Sokaklambasi ya aslında böyle konularda eş çok önemli. Benimde 2 cocugum var, biri 3 yaşında oglum, diğeri 27 aylık kızım. Aşırı ama aşırı hareketliler. Oglum bebekliginden itibaren kolik bi bebekti ve cok ağlayan bi bebekti ama 3 yaşina girdiginden itibaren sessizleşti,kendi kendine oynar oldu. Ama kızım cok hareketli. 2 dk yerinde durmayan bi cocuk. Bende aksama kadar yemek temizlik ve cocuklarla ilgilen derken yoruluyorum tabi. Ama eşim işten gelince hep o ilgilenir. İşten saat 18:20 de geliyor. Gelir gelmez eger cok yorgun degilse cocuklari evin karşisindaki parka götürür. 1 saat sonra gelirler ,yemek yedikten sonra cocuklari banyo yaptirir, kovada kalan suyla balkonu yıkar. Oglum hep babasiyla uyumak ister, kızımı da ben uyuturum, eger cok uykumuz yoksa tv den film açar izleriz, sarılarak, bu bile o kadar iyi geliyor ki. Eşinin desteği cok önemli. Benim eşim hep böyleydi, bebekliklerinden itibaren cok ama cok ilgili bir baba oldu hep. Hatta arkadaşlari dalga bile geçiyor eşimle, sana meme taktıralim da tam anneleri ol diyorlar 😂
Cocuklarin kac aylik bilmiyorum ama eminim ikisine dd yetiyorsundur. Sen onların annesisin, sana ihtiyacları var tabiki, uykusuzluğu her anne yaşıyor buna emin ol. Sırt ağrıları içinde eşinden masaj yapmasını isteyebilirsin. Ben eşime yaptırıyorum masaj, ☺
Kendine yetmek konusuna da gelince ,tabiki cocuklar kücük oldugundan dolayı fazla imkanımız olmuyor ama elimindeki imkanları değerlendirmek gerek. Öncelikle kendini sevmelisin, sen bi annesin, sen cok güzelsin, sen cok değerlisin, dünyaya 2 tane pırıl pırıl evlat getirmişsin, ve onlarin sana ihtiyacı var, senin pozitif enerjni bile hissetseler yeter cocuklarına. Mesela bende gece eşim cocuklari uyuturken kendime bakım yapiyorum. Kendine bi rutin oluştur. Illa gece olmak zorunda degil, gündüz bile cocuklar ögle uykusuna yatiyorsa kendine zaman ayırabilirsin, mesela yüzüne maskeni sür, maske kuruyana kadar yemegini hazırla, yada evi süpür ya da toz al. Yakinlarinda cocuklari birine bırakacagin kişiler varsa cocuklari bırakip 1- 2 saatligine de olsa tek başına gez, ya da kuaföre git bakım yaptir. Sen ne kadar iyi olursan cocuklarinda o kadar iyi olur unutma. Ama sen negatif enerjiyle, kendini yetersiz hissedersen cocuklarinda bunu hisseder. Bence sağ tıkla- yenile yaptığında karşına eşin çıkmalı 😄 sevip sevildigini görmek, ilgi görmek insanı şarz ediyor.