancı çok az bir çikolatadan 25 kuruş kazanıyorsun mesela veya bir karton sigaradan kazancın 5 TL oluyor sürüm önemli orda da senelerdir orada olup çevredeki insanların bilmesi gerekli büyük marletler açıldıktan sonra bakkallara öyle fazla gidip gelen kalmadı bir tek sigara almaya girenler oluyorsa oluyor

Mujahide_esved Teşekkür ederim yiyecek sektörü daha mantıklı geliyor bana her an aç bir insan bulabilirsin çünkü ama her an birilerinin sandalye ihtiyacı olmayabiliyor 😂

mamacita Allah kazancınızı arttırsın bana da yeme içme sektörü daha mantıklı geliyor her an bir şeyler içmek isteyen veya karnı aç olan insanlar olabiliyor daha sürdürülebilir en azından

Amannebileyim
          Aynen zaten sandalye falan eşin yapıyormuş düşün derim hakkınızda hayırlısı olsun canım inşallah bol bereketli kazançlar olsun 💜

Sept kafamız baya karışık bu konuda bizim de bir tanıdığımız açtı yaklaşık 2-3 sene oldu herhalde adam 2. Evini alıyor 😂

• Sept bunu yanıtladı.
            • Sept bunu beğendi.

Amannebileyim ben olsam kuaför dükkanı açardım 😄 önce kuaför eğitimi almak gerekli galiba, onu tam bilmiyorum, eğitimini tamamladiktan sonra kuaför dükkanini açarsın, yanına da 2-3 çalışan aldın mı süper olur. Kendine instagram hesabida açarsın, açılışa özel kampanyalar yap, millet gelip görsün en azindan, dekorasyonunu güzel yapabilirsin, işini de güzel yaparsan bence cok iyi olur. 2020 de benim arkadaşimin görümcesi kuaför dükkani açti, şuan baya ilerledi, yeni dükkan daha açacak hatta başka bi yerde. Sürekli kampanya yapıyor kadın.

Eğer bunu istemezsen yemek üzerine de dükkan açabilirsin, iş yerlerine daha yakınsa çay ocağı tarzinda da açabilirsin, ya da bi şirketle anlaşıp o şirkete günlük yemek yapip götürebilirsin. Bi komşum kocasının çalıştıgı şirkete evden yemek yapıp gòtürüyor, çok büyük bi şirket degil bu arada. Emeginin karsiliğini da aliyor. Ama benim böyle imkanim olsa kesin kuafòr dükkani açardim 😁

Sedaa kuaförü de düşündüm ama dükkanı açmadan önce 4 sene kadar başka bir kuaförün yanında çalışmak gerekiyor onun referansıyla okula yazılıyorsun (kendi kendine gidip yazılamıyorsun yanında ustan olması lazım o yaptırıyor kaydı) tıpkı lise gibi 4 sene okul okuyorsun haftada 2 gün diye biliyorum çok uzun bir süreç ve sınavlarda tek bir tane yanlışı bile asla kabul etmeyip hemen bırakıyorlar getirisi çok yüksek ama 4 sene de baya fazla o zamana çoluk çocuğa karışırım ben 😂

Amannebileyim başka kuaförde calişmak gerektigini bilmiyordum ben 😄 gercekten 4 sene cok uzun, ama getirisini düşünürsek cok iyi meslek. Benim öyle imkanim olsa şimdiden başlardim bi kuaforde çalışmaya 😂 neyse hayırlısı bakalım

Sedaa Bekarken kuaförde çalıştım bir süre hatta okula kayıt yaptırmaya götürdüler sonra covid patladı zaten okullar kuaförler falan hep kapanınca ben de işten çıktım 😂 rabbim nasip etmedi bir şekilde güzel gözüküyor ama gerçekten zor iş herkeyi geçtim ağda olayı çok sıkıntılı milletin orasına burasına dokunmak falan bana bi garip geliyor 😂😂

Sept Şans işi kesinlikle çünkü annem şehrin en işlek yerlerinden birinde kuruyemiş dükkanı açmıştı baya harcamalar vs yaptı hem kuruyemişci hem de bakkal gibi bir şey oldu neyse aynı sizinki gibi 1 sene zor idare edebildiler her yere borçlandılar ve o şekilde mecbur kapattılar yaklaşık 150-200 bin zararları oldu biraz da bu yüzden çiğköfteci dükkanı düşünüyorum maliyeti az olduğu için bir dolap bir tezgah masa sandalye yeterli oluyor