Kızlar nasılsınız? Deprem bölgesinde olanlar lütfen kendinize dikkat edin.. gözlerimi kırpamıyorum saatlerdir. Malatya’da yaşayan arkadaşıma ulaşamıyorum. Allahım kimsenin burnunu kanatmasın.
Deprem
Akrep Soğuk kış günü gece vakti insanın en savunmasız olduğu bir zamanda doğal afet yaşanıyor. Düşüncesi bile ürkütücü, çok üzücü.. Allah bütün depremzedelerin yardımcısı olsun, rahmetiyle muamele eylesin. Enkaz altında kalanları, çıkarılmayı bekleyenleri felaha erdirsin. (Amin) Gözüm haberlerde, Duadan başka bir şey gelmiyor elimizden. 😢
zarifhanim Lütfen bu süreçte telefon görüşmeleri yapmayalım, mümkün olduğunca internet uygulamalarından iletişim kuralım. Baz istasyonları yoğunluktan dolayı çöküp şebeke problemi oluşturabiliyor. Bu da belki Allah göstermesin ama enkaz altında tek çaresi acil çağrı yapabilmek olan bir ihtiyaç sahibinin kurtulma şansını elinden alabilir.
zarifhanim Ben de istanbuldayım 5 gecedir uyku uyumuyorum. Twitter dan her gün üst üste deprem bildirimi geldi, hepsinde sabahı zor ettim. Tek başıma olsam belki kalbim böyle sıkışmaz, ama insanın çocuğu olunca mahvediyor düşünmek. Yanıma aldım uyuyor. Rabbim hayırlı olan güzel olan şeylerin hürmetine ülkemizi afetlerden korusun.. allahım afet bölgesindekilere yardım etsin. 7,6 çok fazla 😔 arkadaşıma hala ulaşamadım yine her şey tepetaklak oldu telefon bile çalmıyor
Abim hatayda ,apartman yıkılmış diyorlar. Kendilerine zar zor ulaştık çok şükür dışardalar ,bebekleri var bir de . Babamlar yoldalar gidiyorlar şuan yanlarına
Akrep Aminn. İki ay önceki Düzce depremini bizde hissetmiştik. Daha önce sarsıntıya şahit olmuştum ama ilk defa kızımla yaşamak öyle korkunçtu ki. 17 saniye sanki biri eliyle evi sarsıyor gibi uykudan uyandırmıştı, tatbikat bile aklımıza gelmedi o kadar savunmasız ve çaresiz hissetmiştim. Gerçekten çok kötü bir durum, şimdi kim bilir ne haldeler.. Hasarsız diyemiyorum can ve mal kaybı haberleri başladı bile, daha az bir hasarla ülkecek şu durumu atlatırız 😢
Akrep Nietzsche inşallah selamette oldukları haberini alırsınız yakınlarınızın..
zarifhanim o çaresizliği o kadar iyi bilirim ki. Ahir zamanda yaşıyoruz görmediğimiz şey kalmadı. Ağzımızdan duayı düşürmemek lazım. Ölüm böyle anlarda geliyor aklımıza dank ediyor çok üzücü.. dün akşam nasıldım şu an nasılım. Eşim işe giderken üstünü sıkı giyin çocuğuda sıkı sıkı giydir çantayı kapının önünde bırak nolur nolmaz dedi gitti.. insanın bu ihtimalleri düşünmesi o kadar kötü ki. Allahım geride kalan ailelerine sabır versin yaralıları en aciliyle sevdiklerine bağışlasın..
Akrep Acil durum numaraları ;
AFAD Hatay: 03261120000
AFAD Maraş: 03442214991
AFAD Antep: 03424281118
AFAD Adana: 03222272854
AFAD Adıyaman: 04162161231
AFAD Urfa: 04143137290
AFAD DİYARBAKIR 04123261156
Rabbim yardımcıları olsun inşallah burdan ulaşmak istediğniz biri varsa ulaşın
Akrep yeni uyandım :( biz uyurken neler olmuş insanlar neler yaşamış yaşıyo :( malatyada kuzenlerim var telefonları kapalı asla ulasamıyoruz :( depremin şiddeti çok büyük allah yardım etsin gerçekten sözün bittiği yer bol bol dua edelim :( insallah arkadasından sağ salim haber alırsın
Sedaa çok geçmiş olsun allah korumuş
Nietzsche çok geçmiş olsun 😞
Akrep @zarifhanim haber aldık kızlar. Babamlar alıp geldiler. Evleri çok kötü durumdaymış. Canları sağ ya problem yok.