Feridee11111 Ayse20 bizim böyle bi durumumuz olsa eşim asla tenezzül etmez ver bende dursun demez.Birlikte yatırım için ortak karar veririz.Sizde bence hem ev alın hem araba ikisine de yeter iyi kötü eşinizin ne hakkı olabilir o parada
SuperAnnee Ayse20 asla verme senin ve çocuğunun güvencesi o. Heleki bide abisene falan verecek diyorsun. Halt etmiş. İş işten geçtikten sonra vermeseydin zorlamı aldım senden diyecek Tecrübeyle sabit. 😏
Nurella_ Ayse20 babamdan kaldıysa asla vermem ortak bile yapmam bence sizde vermeyin ortak bile yapmayın. Allah korusun yarın birgün boşandığınızda ne malum üstüne konmayacağına.
Elifprt Ayse20 sakin verme. Eğer ev araba gibi bisey alırsan yada yatırım kendi üzerine al özellikle. Bugün iyi yarın kötü olursun ayrılırsın sıkısirsin sakin ama sakin paranı yedirme. Evlatlarına sokakta parasız kalacağına bırak guvencen olsun
Cicikiz Ayse20 bence kendine araba al geri kalanıyla ziynet külçe altın filan yap bankaya kasaya at altına da ortak olamaz herhalde kesinlikle karıştırma
Anka Ayse20 sakın verme. Net evet hayat arkadaşın evet kocan varsa çocuklarının babası ama hayır. Kendini sağlama alman gerek şuan üstüne ne alırsan al yarısı zaten onun olacak bence onu da yapma. Önce kendini ve çocuklarını düşün o kadar çok hikaye var ki yakınlarımın yaşadığı asla ummadığımıx adamlar öyle kazıklar attıki karılRına en son yakınlarxa olan mesela bir tanıdığım eşine iş yerinde durumları kötü diye 200 bin dolar verdi 2 milyonu geçiyor sanırım şuan sonra eşi onu aldattı parayı geri istediğinde ne parası öyle bi oara vermedin bana öyle bir para vardı da benim niye haberim yok dedi ve o kadar fabrika evler arabalar mal mülkün içinde kadının adamdan alabileceği hiç bişey yok neden biliyor musun herşey şirket adına kadının hiçbir hakkı yok nafaka bile 5 bin veriyorlar 2 de çocuk var ve kadını şizofren olmakla suçluyor rapor falan istiyorlar mahkemede uyduruyormış herşeyi ! Asla asla asla beklemediğimiz biriydi karısı bile nasıl böyle bir insana dönüştüğünü sorguluyor hala. Yani insan oğlu nankördür Türkiye de kadın olmak zor kendini sağlama al önce.
Ayse20 Anka aynen katılıyorum biz de çok tartıştık konuyu evde ayrı ekonomi olmazmış kadının parası erkeğin parası ayrı olmazmış falan filan bence erkekler korkuyorlar kadınların ekonomik özgürlükleri olacak diye istemiyorlar o yüzden
Marbled Ayse20 Bizde sen ben diye ayrım yoktur ama eşim de ailemden kalan mirasa benim hakkım demez. Benden adım bekler. Birlikte düşünür taşınır yatırım yaparız. Ama bence senin eşin fazla bencil gibi. Paranı korumaya çalış.
shine Ayse20 benzer bir miras kaldı dedemden fakat eşim asla lafını bile etmedi dilediğini yap dedi, bu tür konulara eşlerin karışması saçma geliyor bana, üstelik sizin eşinizin ver bende dursun demesi de hiç normal değil gibi.
Mavininoyunu Ayse20 o paraya ikimizinde istekleri alınır sizin arabanız içinize sinen güzel bir ev ya oraya taşınırsınız yada kiraya verir ekstra gelir gelir eşimin fikrini sorardım ama bütün ipleri onun eline vermezdim
Anka Ayse20 aynen öyle birde o var kendine güvenen kadından korkuyorlar çoğu erkek böyle burası Türkiye neymiş kadının ekonomik özgürlüğü olunca boşanmalar çok oluyormuş kadın en ufak bişeyde çekip gidiyormuş istiyorlar ki kadınlar onlara muhtaç olsunlar herşeye göz yumsunlar bu yüzden yok canııımmm öyle bişey valla 50 yaşında da adam aldatıp karısını kapının önüne koyuyor kadın çaresiz yaşlanmış zaten hiç bir geliri yok ortada kalıyor hayır bacım kendini sağlama al gerekirse annene falan ver ne bileyim annenin üstüne ev al zaten kusura bakma ama kocan dürüst doğru olsaydı bu kadar sana miras kalan paranın üzerinde durmazdı bu durum beni rahatsız etti çocuklarından bile önce kendini düşün sen iyi olursan çocuklarında iyi olur önce sen.
Bircicekbirbocekannesi Ayse20 sakın verme senin kocan o parayı ya yer ya yedirir benim anladığım, sana yar etmemek seni hesaba bile katmiyor , ama birlikte yaşayacaksınız kırmadan birbirinizi çözün ama ona sakın verme .
buralardayenibusely Ayse20 direkt eve bağla canım en garantisi. Artan paraya da altın ve dolar yap yarı yarıya. Eşine de sus payı 5-10 bin ver sende kalsın de
Mavininoyunu Ayse20 vermezdim öyle devir kötğ babana Nike güvenmeyeceksin ev alırım kendi üzerime arabada alırdım arabasız birşey olmuyor maalesef
Elifprt Ayse20 kalani da kendi adına bankaya yatır faizini al beraber yiyin kocanla. Bana vermedin bisey diyemez böylelikle. Senin paran senin adına yatır her ay al faizini ye
bisadekahve Ayse20 Allah ağız tadıyla kullanmanızı nasip etsin. Öncelikle tabi ki eşinizin eline bir bir saymayın parayı birlikte neler sahibi olabilirsiniz onu düşünün çok istediğiniz arabayı alabilirsiniz mesela kalanıyla da bence ev almak yerine parayı çevirebilirsiniz yani hazır para bi anda biter ama onu ticarete dökerseniz daha çok kazanırsınız. Misal araba bile almayıp bulunduğunuz yerde o fiyatlarda dükkan varsa bi dükkan satın alıp kiraya verebilirsiniz ki bu daha kârlı olur para kendi kendine çoğalır size de istediğiniz şeylerin sahibi olmanıza yol açar.
Mucize2 Ayse20 ortak değil mirasa sadece evlendikten sonra alınan mallara paraya ortak o para sizin paranız vermek zorunda değilsiniz
Ayse20 Anka aynen öyle hep erkeğe muhtaç olsun onsuz birşey yapmasın istiyorlar bence böyle olmamalı ama erkekler kadın ne kadar çaresiz o kadar herşeye katlanıyor gibi görüyorlar O yüzden kadınların kesinlikle kendine ait bir birikimi olmamalı gerileye boyun eğmemek için dik durmak için bende kendi hesabımda tutmayı düşünüyorum ama önce araba alacağım
Cicilibicili Ayse20 benim eşim bana ver diye ister mi tam emin değilim ama anında şunu bunu yapalım moduna girer ve bence vermemelisin evet beraber yatırım yapın dilerseniz gönlünuzce yiyin harcayın ama verme kendini sağlama almak senin açından daha iyi şahsen ben eşime versem kuruşu kalmaz nereye gittiginide anlamam o derece ben olsam vermem 🙃ay keske olsa da vermesem😂
Ayse20 Cicilibicili Ne kadar da doğru demişsin kadınların kendine ait bir birikimi olmalı kesinlikle erkeğin eline bakmamalı ben kaç yıldır eşim harçlık verecekte ihtiyaçlarımı alacağım diye baktım artık istediğimi alacağım inşallah
Ayse20 Bircicekbirbocekannesi kendine göre planları var ama bakalım inşallah birbirimize girmeyiz para yüzünden