Dogruu43 Bence bu konuşuldukça, tavrınızı belli ettikçe üstesinden geleceğiniz bir durum. Yani eşinizle ciddi bir probleminiz olmadığını söylüyorsunuz. Çat kapı geldiklerinde bir iki defa kapıyı açmayın aradıklarından yarım saat bir saat sonra dönüş yapıp evde değildim anne haber verseydiniz keşke boşa gelip dönmek durumunda kalmışsınız gibi şeyler söyleseniz, yanlarında konusu açıldıkça başkası hakkında ben çatkapı misafir almaktan hoşlanmıyorum bir iki saat önceden haberim olsa hem evimi toplarım, hem müsait miyim değilmiyim karşımdaki öğrenmiş olur gibi gönderme yapsanız. Bunlar tartışmadan alttan konuşulacak şeyler. Eşinizin sizi ailesine karşı savunmadığınız konusuna gelirsek belki savunulacak kadar büyük bir olay yaşamadınız belki arkanızda durur. Bu konuda kendisi söylemeye çekiniyorsa siz araya eşinizi katmadan münasip bir dille kendiniz halledin hem böyle içinize atmamış bir şeyler söylemiş olursunuz. Ya da savunulacak bir durumda eşinize eğer kendisi savunmazsa siz araya girdiğinizde hoş olmayacağını söylersiniz. Yani bir çok alternatif çözüm denedikten sonra olmuyorsa öyle ciddi bir karara varırsınız. Umarım ailesi tartışmaya mahal olmadan konuşacağınız zaman anlayışla karşılar ve dikkat ederler. Bazı şeylerin uzamadan sürekli tekrar etmeden çekinmeden açıkca konuşulup sonra konunun kapanması daha iyi olabilir. Bende kayınvalidemin çatkapı gelmesinden hoşlanmıyordum ama her seferinde de söylerdim ben annemin evine yani eski yaşadığım eve giderken bile arayıp müsait olup olmadığını geleceğimi haber veriyorum, gelen misafirimin de haber vermesini istiyorum diye. Hatta direk kayınvalideme değil de işte sana benim için ev görmeye geleceklerini söylerse yakınların bana önceden haber ver anne hem hazırlık yapayım hem evimi kendimi müsait hale getirecek vaktim olsun diyordum. Eşimin demesi onlar içn bir şey ifade etmiyordu, ben kendim bu şekilde konuştukça alıştırdım. Artık gelmeden önce ya mesaj atar ya haber verir bende evdeysem öyle buyur ederim. Eşinizle onlar yüzünden tatsızlık yaşamaya değmez. Olan kıymetli gençliğinize psikolojinize, daha güzel geçirmeniz gereken günlerinize olur. Zaten yaşadıkça zaman geçtikçe artık insanları değil de kendi moralinizi daha çok önemseyip bunlara vakit harcamanın boş olduğunu farkedeceksiniz.