Tecrübeli hanımlar yeni evlilere vereceğiniz en önemli tavsiye ne olurdu ?
Evlilik
Saygi sevgi hosgöru. Eşine yardım et . Yemek yapmakta temizlikte herşeyde . Kılıbık olmazsın merak etme. Yeterki sev eşini , başının üstünde tut. Biri eşine bşy mi dedi asla ezdirme . Dalga geçme eşinle başkalarının önünde mesela. İşte vs vs . Düşün artık kendin gerisini de .
Pardon erkek misin yoksa bayanmısın?
cano42 gece gece hiç güleceğim yoktu öneri de bulunduktan sonra erkek misin yoksa demen😂😂öneriyi bi erkeğe verir gibi yazmışsın zaten😬🫣
Mavi-_-deniz bende çok güldüm 😂😂
yavuzzz 😂😂
Vereceğim önerilerinde unuttum
Mavi-_-deniz ya evet ilk bu soruyu görünce erkek sandım sonra profiline girdim baktım nasıl hızlı hamile kalabilirim gibi soru sormuş ondan içime bşy düştü. Ne ayak dedim 😂😂😂 onun için sorma mecburiyettini duydum😄😄
yavuzzz sanırım yeni evli birine diyeceğim ilk şey “Çok fazla ciddiye almayın, her ufak şeyin sonunu boşanmaya getirmek zorunda değilsiniz. Aile arasında olan aile içinde kalır, kimse sizin derdinize sizin kadar üzülmez. Hatta mutsuzluğunuz ile mutlu olan insanlar bile çıkabilir karşınıza. Asla bir başkası için evinizde huzursuzluk çıkarmayın. Sonu tartışmaya varıyorsa hatta evinizde eşinizle sizden başka hiç kimsenin lafı geçmesin. Özelinizi, çözümlenebilecek sorunlarınızı ailelerinizle bile paylaşmayın. Çünkü siz barışır tatlıya bağlarsınız ama aileleriniz gelin veya damatlarını yanlış tanımış olur öyle bir izlenim verildiğinden.”
Fakat burada ne denilirse denilsin alışma evresinde olan her çift mutlaka yaşayarak tecrübe edindikten sonra sorunların aslında çok basit olduğunu, boş yere tatlı canlarını sıktığını farkeder.
O anlarda aklınıza şunu getirebilirsiniz “O kadar hayaller kurarak evlendik, aynı yastığa baş koymak, aynı sofraya oturmak, beraber güzel vakitler geçirmek için. O yanımda olunca sanki bütün dertlerim gidecekmiş gibi. Bu hayaller ile evimizi eşyamızı heyecanla alıp dizdik, düğünümüz nikahımız gerçekleşti. En güzel günlerimize beraber şahit olduk. Peki bunca hayal hep bu günler için miydi, birbirimizin kalbini kırmaya değer miydi? Barışıp tatlıya bağlamak sarılarak uyumak varken neden küs olarak yatıyoruz, neden ben gülmek yerine ağlıyorum. Bu kötü şeylerin yerini o gururu ufacık kırıp barışarak iyi ve güzel şeyler ile telafi edebiliriz. Fazla gurur beni mutlu etmiyor.” Diye düşünürseniz ve barıştığınızda daha güzel vakit geçirirseniz emin olun üzülmeye değmeyeceğini anlayabilirsiniz. 🌿
Yeni evli iseniz hayırlı olsun, daha güzel ve acıyı tatlıyı beraber yaşayıp iyi kötü her şeyi paylaşacağınız, hep en yakın arkadaş olacağınız bir ömre sahip olursunuz umarım. ☺
zarifhanim sen evlilik terapisti olsana😍😂 bu kadar mı güzel anlatılır çözümler..
Ask_hosmus Kendime terapist olabileyim yeter kız 😄😄 ama gerçekten hepimizin görüp yaşadığı sonradan farkına vardığı küçük ince şeyler yani. Daha yolun başındayken uyandırayım kalp kırmaya değmeyeceğini ☺
zarifhanim harika bir tavsiye olmuş çok teşekkür ederim
zarifhanim evet bende yaşayıp gördüm, özellikle evimizde olan kavgayı büyüklerimize söylemem çünkü kendi anneme desem ayrıl Der onun ailesine desem eşime çok kızarlar, yani karı koca arasında çözülebilecek kavgalar evden dışarı çıkmamalı, çözülemicek Bi sorun olursa anlatılmalı,
yavuzzz
Bide kavga falan ettiğiniz de boşanma kelimesini ağzınıza sakız etmeyin asla
Ask_hosmus ben çok kullanırım o kelimeyi ama eşim asla söylemez bazen pişman oluyorum ama hep diyorum yani birgünnseni boşuycam diye e
yavuzzz ama hoş bişey değil, evlilik gerçekten çok güzel, güzel yapan da iki tarafın davranışıdır, biraz empati kursan mesela o sana bu kelimeyi sürekli dese çok üzülürsün, yani o kelimeyi neden kullandığını biliyorum onun damarına basmak daha çok sinirlenmesini istiyorsun ama lütfen öyle yapma Bi gün tersine gelirsen sana zarar verebilir
Ask_hosmus evet aynen içi yansın diye diyorum ama artık dikkat edicem
cano42 Eşine yardım et . Yemek yapmakta temizlikte herşeyde . Kılıbık olmazsın
Buraya kırıldım😂😂