Yasak_elma ay InşAllah iyi yapmışsın valla zararı olmasında kendileri için büyük kolaylık olur valla 😊
Bakla kabugu ile kıllara veda
- Düzenlendi
Yasak_elma ah ah bilseydim bende kızımda kullanırdım 😂 aslında biliyordum, karınca yumurtasi yağı kilları çıkartmıyor. Ama bebeklere zararlı olur diye kullanmadim. Şuan kızım 3 yaşında sürsem faydasi olur mu acaba.
Ama annem köyde büyümüş, yıllarca bağ bahçede calışmışlar, tarla da felan uzanırken karınca yuvasinin özellikle sarı kücük karıncalarin yuvasinin üzerindeki toprakları bacaklarina kollarina sürerlermiş teyzemle ikisi. Daha cocukmuştu o zamanlar, her tarlaya gittiginde o topraği sürüyormuş, evlenene kadar 😂😂 ve hiç kıl tüy yok annemde, bacak kol tertemiz 0 tüy 😂 hatta eskiden insanlar yeni doğan bebek kundağına karınca toprağı dökerlermiş, o toprakla birlikte kundak yaparlarmiş. Babaannem halamın birine yapmiş, ve halamda da hiç tüy yok, diğer halam bildigin kıllı 😂 keske annem bana da yapsaydi.
Sedaa sür kuzum bence daha faydası olur.Ben gene alip sürmeyi düsünüyorum insallah faydasınıda görürüz kızımla🤲Tabi hakiki yurtayı ezip sürmek daha sağlıklı ve etkili ama şuan nerde bulacağız yumurtasını süreceğiz😀Aktarlarda satılan yagını alıp surebiliyoruz sadece🤷♀️
Yasak_elma ben eşime sormultum daha önceden oda bana şey demişti sen inanıyormusun bunun hakiki olduguna Karıncaları bulacaklar yumurtasını alacaklar yagını çıkaracaklar ve bu fiyatlara satılacak öyle mi demişti hepsi yalan hakiki falan degil demişti sonra düşündüm bana da öyle geldi
Enerciii Kız karıncadan bol ne var şu dünyada kösedeki parka gitsem bile milyonlarca karaınca yuvası görürüm kaldı gitti koca açık alanlarda olmasın😀Sermayesiz iş heryer karınca.Herseyin yagını bulup çıkartıp karınca yumurtasının yagınımı bulup cıkartamayacaklar.Zor bulununan veya pahalı olan bişey değilki
Yasak_elma bende aldım da işte eşime gçre yani çok zahmetli bişey diyor benim aldıgımda orjinal bandrolu falan ama işte 😂
Enerciii Zahmeti yok kıllar zaten surekli alınıyor kılını alınca sürüyorsun okadar.Zahmet değilde sabır istiyor biraz
Yasak_elma evet denemedim bekliyordu kenarda ama deneyecegim artık
- Düzenlendi
Enerciii Bi şişe yetmez ama surekli bittikce alıp sürmen gerekiyor.6 7 ay içinde seyrelme oluyormuş düzenli kullanırsan oda.Ya şöyle ďüşüncen.O senin rutinin olacak.Tüylerini aldığında tüylerin çıkana kadar hergün bir miktar sureceksin ve bunu tüy seyretcek dökcek diyerek sürmeyeceksin bi nemlencirici yağ gibi sürünüp çıkacaksın zamanla o etkisini gösterir.Bi beklentin oldumu bence sabrın yetmeyebilir oyüzdem dedim kuzum😊
Yasak_elma yok farkındayım zaten bu tarz şeyler uzuun vadede düzen istiyor zaten o sebeple başlayamadım belkide 8 şişe birden sipraiş geçmiştim yanına limon yagı limon yagını bitirdim nerdeyse ama kokusunu sevdigim için sürdüm karınca yagını bi kutu kullanıp bırakmıştım ama tekrar başlayacam dedigin gibi belki etki eder bittikçe normal bebek yagı sürer gibi sürmekte fayda var
Enerciii limon yağının bi faydasını gördünmü
Yasak_elma ben onu sürekli olarak kullanmadım mesela duştan sonra arada bi kokusu için kullandım faydası oldumu anlamadım bide bende hormon bozuklugu var kıllarla savaşım bitmiyor benim yorumum yanıltır ama alacaksan kokusu güle onun için bile alınır yani bence
Yasak_elma kız bizim şuan evin önündeki bahçede bile karinca yuvasi var, annemin bahçesinde, köyde kaynanamin bahcesinde tarlasinda karincalar var 😅 ama kim uğraşıp sürecek hergün, 😂 düşündümde şuan çok zaman isteyen bir şey, benimde o kadar sabrim olmaz heralde ya. Aslinda bir rutinime eklesem olabilir ama üşendim valla. Büyüyünce lazere gider napim 😅😅
Sedaa Lazer bile kesin sonuç degilki🤷♀️Madem orjinal yumurta bulup sürme imkanın var ben olsam sürerim sürebildigim kadar.Bebekken birkac defa sürmek yetiyor zaten yetişlerkinler gibi sürekli ve düzenli sürmek gerekmiyor
Yasak_elma evet doğru söylüyorsun 😅 bahceye inince sürerim artik ,ama siyah karınca var bizim bahcede hep, onun topraği olur mu acaba, birde kızım hiç sevmez üzerim pis oldu diye çığlık atmasa bari 😂 bahçede bizi görenler cocuk dövüyor sanmasın sonra 🤣
Sedaa Hahaha hiç öyle düşünmemiştim😂😂Kızın titizse uyurken sür çünkü bekmesi gerekiyor biraz.Karasını ,sarısını,beyazını bilmiyorumki karınca karıncadır bence olurya🤨Bol yumurtalı toprağı sür iyice yedir.Bikac defa yapsan yeter.Öylr kabul etmezse kızın güvenilir büyük bi aktardan yağını alıp sür ozaman
Yasak_elma ya aslında hiç titiz değildi önceden, evin en pasaklısıydı😂 ama oğlum çok titiz, kızımda son günlerde abisine baka baka öğreniyor heralde, üzerine birşey damlasa hemen değiştir diyor, elini yıkarken tişörtü ıslansa hemen değiştir diyor. Bahceye inince toprakla oynuyor ama inşallah sürmeme de izin verir,😅 yağların fiyatı ne kadar, pahalıysa almam 😂
Sedaa Benim aldığımda minik bi şişe 20 liraydı şuan nekadar bilmiyorum🤔🤷♀️