Bsrkaya Nohut,Fasülye ve göce haşlayıp koyuyorum. Yemek yapasım olmayınca yirmi dakikada yemeğim hazır oluyor.
Köfteyi hem yağda kızartarak hem de çiğ halde hazırlayıp koyuyorum. Çıkarınca çabuk çözünüyor, pratik köfte ekmek yapıyorum hemen ısıtıp. Ama çiğ halde koymak da yeterli.
Sarma hiç hazırlamayı sevmediğim ve sürekli yapmadığım bir çeşit. Zaten iki kişi olduğumuz için yaparsam iki tabaklık yapıp bir tabağını çiğ halde paketleyip buzluğa koyuyorum.
Pizza yapacağım zaman iki tepsi yerine üç tepsi hazırlar birini buzluğa atarım.
Birde pide, etli ekmek yaptıracağım zaman kıymalı,kuşbaşılı iç hazırlayıp çok yaptırırız. Onu da üçer beşer paketleyip buzluğa atarım. Eşim işten gelmeden yarım saat bir saat önce çıkarıp tezgaha koyuyorum sonra ısıtıp yiyoruz.
Pasta falan buzluğa atmadım hiç ama waffle yaparken de keki fazla hazırlayıp kalanı buzluğa atıyorum. Bir sonraki waffle yiyişimizde hiç üşenmiyorum 😄
Ablam karnıyarıklık patlıcan biber ve domatesi yağda kızartıp ikişer üçer şekilde paketliyor.
Ben buzluğun kokusundan hoşlanmıyorum, çiğ sebzeler donunca o kokuyu aldığım için hiç koymuyorum. Saydıklarım pişmiş köfte hariç güzel vakumlayarak paketlediğimde çözününce koku almıyorum. Ama senin hamilelik sürecinden dolayı koku hassasiyetin fazla olabilir. Bence stoklu şekilde dondurmadan önce yediklerinden ayırıp deneyebilirsin. 🥲
Bu arada ramazan aylarında ve hamileliğimin son haftasında 4 tepsi mayalı poğaça hazırlayıp beşer altışar şekilde buzluğa atmıştım. Doğumdan sonra annem bir hafta tek yanımda durabilmişti sonra yalnız kaldığım lohusalık sürecimde buzluğa attığım şeyler o kadar iyi geldi ki. Bir çeşit hazır menü insanı ne kadar mutlu ediyorsa o kadar mutlu olmuştum. Boş vaktin ve halin oldukça yada ailenden rica ederek doğumuna yakın buzluğunu bu pratik şeylerle doldurmanı yaşamış biri olarak tavsiye ederim. Sağlıklı doğum dilerim ☺️