Şubat ayında aldım ehliyetimi.Suana kadar 15-20 kez çıkmışımdır trafiğe ama her çıkışımda bir hata yaptım az önce el frenini tam indirdim sandım inmemiş araba söndü anlamadım tekrar çalıştirdim biraz gittikten sonra el freninin yarım indiğini gördüm.Vites yükseltmem düşürmem berbat araba çok zorluyor değişik sesler çıkarıyo.Park etmekte zorlanıyorum daha bir çok şey… Arabanin bir gün yanmasından korkuyorum o kadar berbat kullanıyorum.Galiba artık bırakacam araba kullanmayı Olmuyo yapamıyorum. Kaç kez ağladım bu yüzden bir insan bu kadar gerizekalı olamazz..
Artık gerizekalı olduğumu düşünüyorum
Prenssannesi herkes anasının karnından profesyonel olarak çıkmıyor böyle böyle öğreneceğiz hata yapa yapa daha iyibi sürücü olcağından eminim gerizekalılıkla alakası yok emin ol herkeste var bu durum yıllarca araba süren insanlar bile hata yapıyor senin yapman gayet normal aa kaza yaptım aaa hata yaptım arabayı bırakıyımla olmaz o işler
Prenssannesi estağfurullah ama olmuyorsa bırakabilirsiniz tabi ki üzülmeyin bu kadar ne var yani herkes araba kullanacak diye bişey yok sıkmayın canınızı
Prenssannesi Bence çok korkup stres yaptığınız için hata yapıyorsunuz. Kendinize güvenin. Stres hata yapmanızı tetikliyor. Kötüyü çağırmayın hiçbir zaman. Önce kendinize inanın
Prenssannesi Zaten en büyük cesareti gösterip trafiğe çıkmışsınız.. zamanla olur öyle ha diyince olmaz ki güvenin inanın kendinize..
Vitesle ilgili sorun yaşıyorsanız imkanınız varsa arabayı değiştirin otomatik kullanın… Trafiğe kapalı alanlarda pratik yapın elinizin alışması lazım…
Prenssannesi happy kidsten buraya 😂 bu kadar mi sinirlendin bacm kendine oluruna bırak 😘
Prenssannesi şimdi hata yapıcam diye düsünüyosun ya o da sana yaptırıyordur bazen asırı konsantrasyon kaybettirir ya oyle olmuş bence. kasma sadece dikkatli ol gozun heryerde olsun ama cok düsünme biseye takılı kalma sürerken ,yoksa sonrakini kacırıyosun. araba sürmek refleks oluyor bir zamandan sonra yani telefon kullanır gibi hatta kas hafızası mı ne o var ayagınla arabanın titremesinden sesinden nereye kadar basman gerektigini otomatikmen anlıyor yapıyosun kafa patlatmana gerek yok vites degiştirirken panik yok elin ayagın refleks olarak otomatik gidiyor zaten ilk zamanlarda düsünüyodum sürdükce oturdu pedallar ayagının altından kaysın böyle .otomatik gibi vites degiştirdigin anlasılmaz bile sakin kücük narin hareketlerle yeri geldiğinde de seri
- Düzenlendi
Eskobar hahaha bende öyle diyodum 😂cok heyecan panik vardı heves de yoktu eşim sayesinde aldım valla yoksa asla almazdım. baya akıllı hareket etti bence.yazılıyı gectim sürme kalmıstı ama ders almak istemedim vazgectim .eşim biliyordu bir kere sürsem heves ederim heyecan gider .yalandan bana dedi ki bir kez derse gir en azından araba sürmedim demezsin,bosver sonra sürme vs.bende nede olsa sürmicem artık diye hic heyecanlanmadım korkmadım.öğretmeni de aramıs aynen böyle olayı anlatmıs ve ders gibi yapmayın demiş rica etmiş cidden oyuna geldim gibi ikisi tarafından ama süper oldu gerçekten dedigi gibi oldu aldım ehliyeti hemde komşumuzla birlikte yaptık😂
Prenssannesi Ben arabamı aldığım gün bi arabaya sürttüm. Kalabalık bi trafiğe girdim. Yavaş yavaş gidiyordum kornalar susmuyordu. Yapamıycam galiba derken ablam sakın pes etme edersen birdaha süremezsin demişti. Sonrasında da başıma gelmeyen kalmadı. Ama cesaretimi kırmadım. Çok şükür şimdi çok rahatım. Yani sizin de çok yeni bence zaman tanıyın kendinize. Kimse pat diye öğrenmedi. Siz de bi süre sonra çok rahat olacaksınız. Yine de çok zorlanıyorum diyorsan imkanın varsa otomatik vites çok rahat. Bence pes etme. Şimdi vazgeçersen sonra pişman olursun. Kendine güven. 💕
- Düzenlendi
Prenssannesi canım bunlar herkeste oluyor eğer çok sorun stres kafa karışıklığı yaşıyorsanız bundan olabilir ve ya dalgınlık varsa aynıları bende var çünkü ben sorunlu sıkıntılı stresli bir insanım dalgınlıkta var bende bazen el frenini indirmeyi untuyorum o da emanet araba alıyorum bazen abimden vs bir defa arabanın lastiklerini yakmıştım ama her zaman kullandıkça bu sorunu atlatırsın diye düşünüyorum veya bir psikiyatri den yardım alabilirsin
Prenssannesi Bence değiştirebiliyorsan arabayı otomatik bir araba ile değiştir. Vitesti oydu buydu derdin yok. Stresin azalır. Sonrası tabii ki sürekli hata yapacağım diye düşünmemelisin. Daha çok pratik yapman gerek.