• Muhabbet
  • Yeğenlerine nasıl hitap edersiniz

Selam kızlar. Yine benim kafama taktığım gerkesiz bir şey fakat merak ediyorum. Yeğenlerinize nasıl hitap ediyor sesleniyorsunuz?
Eşim kızım diye sesleniyor telefon rehberinde de öyle kayıtlı. Bu bana garip geliyor. Çocuğumuz olsa ve yanında yine kızım diye seslense sarılsa çocuğumun psikolojisi nasıl olur bunu da düşünmeden edemiyorum.
Sanırım ben kızım ya da oğlum demezdim yeğenlerime.

sinsirelllllaaaa yeğenlerini büyütme gibi bir durumu yok. Benim de yaşça bizden baya büyük olan kuzenim en küçük kuzeni büyüttü annesi sanıyodu onu. Sonra müdehale ettiler duruma. Şu açıdan da düşünüyorum. Yabancı biri eşim yeğenine kızım diye seslendiği için yeğenine onu kızı sanacak. Rahatsız hissediyo olmam saçma da geliyo bir yandan

Ecoss123 çocuğumuz yok ama olunca da bu seslenme şeklinin değişeceğini sanmıyorum. Biri 12 yaşında biri 5

buzdankalpler kücüklermişde aslında bence rahatsız olmanızı gerektiren birşey yok belki sizde bu şekilde hitap edebilirsiniz eğer sevdiğiniz çocuklarsa yani size saygılı sevecen yaklaşıyorlarsa ama sizin karariniz tabiki belki cocugunuz oldugu zamanda o cocuklarda sizin cocugunuza cok sevecen yaklasir arkadas gibi abla kardes gibi buyurlerse sizin icinde sorun olacagini dusunmuyorum ama tabiki bu sizin kisisel karariniz eger rahatsiz oluyorsaniz esinize bunu dile getirebilirsiniz belki konusursaniz anlar sizi

buzdankalpler Yegenlerime kizim, oglum diye sesleniyorum. Arkadaslarim ailem de cocuklarima kizim oglum der hic anormal gelmedi simdiye kadar. Buyukler kucuklere kizim yada oglum der öğretmen ogrencilerine kizim oglum der. Dilimizde var olan bisey bu. Babaannelerin torunlarina annem demesi gibi bi durum degil bence. Aitlik bildiren bisey degil yani.

Ecoss123 daha çok ileride çocuğumuz olur ve kıskanır mı üzülür mü diye düşünüyorum. Empati yaparak düşündüğüm için de rahatsız etti evet ben kıskanırdım annemi babamı onların yeğeni de olsa kızım kızım canım kızım diye seslenip rehberlerinde öyle kaydetselerdi ben miyim kızları onlar mı derdim

buzdankalpler yani buda bir düşünce tarzı tabikii yani bilemem olabilir tabi peki eşinizle bu konuyu konuştunuzmu acaba hani rahatsız oluyorum tarzinda ?

Sokaklambasi galiba çok fazla empati yaparak düşünüyorum. Babam yapsaydı annem yapsaydı ben nasıl hissederdim diye. Ara ara çocukken kendimi benzer sebepten kötü hissettiğim de oldu. Bir defasında annem yeğenine aşırı ilgi gösterirken boğuluyodum neredeyse annemin dikkati bende hiç ama hiç değilmiş yabancı bir kadın kurtarmıştı. Bunun da etkisi olabilir. Az önce düşünürken fark ettim neden böyle hissetiğimi bişey mi yaşadım da etkisinde kalıyorum hala diye. Aşmaya çalışacağım sanırım abartıyorum biraz

buzdankalpler bencede o yaşattığinızın etkisinde kalmışsınız bence bazı travmalar gecmişten bugüne sürebiliyor bu şekilde bir travma olabilir belki sizinde söylediğiniz gibi.

Ecoss123 vereceği cevabı o kadar iyi biliyorum ki. Bi ses yükselicek önce parlayacak saracak yer bulamamışım gibi konuşacak. Bir yere varamayacağım. Ama konuşmayı düşünüyorum yine de ileride çocuğum olduğunda kendisini kötü hissetmesini istemem. Çocuk anneyi babayı her zaman kıskanır. Anne ve babasının başkasına aşırı ilgi gösterdiğini görmesindeyse çok ama çok kırılır. Yeğeni de olsa sınır çizmeli. Zaten çocuk zamanında sınır çizmedikleri için bn çıplak üstümü değişirken odama dalıp çıkmamakta diretmişti.

buzdankalpler bir eşref birde eşşek saati vardır ya hani tabiri caizse siz eşinizin eşref saatini denk getirip tatlı tatlı konuşmaya çalışın çocuğumuz olursa ileride diye çocuktan vurarak örnekler verin eminim o zaman belki anlar diye dusunuyorum ama belli de olmaz tabi tam tersi tepki de alabilirsiniz biz kadinlar ince detaylara kadar dusunurken erkekler duz mantik oldugu icin pek umudum yok tabi erkekten erkege gore degisse de anlama tarzi hemen hemen cogu erkek düz mantıkdır sizde takdir edersinizki 🤷‍♀️

Ecoss123 anlasa da geç anlarlar 😄 bazen de bu kalp kırıp üstünden saatler geçtikten sonra olur. Hele bi benim yeğenim olsun da abarta abarta oğlummmm ya da kızımmmmm derken ne yapacak onu merak ediyorum. Ara ara da yanında ortada bişey yokken canım oğlum yaa diye konusunu açarım. Şuan bunu düşünürken keyiflendim haha

buzdankalpler anlamalari iyi de gec anlamalari kötü is isten gectikten sonra anlasa nolur heheeeyyyy

buzdankalpler ben 30 yaşındayım teyzemin oğlulları bana hala kızım der kaynanam annem teyzemler filanda benim kızıma arada kızım derler bu bir hitap şekli bence ben çok üzerinde durmazdım eşim amcasının çocuklarına kızım oğlum diye seslenir arada , dayılarım bile kızım der bana. Sadece telefona kızım diye kaydetmesini istemezdim

buzdankalpler benim 9 tane yeğenim var. Her şeyi söylerim. Kızım, oğluşum da diyorum. Anne olursam da hitaplarımın değişeceğini sanmıyorum ama herkesin yeri farklı.