Ailem ile eşim uzun bir süre önce bir tartışma yaşadı, hatalı olan eşimdi ve ailem haklı olarak tepki gösterdi. Ama biraz fazlaydı tepkileri. Sonrasında biraz dargınlık oldu ve bu süre zarfın da eşim annemi babamı hiç aramadı. Bende ailesiyle görüşmüyorum bundan yüz buldu sanırım. 1 ay önce ailemin yanına geldim ve görüntülü konuşurken defalarca annemi gördü bir selam bile vermedi. Eşimle Telefonda konuşurken babam telefonu istedi konuştular ama eşim hiç bir şekilde aramıyor selam dahi vermiyor. Hatta babam oğluma baya pahalı bir hediye aldı, aradım dedim ki babamı ara teşekkür et diye, aramamış bile. Ben çok sinirliyim ve hazmedemiyorum. Eşim bana ve oğlumuza çok çok iyidir ağzımın içine bakar bir dediğimi iki etmez ama bu sebepten ötürü çok soğuyorum. Kindarlığından çok yoruldum. Be Ne yapmalıyım? Aileler arasınd böyle bir sorun yaşayan oldu mu, nasıl bir yol izlediniz? Düşünmekten delireceğim

mamacita benim eşimde ailemi pek arayıp sormaz aynı şekilde kendi ailesini de aramaz bir problem yaşamadık ama fıtratı bu ilk sıralar çok takılıyordum tartışıyorduk ara niye aramıyorsun diye sonraları alıştık artık aileme de utanıyor ne diyim anne aileden böyle görmüş diyorum eşim ailesini aramıyor onlarda eşimi aramıyor mesela e ne öğrenecekti bu aileden kii

herseybos en başından beri tavrı böyle olsa takılmazdım, ama kendi hata yaptığı halde ailemin verdiği tepkiden dolayı böyle davranıyor bende ona deliriyorum. Benim ailemin ona verdiği değeri ailesi vermedi belki de. Bu nankörlüğü sindiremiyorum ooff

• Bum bunu beğendi.

mamacita Biz bir sorun yaşamadık, ailemle haftada bir yada ayda bir illaki bir araya geliriz. Eşim tek erkek kalırsa sıkılır, eniştemler de gelirse anca gelir. Ben köye gitmesem eşim de gitmez yani genelde hep beraber gideriz. Ama evlendiğimizden beri hiç bir gün annemi arayıp da hal hatır sorduğunu hatırlamıyorum hiç bir sorun yaşamamış olmamıza rağmen bunu bir sorun olarak görmedim. Bende araması için ısrarda bulunmadım.
      Eşim, annesi babası mesela nişanlıyken bana çok ısrar ederlerdi işte cuma günleri kandil günleri arayıp kutlamam için. İçimden gelmediği halde sırf onlar ısrar etti diye neden arayayım ki, şimdiden bu meseleye takılan ileride bir hafta aramamış olsam küstü mü niye aramadı diye düşünüp daha çok takılmaz mıydı. Siz aile içi bir problem yaşamışsınız ve bu süreçte eşiniz ile aileniz arasına soğukluk girmiş. Bu şartlara göre durum normal görünüyor. Sizin yapmanız gereken eşinizi bireysel olarak arayıp sorması konusunda ısrar değil de arada köprü olmak. İçinden gelmiyor belli ki, arayıp teşekkür etmesini de kendisine göre samimiyetsiz buluyordur. Hani hiç arayıp sormaz birden teşekkür için araması tuhaf kaçar diye düşünmüş olabilir. Anca bir muhabbet olursa hediyenin konusu açılırsa laf arasında teşekkür edebilir. Ben eşimin ailesi ile de ciddi bir sorun yaşamadım. Kızımın yatağını kayınpederim aldı. Eşim mesela ara teşekkür et dese çekinir bunun için aramazdım. Ama kendisi bir gün kızımı görmek için görüntülü aradığında yatağını gösterip kızımın çok sevdiğini söyleyerek öyle teşekkür ettim.
      Bunları size neden anlatıyorum, çünkü normal olduğunu anlamanızı istiyorum. Aslında beklentiye düştüğünüz için süreç size normal gelmiyor. En azından babanız konuşmak istediğinde konuşmam diyip kapatmamış konuşmuş demek ki zamanla buzları kırabilecek. Ne yaşadığınızı bilmiyorum ama ailenizle konuşmadığı için eşinizden soğumanız yarın bir gün belki eşinizin ailen aramıza girdi demesine bile sebep olabilir. Yada empati kuracak olursanız eşiniz ailesini aramadığınız için size ısrar etse evinizde üçüncü kişiler yüzünden huzursuzluk yaşamış olmaz mısınız. İyi yada kötü olsunlar sonuç aynı yere varıyor.
      Bence biraz zaman vermelisiniz. Zoraki olarak istekte bulunmamalısınız bakın yoksa kendinizi üzüp eşinizle probleminiz olmadığı halde canınızı sıkıp duracakmışsınız. Bayram seyranda hiç mi bir araya gelmezsiniz en azından o zaman yanında olsanız muhabbeti siz döndürseniz belki ortam biraz ısınır. Eşiniz de zamanla yumuşamış olur.. 🌿

mamacita benzerini yaşadım ama illaki arasın sorsun selam versin diye beklemedim. Hususi olarak da selam söylemez. Annesine hediye bakıyodu ben de kendi anneme hediye baktım hemen. Babasına bakıyodu aynı anda kendi telefonumdan babama baktım. Sonra kredi kartını istedim. Madem annelere babalara bişeyler alıyoruz dedim 😂

zarifhanim çok güzel yazmışsınız, çok teşekkür ederim 🥹
          Sanırım bunlar benim içimde biriken şeylerin patlaması. Asıl mesele beni ailemden kıskanması, kimseyi ondan fazla sevmemi istemiyor. Aşamadığım şeyler var hep kafamı kurcalıyor. Mesela Ailem, eşimin bu tutumu yüzünden evime gelmek istemiyor, çok üzülüyorum. Üzüldükçe de kuruyorum ondan uzaklasıyorum. Umarım bu sorunu halledebilirim🥹

mamacita Rica ederim ne demek. 🌸 evet siz biriktirdiğiniz şeylerin patlamasını yaşamışsınız. Ama eşe sevgi ayrıdır aile sevgisi ayrıdır, eşiniz neden ailenizle eşit tutuyor ki kendisini. Hani oraya gittiğinizde biraz ilgi bekleyip aramanızı istese neyse ama aileniz geldiğinde bu kıskançlığı nasıl belli ediyor ki gelmiyorlar 😕

zarifhanim ailemle yaşadığı problemler de genellikle hatalı olduğu için ve bende hatalarını söylediğim için ayrım yapıyorsun, hep aileni haklı buluyorsun diyor. Ve tam bu esna da kıslanclık başlıyor. Annemi yılda 15 20 gün görüyor ve diyor ki annen herseyimize karar veriyor. Ve annemin dediği şeyler çocuğa okuyun üfleyin nazar değmesin, siz gezmeye gidin rahat rahat ben çocuğa bakarım falan yani, hayatımıza müdahale ettiği yok. Bir gün yolda giderken bebek arabası gördük ve annem dedi ki ne kadar güzel bir araba. Sonrasın da kıyamet koptu. Neymiş efendim gururu incinmiş. Yani daha sayabileceğim bir sürü şey var. Takıntı haline gelen şeyler söz konusu ve destek almadığımız sürece geçmeyecek..

mamacita size oyise ailene yada başkasına iyi olmak zorunda değil torunlerine almışlar hediyeyi niye teşekkür etsin arayıp . Eşinize niye soguyorsunuz o larin arasında olan şey sizene .

mamacita valla bilmiyorum sonunu pek hayır görmüyorum bende hayırlısı bakalım .

Bircicekbirbocekannesi evlenirken sadece eş ile değil aile ile de evleniyoruz ya hani ne demek aileye iyi olmak zorunda değil biz eşimizin ailesine karşı iyi ve saygılı esimizde bizim ailemize karşı iyi ve saygılı olmak zorunda sizene ne demek bu nasil bir yorum ya sinirlerim bozuldu su yorumu gorunce. Size ne ne demektir ya nasıl bir üslup kullanıyorsunuz siz .

mamacita neden illa esini zorluyorsun ara sor diye veya annemle konustum selam vermedi vermesin soyleme ona ikide bir neden ailemle boylesin neden annemi babami sormuyorsun oyle yaparsan daha cok yuz bulur kendini cok aranmis sayar eger hic bahsetmezsen annenle konustugunda o geliyorsa ya kapat yada odana git konus kapat yoksa esin kendini bisey sanip daha cok oyle olur onlara ki yalvarsinlar bana diye benden soylemesi

mamacita canım benim eşim babamı annemi asla aramaz kendi ailesinede öyle. benim babamda kac kere gönül koydu ama adamın yapısı bu kimseyi aramaz. bende dedim kaç defa baktım aynı bosverdim. ki sizinkilerin arasında sorun olmuş eşinde kırılmış olabilir zamana bırak. birde hediye için tesekkr etmek zorunda değil 🤷🏼‍♀️ sonucta baban torununa almış babasıyla ilgili bi durum yok. he konusurken der tesekkr ederiz hediyeniz guzelmiş vs diye ama bunun için de aramasını bekleme nacizane tavsiyem

bitterdelisi24 kuzum teşekkür ederim. eskiden araları çok iyiydi babamla, sanırım tekrar öyle olmasını istiyorum hem suçlu hem güçlü olmasına tahammülüm yok ya oof