Merhaba kızlar bebeğime ek gıda olarak yapabileceğim kilo aldıran çorba tarifi paylaşırmisiniz
Ek gıda anneleri
2309030208ome kaç aylık
2309030208ome intrnet sitelerinde var
bitterdelisi24 5 ay iki haftalık
bitterdelisi24 evt vermek için erken ama kendisi istiyor yiyor da bende günde bir öğün veriyorum bı kaç kaşık
Hayatonemsemeyedegmez evt ama burda denemiş tarifleri vermek daha mantıklı geliyor ilk çocuğum olduğu için yanlış bişey yapmak istemiyorum
2309030208ome 5.5 aylık bebeğe çorba vermek yerine ev yapımı yoğurt ile başla 3 gün sadece yoğurt ver alerjisi vsr mı yok mu onuda anlarsın sonra papates haşla buharda havuç kabak çeşitli çebzeleri haşla ama mutlaka zeytinyağı ekle kabız olmasın bu sebzelere baktın alerjisi olmadı sebze çorbası yaparsın şuan onuj işin en önemli besin anne sütü veya mama sen şuan tadımlık ver sebze yoğurt filan çok tatlı şeyleri hemen vermemeye çalış ki sebzelerde zorlanmasın, meyve emzikleri var onlardan al salatalık vs filan koy içine onu kendi emsin suyunu
- Düzenlendi
2309030208ome ben yoğurt veriyordum bu aylarda bide labne peynir kaşığın ucuyla , ne yiyorsam azıcık tattırıyordum ona , sulu yemek varsa çay kaşığıyla tadımlık verirdim 😂 ben biraz fazla tecrübeliyim bu konularda 😂 amaaaan yesin bişey olmaz kafasındayım, yoğurtlu meyve yap kayısıyı robottan geçir karıştır yoğurtla diğer meyvelerde olur elma püresi yap armut püresi yap, marketlerde kaşık mamaları var aya göre irmikli falan onlardan ver azar azar hatta onları suyla karıştırıp biberon maması da yapabilirsin hero babynin maması bu dediğim
6 aylık olunca tavuk çorbası ile baslayabilirsınız sebze çorbası yumurtanın sarısından her gün bir çimdik artırarak verebilirsınız ben hep öyle yaptım dördüncü çocuğa hamileyım
TombulHatun yoğurdu ne kadar vereyim peki
2309030208ome ilk gün 1 çay kaşığı sonra 1 tatlı kaşığı sonra 1 çorba kaşığı şeklinde ver baktın alerjisi yok g9nde bir kere 1 çorba kaşığı kadar ver bence fazlasına gerek yok ayı büyüdükçe yedikleri de artacak zaten
2309030208ome bende 5 bucuk aylıkken başladım yavastan. midesi rahatsz etmıcek seylerle baslayabilirsin. ev yapımı yogurt mesela. elma rendeleyip suyunu bir kasık yada armut. ben irmikli muhallebi çok verdim mesela..
suyla irmigi koy kucuk tencereye pişir.. altını kapadıktan sonra elma koyabilirsin ben tadı guzel olsun diye ev yapımı pekmez koymustum. hem kilo aldırır hemde besler