2 haftadır hastayım 2 günlüğüne boğaz ağrım vardı ama başta o geçti faka sümük geçmiyor 15 dakika da bir lavaboya gidiyorum, antibiyotik de kullanmak istemiyorum geçen sene kullandım 1 haftadan sonra kaşınmaya başladım ve ellerim kollarım kızardı. artık burnumu silmekten başıma ağrılar girdi bazen hafifliyor özellikle gece uyuyunca burnum kurumuş oluyor ama gün içinde tekrar artışa geçiyor. Havalar da sıcak anlamadım gitti nasıl bir enfeksiyonmuş Kovid falan varken bile böyle olmadı. Var mı doğal tavsiyeleriniz falan
Burnumdan sarı sümük geliyor
fatimaaaa Sarı olmasının sebebi büyük ihtimalle sinüslerin boşalıyor. Tavsiyem 1 bardak sıcak suya yarım çay kaşığı karabiber yarım limon 1 tatlı kaşığı bal karıştır iç sıcak sıcak
fatimaaaa Eczaneden serum fizyolojik alıp hep evinizde bulundurup hatta burun spreyi şişesine doldurup yanınızda bile taşıyabilirsiniz.Benim hem alerjim var hem sinüzitim. Kendimde ve çocuğumda kullanıp faydasını gördüğüm şeylerden biri bu oldu. Çantamda, yastığımın altında, bir yere gittiğimde hep yanımda bulundururum. Evde tuzlu yada karbonatlı su yapıp burnunuza çekin desem fazla keskin olduğu için hem tahriş ediyor hem de fazla sızlatıyor. İzotonik su daha siteril ve hafif formül. Bir şırınga alıp 5er ml sıksanız hem burun içi solunum yolu temizlenir hem burun akıntınız azalır. Şuan alamam illa evde acil bir yöntem istiyorum derseniz tuzlu suyu çözünüdürüp fazla miktar içme suyuyla inceltip onu akıtabilirsiniz şırınga ile.