Merhaba kizlar. 37+5 haftalk hamileyim. İlk bebeğim olucak. Normal doğum yapıcam… Şimdi bi sorum olucak. Ben bebeğin geldiğini nasıl anlayacağım? Sancılar başladığı zaman suda geliyomu. Pff çok korkuyorum ya bilemezsem geldiğini ya fark edemezsem. Lütfen yardm edn. Bawka vakitlerdede sancım ağrılarım oluyo gün içinde ama sonra geçiyo. Bazen hafif, bazen adet sancısı gibi, bazende çok şiddetli oluyo.

mocuzem_ onlar yalancı sancılar canım benim korkma insan doğuracağını bir şekilde hissediyo inan bana. Bak sana kendi ilk doğum hikayemi anlatayım kızıma hamileyim eşim ekmek fırınında şoförlük yapıyodu o zaman evde canım sıkıldı servise çıkınca benide al yanına dolaşıyım biraz seninle dedim tamam dedi evden aldı beni biraz dolaştık sonra belim ağrımaya başladı evin önünden geçerken eve at beni dedim eşime eşimde tamam aşkım dedi beni eve bıraktı belimin ağrısı gelip gelip gidiyo sürekli eşim aradı 1 saat sonra falan napıyosun gectimi bel ağrın diye bende gelip gelip gidiyo hiç daha önce böyle olmamıştı bu kadar uzun sürmemişti ben bu gece doğurucam bak görürsün dedim eşimde yok canım daha erken dedi 38+5 günlük hamileydim kızıma akşam oldu erkenden yattık uyuduk gece 12 gibi bir ıslaklık hissettim yavaş yavaş kalktım klozete gittim tekrar az bı sıvı geldi böyle hafif sarımsı afedersik sümüksü gibi heh dedim nişanım geldi geçtim yatağa tekrar uyudum böylede rahatım 😂 1 gibi tekrar ıslaklık hissettim yine klozete gittim 1 çay bardağı kadar suyum geldi neyse tekrar yatağa geçtim eşimi uyandırdım bak yavaş yavaş suyum geliyo 1 saat önce nişanım geldi saat şu anda 1 ufak ufak suyum gelmeye başladı çok derin uyuma biraz sak yatki ben seslenince duy beni dedim tamam dedi tekrar rahatım yattım uykuya 😂 saat oldu sabaha karşı 2 Allah’ım Allah’ım bı suyum boşaldı ki anlatamam musluktan almayı bırak kovayla boşaltır gibi kendimi sıkıyorum ama tutamıyorum durmuyo😂😂😂 eşime bağırdım hemen arkam dönüktü aşkım kalk havlu battaniye bişey bul getir suyum geldi yatak battı beni tuvalete götür diye eşimde hemen kalktı bacak arama havlu tutarak klozete koştum ama havlu falan tutmuyo suyum aka aka gidiyorum ama bir yandan da yatak battı maufoldu diye soylenmeyide 9hmal etmiyorum 😂 neyse ben suyumun gelmesi durunca banyoya girdim bı duş aldım bı gixeo abdest aldım eşimde kapıda bekliyo beni düşerim falan diye banyodan çıktım eşim dedi anneni arayalım ona soralım hastaneye gidelimmi diye dedi bende gerek yok aşkım gideriz biz kendimiz arama gece gece dedim ama dinlemedi annemi aradı annemde gidin bizde geliyoruz hemen demiş 3 gibi hastaneye gittik biz direk yatış yaptılar bana 3 buçukta doğumhaneye sancı odasına alındım kendi sancım olmadığı için açılmam da 3 santimden sonra ilerlemesini için suni sancı taktılar o gecenin öğleni saat 13:15′de normal doğumla kızımı kucağıma aldım şu an 4 buçuk yaşında güzeller güzeli bir abla 🥰❤️. Sende sağ salim bir nefeste bebişini kucağına alırsın inşaallah canım hiç korkma Allah yardım ediyo

Deli-hatun nasılda panik yapmamışsın😀 bide uyumuşsun, girip duw almışsın falan. Ben çok paniğim o yalancı sancıyı hiss etdiğim an geliyo sanıyorum panil oluyorum ama sonra geçiyo. Bi tarafdanda öyle korkuyorum ki ya anlamazsam falan😵‍💫

mocuzem_ o bahsettiğin sancılarda hiiiçç panik yapma acaba bu sancı mı diyorsan değildir😂 gerçek doğum sancısı gelince evet doğuruyorum diyosun 😂

mocuzem_ ilk gebeligimde akşam üzeri adet sancısı gibi başlayıp sabaha karşı azıcık siddetlenme ile devam etmişti ve düzenli geliyordu hastaneye gittiğimde 4 cm açıklık denip doğuma alınmıştır 4 saat içinde de almıştım kucağıma sancilarinin düzenli olup olmadığına dikkat etmen yeterli ilk ise zaten öyle pırt diye olmaz yani anlamama gibi bir durumun olmaz diye düşünüyorum ☺️2. De ise sancı falan yoktu sabaha karşı uyandığımda iç çamaşırım ful islakti ama böyle altıma yapmış gibide değil hani pijamayla yatağa falan öyle bisey gecmemisti umursamayıp altıma bez takip uyumaya devam etmistim😂sabah 8 civarı uyandığımda o bezde ful ıslaktı tabi bu sefer hemen ayaklandı eşimde yok işte kızımı aldım gittim hastaneye yolda yavas yavas sanci gelmeye baslamisti hastanede annem karşıladı beni oraya gittiğimde de yolu yarilamissin bile dediler 1.5 saatte gerçekleşti doğumum dilerim böyle kolay bir doğum yaşarsın 🥰🌺

mocuzem_ ahaa en profuna denk geldin sen 😂😂 3 doğum yaptım 1. Sezeryan 2. Normal 3. Normal doğum oldu , sezeryanda daha çok korkmuştum, normal doğumda o kadar sakindim ki sancılarım başladığında evimi toplayıp dusuma girip temizlenmiştim hatta 3. Doğumumda daha çok rahattım eşim gidelim diyip duruyordu bende dur kahvaltı yapalım öyle diyordum, duşumu aldım kahvaltımı yaptım çayımı içtim öyle gittim 😂 sancın olunca uzan dinlen geçmezse bi ılık duş al yat uyu gene geçmezse dakika tutmaya başla ve düzenli sancı geliyorsa sakin ol , sonuçta ilk doğumun çocuk pat diye çıkmaz 😂 sıcacık duşunu al, çantanı kontrol et , karnını doyur çünkü hastanede bi lokma bile yedirmiyorlar 🥴 doktoruna mesaj at dakikasını yaz , yavaştan hastaneye git , ne kadar evde durursan o kadar sitresten uzak olursun kuzum , sağlıkla kucağına al inşallah 🌿

mocuzem_ herkesin doğum hikayesi farklidir canım, mesela bende hiç sancı felan olmadi, o yüzden hiç bilmem ben sancıymiş dakika tutmakmış felan.😂 , 2 tane normal doğum yaptım, ikisini de 41.haftada doğurdum😂 ne nişanım geldi, ne suyum geldi, ne de sancım, hic biri olmadi bende. 41.haftayı geçince doktor hadi gel seni doğurtalım artık diyordu bana , suni sancıyla ilk oğlumu 12 saat sonra doğurmuştum. Ama ikinci doğumumda kızımı 50 dk da doğurmuştum. İlkler biraz zor oluyor ama ikinci doğumlar daha kolay oluyor. Sağlikla kucağına alırsın inşallah bebeğini ☺️

Sedaa hah bende iwte ondan korkuyorum, ya bilemezsem😅ya bebek gelirde yetiwemezsem hastaneye diye hep panik icindeym(

Ask_hosmus qaliba tek panik benim duwunuyorumda sancimn geldigini anladgmda duwa falan girmek ne hemen aceleyle hastaneye giderim🫤 yaa bende rahat olmak istiyorum ama rahatlatamiyirum kendimi. Yalanci sancilarm oldugu zaman bile panik ediyorum, bazen kendimi o kadar sıkıyorumki tansiyonum bile fırlıyo. Kendimi sakinletemiyorum

delicee inşAllah anlarım😂 bi gelse de artık kızım yaa beklemekten yoruldm

mocuzem_ korkma kuzum Allah’ın izniyle bişey olmaz , yalancı sancı gelince uzan geçer zaten o bide derin derin nefes al burnundan al ağzından ver , doğumda zaten lazım olucak sana bu nefesler

mocuzem_ yok valla çünkü bir arkadaşım böyle gece gidip ertesi gün çıkmıştı. E bide ilkim hemen olmaz diye düşündüm sancimi evde çekmek istedim hastane gidince gelen elliyor giden elliyor😅abimin hanımı da işte sancıni evde pişir git demişti 🤣tabi önermiyorum her insan bir olmayabilir sadece yaşadığım bu yani zaten suyumda gelmemisti kız niye gideyim hemen hastaneye

mocuzem_ yok canım korkma sen, gercek sancıyı elbette bilirsin. Aslında dakika tutmana da gerek yok. Gercek doğum sancısı düzenli araliklarla gelir ve git gide sancın artar. Ama yalancı sancı düzensiz gelir, ve hep aynı şiddetle gelir.