Yasak_elma kız bende varya ne bulsam yerim . Eşim 3 kardeş 3 u de yemek seçiyor . Yemiyorlar bisey kaynanam mahvoluyordu çocuklar evlenmeden şimdi bi bekar var onla uğraşıyor paso

Yasak_elma benim kaynanam da aynıymış biraz varlıklı bi ailenin kızı oyle her şeyi yemezmiş genç ken sonra kayinpederimle evlenmiş onlarda tabi orta sınıf. Evlenince aynı yere gelin gtmis ac kalmamak için alışmış herseye

askokuskomm artık kendi yaptığım yemeklerden lezzet alamıyorum ben nedense yemek yapmayı de sevmiyorum gerçi hergun ne pişirsem derdi de cabası hep başkası yapsa ben yesem belki o zaman tatlı gelir 😬

TombulHatun En sevdiğim sebze ile yani patlıcanla yapılan enfes bir yemek 😋😋
      Önce tavuği biraaâz haşlıyorum Tavuğun her yeri olur ama ben göğüs kısmını tercih ediyorum o pişmeye yakın olunca alıyorum ocaktan süzüyorum süzgeçten tabi suyunu atmıyorum sonra patlıcanları küp küp doğuruyorum tencereme biraz yağ ekliyorum tavukları kayup biraz yağda çeviriyorum üstüne patlıcanları ekleyip biraz daha karıştırıyorum yağda sonra kaynamış suyu ekliyorum tuzunu ve limon tuzunu ekliyorum kapağını kapatıyorum 15 20 dk kaynaması yeterli piştiği patlıcanlardan belli oluyor zaten sonra afiyet olsunnn ay canım çekti 🤣😋
      Meftune diyarbakır yöresine ait bir yemek zaten ama orijinali bu değil orjinali sumakla kırmızı etle başka sebzelerle yapılıyor ama ben onu sevmedim tavuk aşığı biri olarak bu versiyonu daha çok sevdim😄😋

TombulHatun Diyarbakır yöresine ait çok güzel bir yemek. Bende nette gördüm bu sene çok yaptım çok lezettli oluyor