• Spor
  • Hamilelikde spor

Selam kızlar 6,5 aylık hamileyim ve ilk başta yürüş yapmaya başlamıştım ama şimdi ciddi ciddi spora başlayısım var ama emin de değilim hamileleik dpneminde olurmu diye doğumdan sonraya kadar bekelemek istemiyorum çünki eğer şimdi başlarsam zaten doöumdan sonra da devam etdirmem kolay olur diye düşünüyorum hamilelk döneminde spor yapanal varmı aranlzda?

YouTube da hamileler icin sporlar var bakabilirsin Bende ordan bakiyorum

Sahra5 ben yapmıştım ama hamilelik dönemin son aylarında yapmıştım 37 haftalikken başladım 41e kadar gittii 🙈 😂 spor işe yaramadı bende 🤭

Sahra5 araştırmanı yap seni zorlamayacak hareketler yap kesinlikle çok faydası olur hem dogum sonrası toparlanmana hemde hamilelik agrılarına dogumu falan etkisi olur çünkü tam agırlaşma dönemindesin ve kalçan falan agrımaya başlar

Sahra5 bende başlamak istiyorum ama ters hareket yaparsam ya da doğum başlarsa diye korkum var.

Sahra5 bende ikinci hamileligimde son haftalarda spora başlamiştim. Youtubeye hamilelere özel spor diye yaz , ordakileri izleyerek yap canim. Ama en faydalisi yürüyüş, ben hergün 1 saat yürüyordum. Birde son haftamda merdiven inip çikiyordum. Merdiven inip çıkmak bebeğin doğum pozisyonu almasinda çok etkili. Bunu son haftalarinda yapabilirsin.

Sedaa ilk hamileliğimde ilk pğrendirimden taaa hastaneye yerleştirilene kadar yani 37. Haftaya kadar hep yürüdüm her gün saaatlerce ama yine fayda etmedi 🤣🤣🤣 sadece spora başlamak istiyorum hem haytımda yer etsin hem de doğumdan sonra eski halime çabuk döneyim hatta daha iyisi olsun diye

Sahra5 eski haline dönersin canım merak etme 😊 bende arka arkaya 2 cocuk doğurdum, ikinci doğumdan 8 ay sonra felan spora başlamiştim, 1 sene de vücudumu şekle soktum. Sanki cocuk doğurmamiş gibi dümdüz karın, dik yuvarlak popo ince belim olmuştu ama son bir kaç aydır saldim kendimi biraz kilo aldim, tekrar göbek egzersizleri yapıyorum bende şuan.

Sedaa ay bişey dicem spor salonunamı gittin yoksa evdemi hep bir yıl içersinde ?

Sahra5 evde yaptım canım, cocuklarla nasıl spora gidim 😂 sabah kahvaltidan sonra cocuklarda enerjik oluyordu zaten, müzik açıp ayna karşısında önce ısınma hareketleri ile başliyordum. Sonra Chloe Ting videolari açip yapiyordum. Hem cocuklarda beni izliyordu gülüyorlardı, eğlenceli oluyordu yani. Büyüdükce cocuklarda benimle birlikte yapmaya başladilar. Şuan biri 4 biri 3 yaşında. Oğlum sabah kalkar kalkmaz hadi spor yapalim anne diyor🤣🤣 o kadar alıştılar yani. Son 2 senedir sadece squat yapiyorum, hergün degil tabiki, haftada 2 veya 3 gün felan. Kegel egzersizi de yapiyorum arada. Düzenli bir rutin oluşturursan hiç zorlanmazsin bence. Ben bim den spor aletleri felan da almiştim bir kac tane. 😂😂 Plates topum bile var yani😂 birde spor taytı felan giydin mi iyice o havaya giriyorsun, kendini aynada güzel vücutlu görünce bir daha pes etmiyorsun ,hep devam ediyorsun zaten. Ama ben son aylarda sınava çalışacam diye saldim kendimi biraz ve kilo aldım, şuan yeniden spora başladim ama düzensizim şuan 😅

Sedaa ilk hamileliğimde de fazla kilo almamıştım ki zaten bir ay içersinde aynı kiloma dönmüştüm bu hamileliğimde de fazala kilo almamışım
              Ben de dikkatlı dikkatlı yapıyorum in şa Allah doöumdan sonra daha normal şekilde yaparım ama kaslarımda ağrı hiss ediyorum en azından işe yaradığını ve daha da yarayacağını düşünüyorum

Sahra5 doöumdan sonra da devam etdirmem kolay olur

Bir süre olmayabilir emzirirsen vaktin olmayacak en az 6 ay. He bebekle idmansız sadece gezme yürüyüşü yaparsın ama

Sedaa ay sana bişey sorucam ben şimdi spor yapıyorum ya e bi yandan da yiyorum🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Sahra5 sen yine de dikkatli yap canım, hamilesin, ters bir hareket yapma. Kendini de fazla yormadan yap.

Sahra5 canım sen hamilesin şuan 😅 çok ta şey etme yani, tabiki yiyeceksin. Bebege sana vitamin olacak. Ama sağliklı şeyler tüket, ara öğünlerde çerez ye mesela, fındık fıstık badem felan. Meyve tüket, muz ananas karpuz elma havuç .bunlari ara öğünlerde yiyebilirsin. Sabah öğle akşam öğünlerinde de protein almaya dikkat et, haftada bir gün balık ye, hergün bir kase yoğurt ye mesela, yiyemiyorsan bir bardak süt iç. Ben hamileyken öğlen yemeği niyetine bir kase yoğurt yerdim, üzerine de muz dilimlerdim 😂

nuryollanna sabah erken saatlerde yapıyorum zaten ilk 3 ay bişey yapmak olmaz diye biliyorum doktorum demişti 3 aydan sonra yaparım diye kuruyom kafamda 😄

Sedaa az az yeyip sık sık yiyorum hamile olmasam da yani amacım zayıflık değil zaten 54 kilyum hamile halimle😂😂sadece bedenimin daha sıkı ve düzgün durmasını istiyorum

Sahra5 yani şuan hamilesin fazla birsey yapamazsin ancak doğumdan sonra yapabilirsin 😅 sıkı vücut için yürüyüş yapmanı tavsiye ederim. Ama öyle yavaş yavaş degil, hızlı tempolu adımlarla, tabi birde spor yaparsan istediğin vücuda kavuşursun. Hic bir sey imkansız değildir. Azim ve sabır seni istediğin noktaya ulaştırır.

Sedaa elbetde öyle teşekkür ederim tavsiyelerin için😌