Selam anneler bir konuda destek almak istiyorum yardım edermisiniz lütfen ilk bebegim oldugu için anlayışım yok
Agustos ortası inşallah sezeryan olucam özel hastanede akrabalarım şunu koy bunu koy diyo ama onlar özelde diyiller gereksiz eşyalar almak istemiyorum mesela ameliyat için bi elbise gibi bişey al diyorlar özelde bunlar veriliyormu? Lütfen liste gibi yazarmısınız bana anne için neler olmalı ve bebek için neler olmalı

Aklıma gelenleri yazıyım
    Anne için
    Deepend
    İç çamaşırı
    Emzirme sütyeni
    Göğüs kremi
    Çorap
    Uzun elbise gecelik
    Yüksek bel alt yada lohusa alt üst takım
    Kaymayan terlik

1. Günü izin verirlerse havlu , şampuan
      Şerbet tarzı şeyler süt artması için kuru incir ,üzüm , kaydı hoşafı kesinlikle gaz için rezene tohumu birde içmeye başla bebek için
      Orda vardır ama yinede göğüs pompası
      Bebek içinde
      Hastane çıkışı
      En az 3 takım
      Çorap
      Müslin battaniye
      İnce battaniye kumdan için
      Bez
      Islak mendil
      Pişik kremi
      Bol bol iç zıbın
      Şapka
      Puseti vs
      Ha bide mama al bide biberon sütün gelmezse nolur nolmaz

Slaedz06 teşekkürler canım gecelik dediğin orada kalmak içinmi yoksa ameliyat olundugu zaman giymek içinmi

DuyguSimral22 üstte arkadaş çok güzel liste hazırlamış sezeryani bilmiyorum ama normal doğumda ameliyat elbisesi gibi bişey giydirdiler bana gerek kalmadı ekstra tavsiyem çay kaşığı mama için biberon vermememi yoksa alışıp emmeyecegini söyledi hemşire kaşıkla verdim memeye alışana kadar süt artırıcı besinler
        göğüs pedi sütun birden gelirse çok lazım olacak birde süt sağma pompası Duruma göre makine alırsın boşa para verme derim emzik hiç alma bir ay dolup bebiş memeye alisirsa verirsin yoksa emziği tercih edebilir doğumdan çıkınca aşırı derecede usumustum tir tir titredim resmen o yüzden ekstra ince battaniye alabilirsin inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın 💞

DuyguSimral22 ameliyat esnasında doktor ameliyat kıyafeti giydiriyor zaten canım, ama ameliyat sonrasinda elbise giymen daha iyi olacak senin için ,çünkü pijamanin lastiği karnının dikiş yerini acıtabilir. Elbiseli gecelikle daha rahat edersin. Onun haricinde kendin icin 2 -3 tane gecelik, depend, iç camaşırı, yelek ,çorap, duş almana izin verirlermi bilmiyorum ama sen yinede şampuan tarak koy çantana, hem banyo havlusu hem de el yüz havlusu koy, terlik koy mutlaka, göğüs pedi, gögüs kremi,
          Bebek icin hastane çıkışı, 6-7 tane felan alt üst takım, bol bol zıbın koy (kaka yaptiklarinda sırtına kadar çıkabiliyor bazen🙃). Elbiven, çorap, şapka, puset ve kırmızı yazma(biz doğumdan sonra bebegin yüzüne kırmızı yazma örteriz), pişik kremi ve cay kaşığı da al bazen memeyi tutmayan bebekler oluyor ve cay kasığı ile sütünü verebilirsin, sakın biberon verme, biberona alışırsa seni emmez. Kundak yapmak için ince battaniye , ve 2- 3 tane normal battaniye koy. Bez ,ıslak mendil ve alt açma bezi de al. Mamaya gerek yok bence çantaya koymaya, sütün gelmezse ordaki hemşireler mama veriyor zaten ilk, ama sen şimdiden hurma yemeye başla, hurma süt yapar. Birde bol bol su içersen inşallah bol bol sütün olur canım ☺️

Sedaa tam bu yorumu arıyordum teşekkür ederim malumat verdigin için canım 🙏🏻❤️

DuyguSimral22 ameliyathaneye tabiki bizim elbiselerimizle almıyorlar. Doğum için sabah yatış yatıp odaya geçtiğin an onlar önlük veriyor giyiyorsun canım. Doğumdan sonra akşam üzeri değişmene izin veriyorlar. Zaten spinal olursan uyuşukluğun anca geçiyor . İlk yürüyüş için kalktığımda giymiştim ben .hem elbise gibi almıştım hem alt üst. En rahat ettiğim alt üst takım oldu , üst kısmı düğmeli alırsın emzirebilmek için. Hastane bez veriyor ama o da rahat değil kesinlikle depend al. Hem karnını sarıyor güzel tutuyor . Bunların haricinde arkadaş liste yazmış zaten. Nescafe ve kayısı hoşafı mutlaka götür . Ya da sonra ailen getirsin .