TomveJerry hamilelik öncesi de hap ile korunuyordum. Yeni evli olduğum süreç olduğundan ve çevremde hep korunarak hamile kalanları gördüğümden çok fazla dikkat ediyordum. Sizin gibi evham yapıyordum. Baktım hiç korunmayanlar yada geri çekilmeden başka yöntem kullanmayanlar daha rahat. Ben zaten kafam rahat etsin diye korunuyorum bu ilacı kullanıyorum, korunduğum halde neden sıkıntıya girip duruyorum yahu dedim. Yani hapın %99 etkisini küçümseyenler var. Halbuki korunmadan %90 hamile kalma riskine karşılık hap ile korunarak %90 ihtimalinde gebeliği önlemek çok büyük bir olasılık. Doktorlar neden kesin korumaz diyorlar? Düzensiz içen olur, yada düzeni olduğu halde hamile kalan olur. Allahın işini de hesab etmek gerekli olduğundan bu ihtimali göze alıyorlar. Onlar tabi sadece mucize olarak adlandırıyorlar. Yani Allah yazmışsa ne kadar korunursak korunalım %10luk kesimde isek hamile olabiliriz. Hanımefendi yazmış ya hani Allaha emanet yaşıyorum diye. Bence tedbirimizi aldığımız halde nasibimizde bir evlat varsa Allaha emanet ederek yaşamak lazım. Bu kadar şüphe kalbe zarar 🤗