Hanımlar cuma doktora gittim kan verdim . Saçlarım çok dökülüyordu Demirim ve d vitamini eksikliği çıktı. İlaç verdi ama kilo yapıyor gibi yorumlar okudum neler yapabilirim bu konuda ve gebeliğe engel mi demir eksikliği
Demir ve d vitamini eksikliği
yavuzzz demır eksıklıgı cok kotu benım asırı dusuktu 1 kutu hap kullandım 100 lük 80 tane ıcmısımdır gecen kan verdım duzelmıs degerim. Asırı sac dokulmesı, halsizlik, sureklı uyku uyuma ıstegı, sinirlilik hali hepsını yapıyordu bende. Yataktan kalkıp koltukta yıne uykum gelıyordu.. gebılıge engel mı bilmiyorum ama bu eksıklıkle de hamıle kalma derım hamılelıkde daha cok artar bende oyle olmuştu.. ben baya içtim ama kılo almadım yedıklerıne dıkkat et ama ılacını kullan
yavuzzz ben sabah ac karına ıcıyordum ve doktorum portakal suyu da ıc dedı oda kan yapıyor. Ablamın da kanı yanı demiri cok dusuk cıktı onunki baya düşmüş ve doktor ona acık acık bıraz daha boyle gıdersen ölürsün dedı. Dırek damardan kan verdıler ona o yuzden ihmal etme kıloyu vs dusunme ıc ınan oyle kılo yapmıyor yemene dıkkat et gece yeme
yavuzzz Merhabalar.
Kendisinde demir eksikliği anemisi ve d vitamini eksikliği olan bir hemşireyim.
İlk gebeliğim plansızdı depolarım boş bir şekilde gebe kaldım. Gebeligimin ortalarında baygınlık geçirdim ve son çare serumla direkt hizli bir şekilde demiri yükselttik, demir hayati bir şey özellikle gebelikte. O yüzden demir deponuzu doldurmadan gebe kalmayın derim.
D vitamini ise bizim gerek gıdalarımızın bozukluğu gerekse atmosferin bozukluğu nedeniyle hemen hemen ömür boyu almamız gereken bir takviye. Temiz içerikli bir takviye bulup (Ben more than d3k2 kullanıyorum) doktor kontrolünde yazın çok düzenli olmasa da kışın muhakkak aksatmadan kullanın derim. D vitamini demek bağışıklık demek. Kendinize bakın 🌸
Her sabah aç karnına yarim çay bardağı üzüm pekmezi bir kaç damla limon sık çok iyi gelir demir eksikliyi bendede var 1 hafta damar yoluyla tedavi gördüm değerler yükselip tekrar düşüyor pekmez çok iyi
rafadanyumurta demir eksikligi bende kalp çarpıntısı yaptı geceleri uyuyamaz oldum kalbimin sesini atışını çok fazla duyuyordum çok kötüydü ya, 6 aylık tedavi gerektiren ilaca başladım ilk 3 ay dün bitti hala istenilen rakama gelmemiş demir eksikliğim çok da geç yükseliyor ama kalp sorunum geçti sayılır. İhmale almasın kimse herkes de aynı sıkıntı olacak diye birsey yok bende de kalp sorunu oldu yani ihmal etmesin hic kimse.
rafadanyumurta çok geçmiş olsun Allah şifa versin hepimize inşallah . Yorumunuz için teşekkürler 🙏🏼 bende devam ediyorum içmeye
aykirikadin keçiboynuzu yemeği düşünüyorum bende ilaçları da kullanıyorum d vit demir ve probiyotik bağırsaklar için çünkü bikaç haftadır kabızlık sorunu yaşıyorum umarım geçer teşekkürler yorumlarınız için