Kızlarr aranızda daha önce ginepig besleyen var mı ? Zorlukları neler, bakımları nasıl oluyor vs internetten araştırdım ama tecrübeli kişilerden de bilgi almak istedim deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?
Ginepig bakımı hakkında bilgi
Morkelebekk o ne ki kizzzzz
Morkelebekk internete baktım mesaj sonrasında ilk defa o hayvana evde bakıldığıni gördüm o yüzden de bir fikrim yok kuzum
Kubranur hamster desem değil tavşan desen değil kemirgen grubunun farklı bir ırkı😂😂 resim ekledim oldumu bilmiyorum ama https://mutluresim.com/images/2022/09/01/BNQkZ.jpg
Kubranur teşekkür ederim 😇 belki bilen birileri çıkar aslında bende yeni öğrendim araştırıyorum işte bakalım deneyimli arkadaşlar var mı
Morkelebekk sevimli bir hayvan ana sizinki nasıl bilmiyorum da nettekiler tatlı geldi 🐹🐹🐹
Kubranur ya ben daha almadım 3 yaşında bir oğlum var ve bu aralar aşırı derecede bir hayvan bakımı üstlenmek istiyor bende bu çabasını karşılıksız bırakmak istemiyorum. Kedi köpek bakımı benim için biraz zor böyle minyatür kafestede takılabilen birşey arıyorum aslında tavşan alma niyeti ile gittiğim petshopçu bunu soktu aklıma o yüzden bende araştırmaya koyuldum. 🙃
Morkelebekk bende size ve oğlumuza balık tavsiyesinde bulunabilirim… 🐠🐟 Hem bakımı kolay olur ilk defa bir hayvan bakacaksınız. İlk etapta öyle uğraştırıcı hayvanlar sizi hayal kırıklığına ugratabilir. Nacizane fikrim 🤗🤗🤗🥰
Kubranur aslında balık ve kuş deneyimimiz oldu ama eline almak birşeyler yedirmek tüyleri ile oynamak hatta tasma takıp gezdirmek istiyor. Aslında babası sorun etmese ben kediciyim biraz endişelerim olsada ama eşim kedilerden resmen nefret ediyor daha doğrusu evde hiçbir hayvan istemiyor da kedilerin kokusundan midesi falan bulanıyor o derece uzak bu fikre 😔
Morkelebekk evde beslenecek en güzel hayvan kesinlikle kedi kumunu mamasını koy gelsin sen severken o mırıldanma sesleri mis gibi yeminle ben kedi sevmezdim at ki besleyene kadar 😍
Mrv01 o kadar çok istiyorum ki tahmin edemezsiniz oğlum da o kadar düşkün ki kedilere evimizin etrafında yavruda olmak üzere bir sürü kedi var mama veriyoruz seviyoruz vs ama artık eve götürelim evimizin kedisi olsun falan demeye başladı. Kokusu ve tüyleri beni biraz düşündürüyor onun dışında oğlumun isteklerini ancak kedi yada köpek karşılayabilir zaten 😂
Morkelebekk ee bunu isteyecek mi? Bence bu kediden daha çok kokar. Sonuçta kemirgen.
Morkelebekk kedi kesinlikle kokmaz kumunu düzenli temizledikten sonra tüy evet tabi ki oluyo günlük temizlik ve rulo yapıştan baya iş geriyo kediyi tarayarak tüy olayını minimum seviyeye indirebilirsiniz aşı da oldukça o tüy ne size ne de çocuğunuza zarar vermez bir çocuk kesinlikle bir hayvanla büyümeli 😍
Cicekliperde petsopta görünce buna kaydı onunda fikri adam karnından kemer tipli birşeyle tasma takıp dolaştırıyordu. Yani kokusuz bakımı kolay olan ve uysal hayvanlarıma tavşanların çişi ciddi kötü kokuyor ve ısırma huyu da olabiliyormuş be agresif hayvanlarmış o yüzden ondan vazgeçtik
Morkelebekk sırf çocuğunuz istiyor diye hayvan sahiplenmeyin eşinizle bir problem olduğunda olan o hayvana olucak sonrasında başkasına sahiplendirmeye çalışıp sokağa salınan bir sürü hayvan var oyuncak değil ki bu ayrıca evimizde sayısız kedi var şuanda kusan tuvaletini tutamayan hasta olan odalarında gram koku yok ama bakmasını bildikten sonra
Mrv01 kesinlikle bu kanıdayım kesinlikle bir hayvana onun sorumluluklarını yerine getirmeye ihtiyacı var ama hani o yaş mamalardan mı artık kuru mamadan mı bir fikrim yok ama bazen ciddi şekilde kokuyor arkadaşımın da kedisi var o bu kokuyu almıyor ama evine gittiğinde kokuyu alabiliyorsun ona kokmuyor ama hep yanında falan diye sanırım
dramaqueencnm sırf çocuğum istiyor diye ona oyuncak alıyormuş gibi davransam buraya gelip bu konuyu açmadan eyleme döker devamında olacaklara bakarım öyle değil mi farkındaysanız çocuğumdan önce ben kedi ve köpek bakımınının bana zor gelmesinden dolayı şu an için bu sorumluluğu alamadığımdan bahsetmişim duyarlılığınızı anlıyorum ama her hayvan sahiplenmek isteyene aynı tepkiyi vermeyin lütfen en az sizin kadar hassasız ki gelip burada araştırma yapıyorum bilinçsizce alıp sokağa bırakma fikrinde olmadığım bu postu açmamdan bile çıkarılmalı diye düşünüyorum duyarlılığınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim 😇
Morkelebekk ben binlerce insan gördüm sizin gibi konuşan eşiniz zaten hayvanlardan nefret ediyor sizin almanız neyi değiştirecek ayrıca ginepig’in idrar kokusu çok ağır eşiniz bunu kabul edecek mi çok hassas hayvanlar hemen strese girebilirler çocuğunuzun bağırması bile yetebilir o hayvan için
dramaqueencnm hanımefendi siz neyi zorluyorsunuz bilmiyorum ama ben kedilerden aldığı bir kokudan rahatsızlık duyduğunu söyledim. Kedi alacağım kedi almak istiyorum demedim ginepigler hakkında bilgi almak için sorgulama yapıyorum Ayrıca petshoptaki adam kokmuyor vs dediği için inanıp alıp gelmedim bakın hala araştırıyorum öyle değil mi ? Size mutlu sağlıklı günler diliyorum hoşçakalın💐
Morkelebekk daha doğrusu evde hiçbir hayvan istemiyor
Evet hanımefendi haklısınız petshoptaki adam tabiki kokmuyor der çünkü hayvan pazarlıyor ayrıca kafesten çıkardığınız sürede her yere tuvaletini yapar onun içinde eğitim vermeniz gerekir ben size zaten hayvan hakkında bilgi verip kendi yorumumu yapıyorum