_Mandela_ ay şok oldum yemin ediyorum. Bir de bu zihniyet var, başkasının çocuğu vurunca, evi dağıtınca sanki biz çocuktan nefret ediyoruz çocuğu boğasımız geliyor. Asıl kızdığımız müdahale etmeyenler ama boşver bunu anlayacak bi kafa lazım bide içine beyin

Akrep aynen öyle ya çok üzüldüm artık olaydan geçtim zaten ama çocuğa aşırı üzülüyorum.

_Mandela_ akraba diye görüşmek zoruda değilsin senin çocuğun psikolojisi daha önemli ya görüşmek istemediğini çocuğun kötü olduğunu söyle belki o zaman işin ciddiyetini anlarlar suç çocukta değil ailede müdahele etmiyor sende çocuğuna vurmayı öğret derler zaten böyle olunca çocukta öğrenip oda vurmaya başlar. Gerçekten sinir oluyorum sende çocuğuna de sende vur diye vursun napacaklar bakim. En nefret ettiğim şey birini böyle vurması asla istemem de çocuğum kimseye vursun ama insanı mecbur bırakıyorlar vurana vursun kafası oluyor artık görüşmek zorunda oluyorsan

_Mandela_ ailesi eğitememiş o çocuğu bence baksanıza ailesinden şiddet gören bir çocuk ailesinden şiddet gören çocukta başkalarına şiddet eğilimli olur bence aranıza mesafe koyun görüşmeyin

sosyolog1kadin işte sıkıntı da orda iki yaşında çocuk el şakası olarak dahi daha önce vurmadık o yüzden şu an vurmayı öğretmem bile söz konusu değil nasıl öğreteyim ayrıca bir seneye kreş eğitimi başlayacak oradaki arkadaşlarına zarar verirse ben cidden kendimi çok sorumsuz ve kötü hissederim. Zaten artık görüşmemeye özen göstericem görüşsek bile kendi çocuğumla ilgilenip yaklaştırmamaya calisicam başka çaresi yok artık

Bambii öyle yapıcaz artık üzüldüm hala da üzülüyorum ama neticede yaş olarak dahi benden büyük insanlar ben kendi evladımı savunurken bile kalkıp bana bağırıp çağırdılar o yüzden onlara müdahale etmek de istemiyorum ama cidden Allah akıl fikir versin diye dua ediyorum artık

_Mandela_ çok çok haklısın bende asla oğlum vursun istemiyorum vurmuyorda çok şükür kimseye ben konuşarak kendini savunsun istiyorum hep mesela biri vurunca bağırsın hayır bana vurma vuramazsın diye. Mesela oyuncak elinden alındığında hayır o benim oyuncağım ben oynuyorum desin alsın elinden. Konuşmalarını beklicez ama bunu hep söylemeliyiz hayır demeyi bilmeli sessiz pısırık kalmasın savunsun kendini

_Mandela_ benim kızımla kuzenimin kızı aralarında on gün falan var aydaşlar ben çok güzel çocuk yetiştirirm maşallah insanlar imrenir tarzıma tavrıma fakatt kızım son zamanlarda bi huy değiştirdi yeğenime karşı saldırganlaştı ama biz babasıyla evde daha bi desibel yükseltmiş değiliz abiside öyle asla şiddet eğilimli değil ama kızıma nolduysa sanırım atak dönemi diğer çocuğa sinirlenip suratına vurdu sertçe bende ayırdım uyardım kızımı baktım bir iki bu böyle kuzenime dedim bi süre görüşmeyelim sanırım atak dönemi ne biz saygımızı yitirelim nede çocuklqrımız stres olsun bence anlayışla çözülebilirdi ama siiznkind öyle babaya öyle çocuk malesef

_Mandela_ benimde arkadasim yapmisti aynisini cocugu 3 ysinda oglum 1 ysinda gorustuk e gelip ciglik atiyodu itekliyor kfasina vuruyordu cocugu uyardm yapma o kucuk vs. yok anam dinlemiyor anasida cocuga sinir koyma elleme diyor otoriter davraniyormusum ben 😃 kac secer oldu en son herkesin icinde bi bagirdim cocuguna onun yeter be biktim senden ikide bir vuruyosun ya cocugna bak yda gidicem ne bu ya dedim bozuldu cekti aldi cocugu snrada mesaj attim kadinla tartistim ben olunca geriliyormus hanim ortamda cocugu salamiyormus daha salaa napcak kim bilir ben cocugumu senin beben dovsun diye dogurmadim görüşmeyelim yeter dedim bitirdim umruma gelmez akrabamda olsa yaparim aynisini cocugum kimseden onemli degil

Mkaplan ya tabiki de öyle ama kadın aradı falan ben sandım ki hani kendini affettirmek kocası adına özür dilemek istiyor meğer kocasını savunmak için aramış beni bir de öyle biz de artık kendi çocuğumuza vuracak kısas olsun sen üzülme diye diyince çok sinirlendim artık ben de sanki ben bundan dolayı küçücük sabiye kin mj besliycem de onlar çocuğa vurunca içim rahatlasın.daha bu gün bile aradı geçen sefer tavrımı net koymama rağmen acmayinca mesaj attı toplanıyoruz sen de gel diye gitmedim gitmem de artık

Lagosiyawo benim oğlumun da arak donemleri çok oluyor o zamanlar genelde yalnız kalarak etkinlik yapmaya daha sakin oyunlar oynatarak daha fazla vakit geçirerek sabrımın dibini sıyırarak atlatmaya çalışıyorum 😂😂
                Açıkçası en basinda biz kıskançlıktan yapıyordur belki diyorduk çünkü kıskançlık huyu var bayağı ama ne annesi ne babası oğluma ilgi göstermemesine rağmen devam edince ben büyük ihtimalle diğer çocuklardan savunma mekanizması olarak bunu öğrenmiştir diyordum. Aklımın ucundan dahi 2 yaşındaki çocuğa bağırmaları ya da şiddet uygulayabilecekleri geçmemişti ama gözümle görünce hem çok üzüldüm hem de çok kırıldım. Sanki ben küçücük bir çocuğa kin besleyecekmisim gibi benim içim rahat etsin diye vurduklarını söylediler. Bilemiyorum herkesin yetistirilme ve yetiştirme tarzı farklı ama bu şekilde olması da kafama hala çok takılıyor üzülüyorum

9 gün sonra

_Mandela_ bence de gjtme cunku surekli ayni seyi yasiyor insan kendimden biliyorum cek kendini sert konus gerekirse kadinla gorusmuceni anlasin

_Mandela_ ne kadar aileden olursa olsun. Rahatsızsanız görüşmek zorunda değilsiniz. Ablamın oğlu da bi iki defa benim cocuguma vurdu baktım ablamın pek umrunda değil, 3 kere görüşecegime 6. Seferde görüşüyorum azıcık durup kalkıyorum. Hiç kimse evladımdan önemli değil

Bence çocuklari rahat bırakın.
                Yaşıtsa sorun etmeyin