Artık iki çocuğum var. Hem fiziksel hem mental anlamda cok yoruldum. İlk cocugum hala mutlu mu, ikincisi gereken ilgiyi aliyo mu, kendime nasıl yeterim, uykusuzluk, sırt ağrıları, aynada gordugum parildamayan biri derken tükenmişlik sendromuna doğru gidiyorum heralde ben. Siz napiyosunuz tükenmis hissettiginizde? Şöyle “sağ tıkla-yenile” etkisi vericek tavsiyeler istiyorum.

Sokaklambasi ya aslında böyle konularda eş çok önemli. Benimde 2 cocugum var, biri 3 yaşında oglum, diğeri 27 aylık kızım. Aşırı ama aşırı hareketliler. Oglum bebekliginden itibaren kolik bi bebekti ve cok ağlayan bi bebekti ama 3 yaşina girdiginden itibaren sessizleşti,kendi kendine oynar oldu. Ama kızım cok hareketli. 2 dk yerinde durmayan bi cocuk. Bende aksama kadar yemek temizlik ve cocuklarla ilgilen derken yoruluyorum tabi. Ama eşim işten gelince hep o ilgilenir. İşten saat 18:20 de geliyor. Gelir gelmez eger cok yorgun degilse cocuklari evin karşisindaki parka götürür. 1 saat sonra gelirler ,yemek yedikten sonra cocuklari banyo yaptirir, kovada kalan suyla balkonu yıkar. Oglum hep babasiyla uyumak ister, kızımı da ben uyuturum, eger cok uykumuz yoksa tv den film açar izleriz, sarılarak, bu bile o kadar iyi geliyor ki. Eşinin desteği cok önemli. Benim eşim hep böyleydi, bebekliklerinden itibaren cok ama cok ilgili bir baba oldu hep. Hatta arkadaşlari dalga bile geçiyor eşimle, sana meme taktıralim da tam anneleri ol diyorlar 😂
    Cocuklarin kac aylik bilmiyorum ama eminim ikisine dd yetiyorsundur. Sen onların annesisin, sana ihtiyacları var tabiki, uykusuzluğu her anne yaşıyor buna emin ol. Sırt ağrıları içinde eşinden masaj yapmasını isteyebilirsin. Ben eşime yaptırıyorum masaj, ☺
    Kendine yetmek konusuna da gelince ,tabiki cocuklar kücük oldugundan dolayı fazla imkanımız olmuyor ama elimindeki imkanları değerlendirmek gerek. Öncelikle kendini sevmelisin, sen bi annesin, sen cok güzelsin, sen cok değerlisin, dünyaya 2 tane pırıl pırıl evlat getirmişsin, ve onlarin sana ihtiyacı var, senin pozitif enerjni bile hissetseler yeter cocuklarına. Mesela bende gece eşim cocuklari uyuturken kendime bakım yapiyorum. Kendine bi rutin oluştur. Illa gece olmak zorunda degil, gündüz bile cocuklar ögle uykusuna yatiyorsa kendine zaman ayırabilirsin, mesela yüzüne maskeni sür, maske kuruyana kadar yemegini hazırla, yada evi süpür ya da toz al. Yakinlarinda cocuklari birine bırakacagin kişiler varsa cocuklari bırakip 1- 2 saatligine de olsa tek başına gez, ya da kuaföre git bakım yaptir. Sen ne kadar iyi olursan cocuklarinda o kadar iyi olur unutma. Ama sen negatif enerjiyle, kendini yetersiz hissedersen cocuklarinda bunu hisseder. Bence sağ tıkla- yenile yaptığında karşına eşin çıkmalı 😄 sevip sevildigini görmek, ilgi görmek insanı şarz ediyor.

Sokaklambasi çoğumuz sıradan kabın piliz. Yalnız değiliz :) hatta bazı günler o kadar kötü oluyorum ki kahvaltı yapacak enerjim bile olmuyor.

Nietzsche daha anlatmadığım çok şey var 😂😂 zaten çevremdeki herkes eşimi biliyor,tanıyor, nasıl ilgili bi baba oldugunu görüyorlar. Burda da birkac şey anlattim o kadar 😂😂 hepsini anlatsam roman olur 🤣 ama gercekten bize cok nazar değiyor ya. Eşim çok sık hastalanıyor, öyle ağır hastalık değil, grip gibi birsey oluyor. Ama bize bulaşmiyor 🤷🏻‍♀️ sürekli de kuran okumaya çalışıyorum ama etrafimizda kem göz çok demek ki😂

Sedaa Sedaa🌼 Ne güzel seyler yazmışsın teşekkür ederim💖💖 Eş desteğini ben de yeteri kadar alıyorum. Öbür türlü olsa hic yapamazdim heralde. Seninki kadar olmasa da seninkinin bir iki seviye alti 😂😂😂😂 Evde isimiz ortak cocuklara da bakar hatta bebek cok kucuk olmasina ragmen haftanin 4-5 gunu tek başıma yuruyuse cikiyorum bakabiliyo esim ikisine de. Ev isi yemek vs dert etmiyoruz oldugu kadar oluyo.
          Benim bebelerin biri 2 yasinda biri henuz 1 bucuk aylik. Bi rutinimiz olusmadi o beni yoruyo sanirim. Bazen cok iyiyiz bazi gunler cok agliyo. Ondan baska hicbiseyle ilgilenemez oluyorum. Bu yaziyi bile 3. Girisimimde yazabiliyorum oyle soyliyim.Hatta 4 oldu suan😂 Aslında bazen kendime vaktim kaliyo ama o kadar yorgun oluyorum ki o an sadece uzanip tavana bakmak istiyorum 😅 Yorgunluga artik bi yerde okeyim ama beni kitledigi zamnalarda diger cocugumla hic ilgilenemiyorum. Onu oyle yalnız gorunce sartellerim atiyo. En buyuk sorunum bu sanırım. Zaten karakter olarak empati zehirlenmesi yaşayan biriyim. Bi de annelik icgudusuyle birlesince iste boyle boyle tertemiz deliricem 😂 Herşey geçici illa ki buyuyolar biliyorum. İlk cocugumda öğrendim artık bunu. Ama yorucu… Ne diyim sabır diliyorum kendime🙃

Nietzsche 😂 ben de teyzelere anlatmam onlarin jenerasyonda hic olmadigi için duyunca şok oluyolar. Ablam anlatiyo kocası şöyle yapiyo boyle yapiyo diye yalanliyorum😂😂😂

Sokaklambasi ikinci bebegin daha cok kücükmüş canım, tabiki daha düzen oluşmaz. 6.aydan sonra belki yavaş yavas düzenin oluşur. Benimde kızım doğduğunda oğlum 14 aylıktı 😂 kafayı yeseydim o zaman ben yerdim. Oğlumu memeden yeni kesmiştim, meme diye agliyordu, hep benim ilgilenmemi istiyordu. Birde yeni doğmuş bebek var, eşim işte oldugu vakitler ne yapacagimi şaşiriyordum. Yorgunluktan, uykusuzluktan açlıktan ağladigim günlerde oldu. Annem ve eşim ne kadar yardim etsede ben ilgilenemediğim için kendimi bende yetersiz hissediyordum. Ama zamanla hersey düzene giriyor. Şimdi ikisine de yetiyorum. Hatta benden uzaklaşıp kendi odalarinda oyun oynuyorlar, bana git diyor sıpalar, bende gitmicem diye inat ediyorum 😂

Sedaa Gecip gidicek bu zamanlar biliyorum. Buyuyolar ve bu anlarina asla geri donemiycem kafasi da var bende bi yandan😂 bi yandan buyusunler bi yandan hic buyumesinler istiyorum 😂cilek yiyim ama kavun tadı gelsin sfsghshsjs gerçekten annelik delilik

Nietzsche Evet. Bi kere evde misafir varken eşim cocugu uyutmaya götürmüştü. Misafir teyze şok 😂 Biraz soylenince ben de sakayla karisik tepki verdim iste senin kocan zamaninda sana destek olsa fena mi olurdu gibisine seyler soyledim. sonra kendi yeni evli ve cocuklu donemlerine gitti ve kocasina sovdu hdhdjdjsjsk

Sokaklambasi İyi o kocasına sövmüş benim çevrem kendi ne yaşamışsa bana da onu öneriyor 😂😂 çocuğa bakmak kadının işi falan filanmış,çok komikler 😂😂😂

Cicekliperde Gerçekten çok boş değiller mi,doğum yaptığımda eşimin bi akrabası gelmişti. Bana şey diyor ,neden eşinde seninle aynı odada yatıyor ,adamı balkona serine göndersene 😂 benimle aynı odada yatmak zorunda değilmiş 😂😂bir de ne zaman aynı yatakta yatacaksınız deyip gülmüştü salak gibi 😂 galiba sıkıntıdan ,boşluktan oluyor bunlar

Nietzsche ya kaynanam da aynı yatakta yatılmaz diye beni bırakmadı. Niye diyorum tek mantıklı sebep söyle. Lohusa yatağı serdik diyor. Valla hem de ne saçma.

Cicekliperde Biz ayrı koltuklarda yatıyorduk öyle dediğinde 😂 neden aynı odada yatıyosunuz dediler. Of düşündükçe öleceğim