Wln Ben sarma sarmayı hiç sevmeyerek sadece asma yaprağı koydum dolaba. Pazara kışlık sebzelerin gelmesini bekliyorum o sebeple daha başlayamadım. Eşim çok kışlık sevmediğinden kendime göre azar azar yapıyorum. Her sene yaptıklarımı yazayım.
🌿Vişne koyuyorum dolaba.
🌿Kornişon ve acur turşusu kuruyorum.
🌿Köz biber, köz patlıcan ve domates sosu kaynatıyorum. Kahvaltıya, poğaça yanına, makarna üzerine ve pizza tabanına çok yakışıyor tavsiye ederim ☺
🌿Patlıcan, kırmızı ve yeşil kapya biberi közleyip küp küp doğrayıp buzluğa atıyorum. Misafir gelince hemen çıkarıp çözününce üzerine zeytinyağı, sarımsak tuz ekleyip limon sıkıyorum pratik bir meze oluyor.
🌿Tarhana kurutuyorum. En son iki yıl önce 6 7 kilo kuruttum iki yıldır onu içiyorduk bitti. Bu sene ilk defa bebekle kurutacağım 3 4 günümü aldığından bir bu gözümü korkutuyor. 1er kiloluk yapmaya çalışacağım kızım durmazsa diye.
🌿Kayısı, elma ve şeftali ıhlamur kurutuyorum birer kavanozluk. Kışın bitki çayı çok güzel oluyor. Bu sene birde dut yaprağı kurutmayı deneyeceğim, solunum yolu hastalıklarına iyi geldiğinden.
🌿Kışlık menemenlik hazırlıyorum. Çiğ buzluğa attığımda buzun kokusundan sevemedim. Küçük kavanozlarda tek kullanımlık yapıyorum. Hamileyken ve doğum sonrası büyük kurtarıcım oldu. Hemen tavada ısıtıp üstüne yumurta kırınca hazır oluyordu.
🌿Siz seviyorsanız eğer patlıcan, dolmalık biber, yeşil fasülye kurutabilir, erişte kesip dolaba atabilirsiniz. Ben sadece hazırlamayı çok seviyorum ama yemediğimizden yapmıyorum. 🥲