_Mandela_ O kadar hassas olduğum bir konu ki . Evet iki tane aynı yaşta çocuk kavga edebilir hatta güçleri birbirine eşitse vuradabilir. Fakat eğitimsiz bir ailede büyümüş çocuğun küçük veya büyük, vurması şiddet odaklıdır. Cinsellik ve şiddet hepimizde iç güdü olarak vardı biz bunları kontrol altına almayı öğrendik. Veya öğretildik. Benim kızım öfkelendiğinde kendine vuran hırsını alamayıp bana vuran bir bebekti. Üzerine düşmeyerek her defasında yumuşak cisimlere yönlendirerek öfkesiyle bi şekilde başetmesini sağlayarak bunu aştık. Aynı şekilde bende ona vursaydım şu an sokakta gördüğü kediye bile taş atardı çocuğum. Sizin karşınızda muhatabınız asla çocuk değil eğitimsiz anne ve babası. Çocuklar vurmaz diye bir şey yok çünkü, sadece bunu kontrol altına almayı öğrenmezse şiddete dönüşür.
Ben açıkcası sizin çocuğunuzdan çok karşıdaki masuma üzüldüm, öfkesini yönetmeyi bilmeyen bir ebeveyni var ve büyüdüğünde belki kendisi de öyle olacak yavrunun. Yerinizde olsam görüşmeyi hep ertelerdim en azından çocuğum büyüyünceye kadar. Yada gerçekten görüşmek zorundaysam çocuğumla kendi aramda bir oyun kurardım.
Ben oyun gruplarına da gittim, hala daha gidiyorum. Gördüğüm kadarıyla Birbiriyle bişeyleri paylaşamayan çocuklar asla şiddeti tercih etmiyorlar. Evet kızıyorlar ağlıyorlar bağırıyorlar ama el kalkmıyor.
Hem zaten ortada bağırış çağırış kopmuş bu saatten sonra bir araya gelmemeniz için gayet yeterli ve güzel bir son