Cidden artık cinnet derecesine geldim. Ben ve başka bir aile üyemizin ayları bile birbirine çok yakın çocuklarımız var ama onun çocuğu sürekli olarak çocuğuma vuruyor. Defalarca uyarmama rağmen bir çözüm bulamadık diğer çocuklardan öğrendiğini çocuğum elinden bir şey alınca ya da çocuğumun elindeki bir şeyi istediği zaman direkt saldırarak almaya çalışıyor saldırdığı yer de direkt gözü kaç kez çizdi kanattı sayamadım bile ama aileden olduğu için sürekli görüşmek zorunda da kalıyoruz tüm gün çocuğun peşinde koşup yapma etme demekten yoruldum. Bu gun de artık vuracak vurdu falan derken karşı tarafın babası ya geldiğimden beri vuruyor vuruyor diyorsun bunlar çocuk tabiki vuracak edecek dedi ben de ne demek vuracak ya gözünü çıkaracak çocuğun dedim çıkarsın ya artık yeter falan diyip bağırmaya başladı ben de bağırdım artık vuruyor işte napayım gözünü mü çıkarsın artık dedim kalktı gidiyoruz hadi falan diyip toplandı sonra da kendi çocuğuna vurdu iki tane kalkıp gittiler. Cidden artık yoruldum ne yapacağımı şaşırdım kadınla da çok iyiydik yani şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum kadın giderken bile benimle vedalaşıp gitti şimdi de mesaj attı ama nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum sizce ne yapmalıyım
Çocuğunuza vurulması
_Mandela_ birincisi cocuktan kaynaklı degil baksana baba nasıl vurmus egitmesi gereken aile ki belkide böyle hep vurdukları için cocuk da baskalarına vuruyor .ikincisi ne saygısız bir baba bu!vurur ne demek ?!cocuguna bakmayan insanlardan nefret ederim !ücüncüsü sen en iyisini yapmıssın haklısın bu durumda.tabiki vurucak ne demek ya normallestiriyor büyüsün cocuk ona da bir tane patlatsın bakalım savunacak mı büyümesine de gerek yok cocuk aklıyla yapsa yine cocuga el kaldırır. keske kendine vursaymıs onun ne günahı var
Rouge bana etraftakiler kendini savunmayı öğret diyorlar da ben nasıl yapayım anlamıyorum iki yaşında çocuk bu ne diyeyim cocuga sen de vur mu istediğim şey en azından karşı tarafın kendi çocuğunu uyarmasıydı bir kez bile ciddi bir şekilde kendi çocuklarına yavrum yapma demediler. Doğduğundan beri benim çocuğum erkek diye sert seviyoruz dediler. Yemin ederim daha bir kez çocuğumun kimseye el attığını görmedim asla da görmek istemem bir başkasının çocuğuna zarar vermesi karşı taraftan çok beni üzer ben eğitememiş şiddet eğilimli bir çocuk büyütüyorum demek olur bu bana göre. Ama şimdi kadın mesaj attı uyudun mu diye cevap vermeli miyim bilmiyorum. Sürekli yan yana gelmek zorunda kaldığım insanlardan çünkü
_Mandela_ çocuk dövmek bu kadar kolay mı ya babasına aşırı şaşırdım çocuk öğrendiğini yapıyor tamam vursunda ne demek böyle bir eğitim nasıl olur baştan sonra bozuk düzen eşi arada kaynamış gibi geldi ama oda biraz ses çıkarmali bence babasının kizima vurmasına şahsen izin vermem kızarım hele ki insanların içinde asla yapamaz ki yapmazda değişik bir aileymis
_Mandela_ şimdiden çocuğun bilinç altına şiddet sokuyor salak ya nasıl sinir oldum sen sabırlı davranmışsın valla
Yeri geldiğinde çocuğuna yaramazlık yaptı diye kızdıktan sonra vicdan yapan insanlarız ama başkasının çocuğu gelsin vursun bide arkasında hanzo babası olsun ohh ne ala memleket😡
_Mandela_ aayy ne saçma sapan düsünceler yok erkek bilmem ne ayrıca savunsun ne alaka ya çocuğun sucu mu demiyorlar ki vurmaya hakkı yok kimsenin savunsun diyorlar sinir geldi tepemden kadın nasıl biri sozu gecmeyen o adama mecbur bisey diyemeyen bir kadınsa cevap ver onun ne günahı var yazıyor belliki haklı buluyor seni hala iletişimi düzeltmeye calısıyor ama öyle biri degilse onda da suc varsa hali hareketinde o zaman yazma ama onun da demesi lazımdı oglum yapma diye o da çoçuğunu egitmeli bakmalı
zeynep266 açıkçası benim de en garibime giden kendi çocuğuna vurması oldu ben hep diğer çocuklardan görüyordur diyordum ama o sahneyi görünce bunu onların yaptığını anladım ve üzüldüm de ama kendi çocuğumu da korumak zorundayım küçük olsalar da saniyelik bir ihmal benim çocuğuma ciddi zararlar verebilir
Rouge yok aslında gayet sözünü geçiren biri başlarda kendi ailesi için benim çocuğa da vuruyorlar ama çocuklar sonuçta falan diyordu ben açıkça rahatsız olduğumu söylemeye başladığımda kendi çocuğunu ufak da olsa uyardı ama genelde benim çocuğuma yaklaşma ona deli o diyor kendi çocuğu için. Dediğim gibi ikisininde bu güne kadar bir uyarı da yada önlem için eylemde bulunduğunu görmedim çocuk ne başka çocuk istiyor etrafında ne de oyun oynamak bu aile içerisinde yaşları birbirine yakın çok çocuk var hepimiz toplandığında yaramazlık hariç tek sorun çıkaran çocuk o fazla çocuktan asla hoşlanmıyor istemiyor tüm çocuklara saldırıyor ama benim oğlum hareketli oyuncakları falan çok sever gide oynar girişkendir karşısında çocuk varsa oynamak ister sanırım bu yüzden en fazla hasarı da benim çocuğum alıyor
Mavi-_-deniz aynen öyle ben çocuğun yaramazlık yapmasına karşı değilim kendi canını yakmadigi sürece kendi karakterini oluşturması açısından evde serbest bırakıyorum bagirmamaya ya da herhangi bir tartışma ortamında çocuğumun olmamasına özen gösteriyorum başkasının canını yaktığında kendimi aşırı suçlu hissederim çünkü bunun temel sebebi benimdir yani. Ama karşımda böyle insanlar olunca cidden çok sinirleniyorum bunlar çocuk evet tabi ki bazen anlaşamazlar ağlarlar saç çekilir oyuncak elinden alınır ama direkt gözüne saldırması ve tutup çekecek şekilde hareket yapması bir çocuğun ona yaklaşmasına bile tahammül edememesi beni de delirtti artık. Çünkü eşim de beni uyarmaya başladı bi yerden sonra bu çocuğun yüzü çizik içinde neden müdahale etmedin diye ama bu gün kendi de gördü ve olay böyle saçma bir şekilde hepimizin patlamasına sebep oldu açıkçası kendimi suçlu görmüyorum ama kadın da yazdı giderken vedalaştı aramız bozulmasın istiyor ama kocası o şekilde bağırdıktan sonra hiç bir şey olmamış gibi nasıl devam edebilirim yakınlığa bilemiyorum
Rouge oradaydı evet beni savundu doğru söylüyor vuruyor bu çocuk sürekli çizik içinde dönüyor eve dedi zaten sonra ses yükseldi ben de dayanamadım sesimi yükselttim artık çıkarsın o zaman gözünü diyince ben bağırınca eşim durmak zorunda kaldı daha fazla olay cirkinlesmesin diye zaten kalkıp gittiler sonrasında
_Mandela_ rabbim yardım etsin valla ama bence annesiyle konuş aramız bu yüzden bozulsun istemem çocuğunu tembihle diye
Mavi-_-deniz ama işte bu onlarda normal ben ne dersem diyim çocuk işte diyip çekilmek istiyorlar benim gönlüm de buna razı değil işte. Ki kocası orda bağırırken ya da kendi çocuğuna vururken bile asla müdahale etmedi ben eşim bile ses tonunu çocuğumuza azıcık yukseltse hemen araya giriyorum daha kısık sesle konuşması için ama o hiç bir şey yapmadı
_Mandela_ belki kocasının nasıl rezil biri olduğunu bildiği için araya girse sizin yanınızda onada bağıracak kadın bunu bildiği için susmuştur yoksa hiç bir anne bu duruma sessiz kalamaz
_Mandela_ O kadar hassas olduğum bir konu ki . Evet iki tane aynı yaşta çocuk kavga edebilir hatta güçleri birbirine eşitse vuradabilir. Fakat eğitimsiz bir ailede büyümüş çocuğun küçük veya büyük, vurması şiddet odaklıdır. Cinsellik ve şiddet hepimizde iç güdü olarak vardı biz bunları kontrol altına almayı öğrendik. Veya öğretildik. Benim kızım öfkelendiğinde kendine vuran hırsını alamayıp bana vuran bir bebekti. Üzerine düşmeyerek her defasında yumuşak cisimlere yönlendirerek öfkesiyle bi şekilde başetmesini sağlayarak bunu aştık. Aynı şekilde bende ona vursaydım şu an sokakta gördüğü kediye bile taş atardı çocuğum. Sizin karşınızda muhatabınız asla çocuk değil eğitimsiz anne ve babası. Çocuklar vurmaz diye bir şey yok çünkü, sadece bunu kontrol altına almayı öğrenmezse şiddete dönüşür.
Ben açıkcası sizin çocuğunuzdan çok karşıdaki masuma üzüldüm, öfkesini yönetmeyi bilmeyen bir ebeveyni var ve büyüdüğünde belki kendisi de öyle olacak yavrunun. Yerinizde olsam görüşmeyi hep ertelerdim en azından çocuğum büyüyünceye kadar. Yada gerçekten görüşmek zorundaysam çocuğumla kendi aramda bir oyun kurardım.
Ben oyun gruplarına da gittim, hala daha gidiyorum. Gördüğüm kadarıyla Birbiriyle bişeyleri paylaşamayan çocuklar asla şiddeti tercih etmiyorlar. Evet kızıyorlar ağlıyorlar bağırıyorlar ama el kalkmıyor.
Hem zaten ortada bağırış çağırış kopmuş bu saatten sonra bir araya gelmemeniz için gayet yeterli ve güzel bir son
_Mandela_ baba eğitimsiz işte cocupa vurmus daha baska zamanlardada vuruyor demekki cocukta onu görmüş yapıyor. Cocuğa birşey diyemeyiz ama görüşme aralığını acabilirsn kimseyle görüşmek zorunda değilsin kendini mecbur hissetme. İsterse anan olsun ötekinin babası olsun KİMSEYLE GÖRÜŞMEK ZORUNDA DEĞİLSİN.
zeynep266 o kadar haklısın ki ben çocuğu 9 ay binbir zorlukla taşıyıp doğurucam babası olacak adam ona vursun diye mi? İnsanlıktan uzak yetiştirsin diye mi? Bebeğe böyle şeyler yapıp öğreten o kadına nasıl davranıyodur kim bilir kadıncağıza da üzüldüm
buzdankalpler evet evlada ayrı kadına ayrı yazık kendi canına yapan karısına neler yapiyodur bilmiyorum
Akrep coo teşekkür ederim o kadar güzel söylemişsiniz ki ben anne baba olmanın sadece istekle olmaması gerektiğini düşünüyorum hele de çocuğum olduğundan beri donanımlı eğitimli ve özverili çocuklar yetistirmeyeceksek o çocuğa sahip olmanın da bir anlamı yok. Kadın beni aradı kocasını savundu. Ben de bana kimsenin bagiramayacagini hele de çocuğumla ilgili kimseye laf düşmeyecegini söyledim bana verdiği cevap kocan varken senin konuşman hataydı 😂😂.
Onu da geçtim o çocuğa neden vurdu benim oğluma vurulmasindan daha fazla üzüldük biz orada dedim ee bizim kız senin oğlana vuruyor sen üzülüyorsun biz de artık ona vurucaz ki senin için soğusun dedi zaten daha fazla da konuşmak istemedim hım anladım ne güzel yapmışsınız Allah akıl fikir versin artık dedim. Ama kafamda netleşti cidden asla bulundukları ortamda bulunmamaya bulunsam bile iletişim kırmamaya dikkat edicem
sessizol sanırım aynen böyle yapıcam. Ben bir kere buna seyirci oldum ve cidden çok üzüldüm umarım bu sürekli tekrarlayan bir şey ben genelde diğer kuzenlerinden öğrenmiştir diye düşünüyordum çünkü