Süreç nasıl ilerliyor. Manuel ehliyet almaktan farkı nedir öğrenebilir miyim sizden ?🙏
Otomatik ehliyet alan varmı hanımlar 🙏
Selda-28 ahanda bende beklim merak ettiğim sorulardan biri daha çabuk alacağımı düşünüyorum nedense😂
- Düzenlendi
Selda-28 Manuel araç ehliyeti alırsanız otomatik vitesli araçları da kullanabilirsiniz ayrıca sınava girmeye gerek olmaz ama otomatik ehliyet alırsanız sadece otomatik vitesli araç kullanma yetkiniz olur.
Çevrenizde yada kullanabileceğiniz her araç otomatik vites olmayabilir manuel olan bir araçta ise ehliyetsiz konumunda olursunuz. Manuel ehliyet zordur ama otomatiğe nazaran daha iyi bir tercih. Eğitim süreci nasıl bilmem muhtemelen daha kolaydır çünkü vites attırırken gaza frene basarken sürekli debriyaja basma hassasiyeti yok. Zaten araç kullanmanın en zor yanı da ayağı hassasça çekebilmeyi kontrol altına almaktan geçiyor.
Selda-28 otomatik hiç önermem , manuel kullandığın ve öğrendiğin taktirde otomatik kullanmak sana bebek oyuncagi gibi gelecek zaten otomatik ehliyet alırsan manuel kullanma yetkin olmz bence manuel almaya bak kenarda bulunsun 💗💗
Selda-28 Görümcem ve eltim otomatik vitesli ehliyet aldilar ama ikiside çok pişman, eltimin otomatik vitesli arabasi var ama bi keresinde köye giderken arabasi bozulmuş, eşinin manuel vitesli arabasiyla köye giderken yolda çevirmeye yakalanmiş ve ceza yemiş. Görümcemde tekrar dan manuel vitesli ehliyet icin sınava girecek. Otomatik vitesli ehliyete verdiğim paraya yazık diyor 😄
Benimde manuel vitesli ehliyetim var, her iki aracıda kullanabiliyorum. Bence sende alacaksan manuel al. Manueli öğrenince, otomatiğe bindiğinde sanki araba kendiliginden gidiyor gibi geliyor 😄
Selda-28 bence manuel al bende otomatik almak istiyordum korkuyordum manuelden vites atmaktan ama alıştım
Nslhnftr yaa hanımlar o kadar çok araba kullanasım varki bir an önce almak istiyorum . Eşim galerici benim hep otomatik araba oluyor ve trafikte debriyaj ve vitesle uğraşmamak için otomatik düşünüyorum . Şuda var manuel alsam bile otomatiğe alıştığım zaman manuel sürmeyi unuturum diye düşünüyorum çünkü bunu bir kaç kişiden duydum. Tabi ki almışken manuel almak daha mantıklı ama işte korkuyorum ve uğraşasım yok açıkçası
Selda-28 Bence artık manuel kullanan çok çok az. O kadar hantal kalıyor ki otomatiğe göre, tercih edilmiyor alışan için başka tabiki ama ehliyet için pek bi artısı yok kayınpederimin arabası manuel, çok çok seviyor mesela. Bizimki otomatik bizimkine binmek dahi istemez, işte alışkanlık. Otomatikte vites geçişleri yapmana gerek yok frenle gazla çözüyorsun işini. Manuel ehliyetim olsun diyerek o zorluğa girmene gerek yok bence, çünkü tahminimce manuel zor bir araç olduğu için,şartları da zor olabilir 😊😊
Akrep çok az mı biz fakir kesim manuel kullanima devam yaa otomatik alamayiz paramız yetmez hhshdhd 😄
- Düzenlendi
Polyannacilik şu devirde manuel veya otomatik arabası olanın fakir kesimde olması imkansız hani ucundan da olsa kurtarmıştır 😂 biz arabayı aldığımızda şu anki manuellerin çeyreğiydi öyle söyliyim 😂 şu an ,zamanındaki ölü araba bile değerli ve bir sürü para yiyor yattığı yerde .
Akrep o konuda kesinlikle haklısın , tofaslar bile 3 lu rakamlari görmüş durumda ama post sahibin eşi galerici olunca manuelle isim yok hep otomatik dedi ya kendimi baya fakir gördüm ondan 😄😄😄
- Düzenlendi
Polyannacilik Aslında gerçekten aralarında uçuk fark olmuyor. Mesela kayınpederiminki 1.2 motor sanırım baya hantal ve ağır. Ben onda gördüm manuel aracı ve ağır geldi bana çok fazla. Çok güzel manueller var , ben tamamıyla rahat kullanmak istiyorum o yüzden tercihim otomatik yönünde dediğim gibi birde alışkanlık olunca böyle oluyor. Fakirlik diye şey yapma araban var mı var şu zamanda bi araban bi evin olsun yeter zaten modellere büyüklüğe takılmamak lazım, kimin neye durumu el veriyorsa o olmalı elbette 😊
Selda-28 ilk arabamız otomatik 2. Arabamız manueldi kesinlikle manuel araba kullanamam çok zor geldi bana vites debriyaj şuan ehliyet için kursa gidiyorum 4 şubatta yazılı sınavm var otomatik alacağım, manuel alayım bulunsun diye girersem veremeyeceğim sınavı biliyorm. İstanbulda manuel de kullanamayacağım için sınavda kendimi zorlamak istemedim açıkcası daha rahat geçeceğimi düşündüğüm için otomatiğe yazıldım