Kızlar kegel egzersizine başlamak istedim yapıp yapamadığımı anlamak için de parmağım vajinanın içindeyken denedim kasları kasılı tutup bırakmak gerekiyormuş kasıyorum çok hafif hissettim kasılı tutamıyorum kasınca kendiliğinden geri bırakılıyor kasılı tutamıyorum yani anlamadım neden böyle oluyor acaba ?
Kegel egzersizi
delicee o ne ise yarıyor canim
HurremSultan vajina daraltmak için bir egzersiz canım aynı zamanda sağlık için de yapılması gerekiyormuş ileride idrar kaçırma vs. Olmasını engelliyormuş
delicee kegel egzersizini doğru yapıp yapmadığını en iyi tuvaletteyken anlarsın canım. Çişini yaparken kegel kaslarını sıktığında hic ciş akmaması gerekiyor ve tekrar bıraktığında çişine devam edersin 😂 her tuvalete gitmende bunu denersen zamanla hangi kaslarını sıktığını öğrenirsin, ve zamanla koltukta otururken ,yatakta yatarken ,hatta ilişki anında bile yapabilirsin kegel egzersizini. Bende ilk tuvalette öğrendim, sonra zamanla heryerde aklıma geldikçe yapmaya basladım😀 Yaklaşık 1 senedir hergün yapıyorum nerdeyse.
delicee benim de böyle maalesef o yüzden idrar tutamıyorum bu yaşta,daha 1 çocuğum var normal doğum
- Düzenlendi
Tazeannee bendede hafif dercede idrar kacırması var.Iki normal dogum yaptım.Zaten hep normal doğum yapanların başına geliyor bu ozaman neden normal doğum taraftarı doktorlar?şimdiki aklım olsa sezeryan yapardım oh mis gibi ne sancı çekiyorsun ne ıkınıyorsun nede alttan yani en kötü yerinden en hassas yerinden dikiş yiyorsun ve vajinandada hicbir deforme olmuyor.En konforlusu sezeryan bence
Yasak_elma kız niye öyle diyorsun😀 sezaryen olan arkadaşlarimin hepsi bel ağrısı çekiyor. Bana iyiki normal yapmişsin diyorlar. Hatta hasta olduklarinda hapşurduklarinda sezaryen dikişleri sızlıyormuş. Bende iki normal doğum yaptım, tabiki cok az deforme oluyor ama kegel egzersizi cok faydalı, daha hic altıma kacırmadim mesela. Dar olduğunu da düşünüyorum, geniş olsa ilişki aninda birsey hissetmezdim 😂
Yasak_elma benzese sezeryan daha iyi diye düşünüyorum ilk doğumumdu benim siz bile bile niye 2. normali yaptınız 😂
delicee Sezeryandan korktugum için hep fobim var.Biliyorum sezeryan daha rahat ama o biçak altına yatmaktan hep korktum
Sedaa benim üçtane ablam var üçüde sezeryanlı üçıde halinden çok menun hiç sezeryandan yana dert yandıklarını duymadım(maşallah diyeyim😀)ben iki normal dogum yaptım ilkinde pek bisey yoktu ikincide normal doğumdan yaka silkiyorum şuan.Üçüncü cocugu düşünmüyoruz ona rağmen geçen gün eşime diyorumki eğer kazayla falan üçüncü bebeğimiz olursa kesinlikle sezeryan istiyorum diye eşimde sana kalmış nasıl yapmak istiyorsan dedi normal doğumcu koca ďüşün artık nasıl istiyorsan öyle yap diyorya😄😄
Sedaa peki gerçekten fayda gördünüz mü darlık anlamında
Yasak_elma aynısını düşünüyorum. Daha 25 yaşındayım 2. Hamileliğimde rahim sarkması oldu bebeğimi kaybettim rahim sarkması geçti. Hapşurduğumda öksürdüğümde damla damla kaçırıyorum eğer sıkışıksam. Doğumum ve sonrası evet cok rahat oldu herhangi bir yerimde kesik dikiş olmaması cok güzeldi çabuk toparlandım ama bunları yaşadıkça keşke sezeryan olsaydı dedim
delicee yazdıklarını okudum da canım benim kaslar kuvvetliymis onu anladim🤭 ben tutabiliyorum zaten tuvaletimi 🤭
delicee tabiki herkesin düşüncesi farklı 😂 benim canım yanarken aklıma hic cinsellik gelmez mesela😀
Benim zaten çok sorunum yoktu, ufak tefek deforme oluyor ebette ama ilk günki darlığa ulaşmak adına kegel egzersizi yapmaya basladim ben. Gayette memnunum halimden şuan. 2-3 sene sonra üçüncüyü yapmayı düşünüyoruz, yine normal doğum yaparım büyük ihtimal 😁
Yasak_elma işte herkesin bünyesi farklı demek ki😀 benim etrafimdaki sezeryan yapanlar hic memnun değil nedense. Maşallah ablalarına diyelim o zaman 😀 birde sezeryan göbeklerinden şikayetciler arkadaşlarim. 🤷🏻♀️ Ben üçüncüyü de normal yapmayi düşünüyorum eğer bi sıkıntı olmazsa 😂 sen sezeryan yap o zaman 😂