mamacita Biz bir sorun yaşamadık, ailemle haftada bir yada ayda bir illaki bir araya geliriz. Eşim tek erkek kalırsa sıkılır, eniştemler de gelirse anca gelir. Ben köye gitmesem eşim de gitmez yani genelde hep beraber gideriz. Ama evlendiğimizden beri hiç bir gün annemi arayıp da hal hatır sorduğunu hatırlamıyorum hiç bir sorun yaşamamış olmamıza rağmen bunu bir sorun olarak görmedim. Bende araması için ısrarda bulunmadım.
Eşim, annesi babası mesela nişanlıyken bana çok ısrar ederlerdi işte cuma günleri kandil günleri arayıp kutlamam için. İçimden gelmediği halde sırf onlar ısrar etti diye neden arayayım ki, şimdiden bu meseleye takılan ileride bir hafta aramamış olsam küstü mü niye aramadı diye düşünüp daha çok takılmaz mıydı. Siz aile içi bir problem yaşamışsınız ve bu süreçte eşiniz ile aileniz arasına soğukluk girmiş. Bu şartlara göre durum normal görünüyor. Sizin yapmanız gereken eşinizi bireysel olarak arayıp sorması konusunda ısrar değil de arada köprü olmak. İçinden gelmiyor belli ki, arayıp teşekkür etmesini de kendisine göre samimiyetsiz buluyordur. Hani hiç arayıp sormaz birden teşekkür için araması tuhaf kaçar diye düşünmüş olabilir. Anca bir muhabbet olursa hediyenin konusu açılırsa laf arasında teşekkür edebilir. Ben eşimin ailesi ile de ciddi bir sorun yaşamadım. Kızımın yatağını kayınpederim aldı. Eşim mesela ara teşekkür et dese çekinir bunun için aramazdım. Ama kendisi bir gün kızımı görmek için görüntülü aradığında yatağını gösterip kızımın çok sevdiğini söyleyerek öyle teşekkür ettim.
Bunları size neden anlatıyorum, çünkü normal olduğunu anlamanızı istiyorum. Aslında beklentiye düştüğünüz için süreç size normal gelmiyor. En azından babanız konuşmak istediğinde konuşmam diyip kapatmamış konuşmuş demek ki zamanla buzları kırabilecek. Ne yaşadığınızı bilmiyorum ama ailenizle konuşmadığı için eşinizden soğumanız yarın bir gün belki eşinizin ailen aramıza girdi demesine bile sebep olabilir. Yada empati kuracak olursanız eşiniz ailesini aramadığınız için size ısrar etse evinizde üçüncü kişiler yüzünden huzursuzluk yaşamış olmaz mısınız. İyi yada kötü olsunlar sonuç aynı yere varıyor.
Bence biraz zaman vermelisiniz. Zoraki olarak istekte bulunmamalısınız bakın yoksa kendinizi üzüp eşinizle probleminiz olmadığı halde canınızı sıkıp duracakmışsınız. Bayram seyranda hiç mi bir araya gelmezsiniz en azından o zaman yanında olsanız muhabbeti siz döndürseniz belki ortam biraz ısınır. Eşiniz de zamanla yumuşamış olur.. 🌿