• Muhabbet
  • İstihare Hakkında Bilginiz Var Mı?

Selam Kızlar..
Dünden beri gelip gidip soruyorum size..
Dün annemle konuşurken bu konu açıldı. Rabbim en doğrusunu bilir herşeyin hayırlısı diyerek. Sonra bu istihare konusu açıldı. Biraz araştırdım ama bir yerde 7 gün yazıyor bir yerde 1 gün..
Nasıl yapıldığını ne yapmam gerektiğini bilen var mı acaba?
Nasıl oluyor, ne yapmam gerek..

__MeLek__ bildiğim kadarıyla cuma gecesi 2 rekat namaz kılındıktan sonra bir duası var o duayı niyet ederek okuyorsunuz sonra hiçkimse ile konuşmadan ağzımızdan bir kelime bile çıkmadan uyumanız gerekiyor rüyanızda renk görüyorsunuz o renklere göre yorumlanıyor daha detaylı bilen arkadaşlar vardır tabiki 😊

__MeLek__ önce gusül abdestti al sonra 2 rekat namaz kıl hiç kimseyle konuşmadan telefona felan bakmadan yat bildiğim kadarıyla rüyanda yeşil ve beyaz renk hayırlı siyah ve gri renk hayırsız anlamı taşıyor

__MeLek__ Önce gusül abdesti almanız lazım sonrasında kimseyle konuşmadan 2 rekat istihare namazına niyet edip kılıyorsunuz sonrasında istihare duasını edip rüyanızda ne görmek istiyorsanız sizin için hayır mı şer mi gösterilmesi için dua ediyorsunuz. Sonrasında yine kimseyle konuşmadan dünyalık bir işle uğraşmadan yüzünüz kıbleye bakacak şekilde sağ tarafınıza yatıyorsunuz. Bu saatten sonra yeme içme yok güneş doğana kadar. Rüyanızda bir renk ya da bir olay da görebilirsiniz önemli olan rüya sonrasında sabah içinizde ne hissettiğiniz yani içiniz huzurlu ise ya da kar olur yağmur olur beyaz yeşil renk olur böyle huzur veren şeyler görmüş iseniz genelde hayra yorulur ancak içiniz huzursuz ve mutsuz uyanmış iseniz hayra yorulmaz. Tabi ki rüya ile amel olmaz ancak inanarak yaparsanız tabi ki Allah izin verirse yol gösterici olabilir ben yapmıştım önceden birkaç kere.

__MeLek__ canım öncelikle istişare gelir sonra istihare tek seferde değil 7 defa yaptırmak lazım. Dini bilgisine inancına güvendiğin birine yaptırabilirsin

__MeLek__ Yani biri çok önemli bir şey değildi ama ikincisinde aldığım kararın doğru olduğunu görmüştüm ve zaman bunu bana gösterdi

__MeLek__ Mantıken şöyle düşünün tut ki 1 gün yaptınız. 1 günde de görebilirsiniz ama çok zor ihtimal. 7 gün demesi hani görene kadar. Gercekten biraz da sabır işi 😊 Ben de eşim icin yapmıştım beyaz bir yerde görmüştüm herhalde 3 ya da 4.gündü. Çok şükür esimden cok razıyım Allah da ondan razı olsun

Gizemli_x Ne Kadar güzel .. 🤲🏻Rabbim sizi birbirinize bağışlasın. İnşallah benim içinde hayırlısı neyse onu görürüm.

__MeLek__ evet canım istişare akıl aldığın kişilerle oturup konuşmak fikirlerini söylemleri gibi

İstihâre, kişinin gerekli bütün çabayı sarfedip araştırma ve istişarelerini tamamladıktan sonra hakkında hayırlısını takdir etmesi için Allah’a dua etme, kulluk şuurunu canlı tutma ve ortaya çıkacak sonuca rızâ göstererek ruh sağlığını koruma gibi çok amaçlı metafizik bir olaydır. Bu sebeple de iyi veya kötü olduğu açık şekilde bilinen bir şeyi yapıp yapmama konusunda değil, gerek dünyevî gerek uhrevî bakımdan kişi hakkında hayırlı olup olmayacağı kestirilemeyen işlerde söz konusu olabilir. Dinen iyi ve hayırlı olduğu bilinen işlerin zamanı, şekli vb. hususunda da istihâre yapılabilir. İnsan geleceği bilemediğinden bir şeyi ilk bakışta iyi zannetse de onun sonucundan emin olamaz. Bu sebeple bir iş yapacağı ve ileriye yönelik önemli bir karar vereceği zaman istihâre yoluyla her şeyi bilen Allah’ın kılavuzluğuna ve yönlendirmesine başvurması, O’ndan yardım istemesi, kişinin davranışlarındaki sorumluluğunu kaldırmamakla birlikte onda bir güven hissi doğuracağı ve takdire rızâ göstermesini sağlayacağından önem taşımaktadır. Dolayısıyla istihârenin dinî öğretideki kader, tevekkül ve sabır anlayışıyla yakın ilgisi bulunur.

__MeLek__ benim bildiğim kadarıyla abdest alınıyor nazmaz kılınıyor ve ona özel bir dua var o ediliyor kıbleye gore yatiliyor yatarken iste ne içinse ona niyet ediliyor ayrıca abdest alırken falan hiç kimseyle de konuşulmuyor yani benim arkadaş çevrem böyle yapıyor hepsi dini bakımdan eğitim almış kişiler

__MeLek__ Ben 1 kere yapmıştım uuzn ilişkim vardı onunla evlilik olacak mı niyetiyle yapmıştım abdest aldım. 2 rekat namazı kıldın mı hatırlamıyorum kılmamıl da olabilir duasını yaptım kimseyle konusmadan sağ tarafıma dogru yatıp uyudum. Simsiyah karanlık gördüm boşluk cok iyi hatırlıyorum. Sonra anlık olarak gözüm acıldı kapandı uykuya daldım. Yemyeşil ormanın içinde yeşil renkte göl gördüm üzerin büyük yeşil nilüferler onun üzerinde yeşil kurbağalar vardı.
              Siyah - kırmızı hayırsız olumsuz demek
              Beyaz yeşil hayırlı olumlu demek. Yazıyordu kitapta.
              Sonra o sevgilimle ayrıldım 5 sene boyunca kimseyle sevgili olmadım. Sonra eşimle tanıtım 1 sene içinde evlendik ve cok şükür herşey hayal ettiğim gibi oldu kasımda 3. Senemiz bitecek cok iyiyiz maşallah 😇
              Yani karanlığın arkasındaki yeşillik eşimle olan evliliği bence ben o sekilde yorumluyorum. 🤭
              Eşimle tanımadan 2-3 gün öncede yatarken dua etmiştim Allahım artık hersey den hevesimi aldım (calısıyorum gezım yurtdısına cıktım en büyük hayalimdi - yeidm içtim VS onlardan bahsediyorum) günaha girmek istemiyorum sen karsıma evlenecek kişi cıkar diye. Hepsini hatırlamam ve herşeyin gönlüme göre olması Allahın bana verdiği lutüf ve binlerce kez şükürler olsun. 😇